Scudo Sports

Dış lastik yarıldı

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kamyonların lastik dişleri eriyip bitince üzerine kaplama yapıyorlar,onu yapan bir usta bulup götürebilirsiniz.:harika::harika:

Scudo
@hasanhoznur Bunun gibi bir kesikle 1500km civarı kullandım. İlerleme olmamıştı yinede değiştirmek en iyisi. Şimdi Schwalbe Pro one kullanıyorum yanakları çok daha iyi, 4000km civarı sorunsuz kullandım dün en sonunda yanaktan gitti o da :(

Konuyu hortlatıyorum izninizle.

Lastik görüldüğü üzere yarık dolu fakat hem lastiğin koruması mevcut hem de alttan lastik koruyucu şerit çekilmiş bi şekilde. Bombe yapma gibi bir sorun da yok.

Hız yapma gibi bir derdim yok zaten lastiklerde 30mm.

Kullanılır mı? idare eder mi?

Ve Loctite 480 kauçuk yapıştırıcısından kullanan var mı aranızda?

d21.jpgind21ex.jpegindex.jpeglastk.jpeg

lastik ölü zaten hocam. sertleşmiş ve dişler erimiş. değiştirseniz iyi olur.

ben lastiği 2. el aldım söylediğine göre 300 km kadar kullanmış lastikleri

Bu lastik sizdeyken böyle olmadı mı 300 km kullanılmış lastikler mi bu halde. Bu lastiği satan arkadaşı tanımak isterim açıkçası.

Son düzenleme:
5800kmdir kullandigim maxxis detonatorler bile hala yeni gibi. 300km degildir o 30000km kullanmistir :D

Fotoğraflara bakınca gerçekten de lastik sertleşmiş ve ömrünü tamamlamış görünüyor. Bunu en iyi siz anlarsınız.

Öneri olarak almamak kaydıyla, aşağıdaki başlıkta aktardığım maceramı okumanızı öneririm:
Dış lastik dolgusu :)

@denizt
Hep aynı şeyi yazıyorum kusura bakmayın lütfen, lastik satın alırken gözden kaçmaması gereken önemli mevzu raf ömrü, aynı otomobil lastiklerinde olduğu gibi bisiklet lastiklerininde raf ömrü ortalama 5 yıldır sonra hamurun yapısı bozulmaya başlar, firmalar raf ömrünü tamamlayan lastiklerini piyasadan toplayıp fabrikalarında eritip geri dönüştürürler, lastik satın alırken üretim tarihine dikkat etmek lazım

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
@Kaan.Özçelik

sen bu satırları yazdığın sırada ben sanırım koçtaştan kauçuk yapıştırıcısı almış dönüyordum :D

şimdi yapıştırdım kurumasını bekliyorum

ama ben havasını indirip yapıştırdım olmadı şişirince bi daha yapıştırırım

d2t41.jpg

@Gökay Akçay-

700x30 lastik aranıp duruyordum bulunca da kaçırmayım dedim raf ömrü dediğiniz gibi dolmuş olabilir. ama fotografta göründüğü kadar sert değil lastikler. bence bu kadar çok yarık olmasının sebebi de yumuşak olması. Hatta telli olmasına ramen janta hiç zorlanmadan takabildim.

Bu arada lastiğin markası Schwalbe Speed Cruiser

@trainspotting35

Kişiye fotografları attım gördü cevap bile vermiyor. Yüksek bi mebla ödemedim çok üzerine düşmüyorum o nedenle.

Son düzenleme:
güncelleme

Kauçuk yapıştırıcısını dolgu olarak kullanmak şimdilik işe yaramış görünüyor.
Gelişmeleri paylaşırım burdan.

Dosyalar

• 66812860_412318239384747_7479520666484473856_n.jpg
    66812860_412318239384747_7479520666484473856_n.jpg
    58,6 KB · Okunma: 86
  • 67405414_717567838685879_2719067022557184000_n.jpg
    67405414_717567838685879_2719067022557184000_n.jpg
    59 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
@denizt
Bende de bir yarık oluştu,yama yapıştırdım :D
Kenarlarını düzelttim biraz,şimdilik bir sıkıntı yok..

@Triban yarık içeri gidiyosa yama lazım tabi

@denizt

Merhaba, lastiklerinizi en kısa sürede değiştirin derim. Dişli bir lastikmiş ancak neredeyse diş kalmamış, tamamen slick dediğimiz lastiklerden olsa durum daha farklı yorumlanırdı. Islak zeminde dikkatli olmanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: denizt
bu vesile ile ben de foruma bir danışmak isterim.
Mesela diyelim ki lastiğe cam kırığı girdi iç lastik patladı, sonra çıkardık temizledik yeni iç lastik taktık her şey yolunda. Zira artık dış lastikte iğne başı kadar bir delik kaldı ya cam kırığından dolayı, bu dış lastiğe dış lastik yaması yapmak gerekiyor mu? Kimi yapıyor kimi yapmıyor, bu işin standardı nedir sizce?

@Pawcraft
Güzel soru, o delikler ne kadar süre içerisinde genişliyor ya da yırtılma riski taşımaya başlıyor, onu bilemiyoruz. TPI değeri burada öne çıkıyor sanırım. Yüksek TPI'lı olanların daha kolay patlama ihtimali olduğunu okumuştum. Yırtılmaya da daha mı az dirençliler acaba?

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
@Pawcraft
Şimdi şöyle bir durum olduğu iddaa ediliyor, senin benim kullandığım tarz içi kevlar dolgulu lastiklerin “lastiğe batan yabancı cisim çıkarılınca lastiğin o boşluğu içten dışa doğru doldurduğu ve aynı noktanın zayıf nokta olarak kalmadığı”
Ama her ihtimale karşın lastiği indirip kalan deliği pattex kauçuk yapıştırıcıyla doldurup bir yarım saat bekleyip lastiği şişirmek dışarı taşan yapıştırıcıyı temizlemek en güzel yöntem ...

• Beğen
@Gökay Akçay

çok iyi!
peki yapıştırıcıyı içten dışa mı sıkıyoruz dıştan içe mi?

bu mu ürün?
(link)

@Pawcraft
Genelde lastiğin iç kısmında delik gözükmüyor bile, ben 2 defa dışardan yaptım . Ürün doğru ..

• Beğen
Geri