Scudo Sports

Dış Lastik Tavsiyesi

bu lastik benim de dikkatimi çekti 700x45 c patlak koruma seviyesi level 7 . Bunlara ek olarak merakımı uyandıran lastikler ;
1-CONTINENTAL SPORT CONTACT2 700X42C
2-Continental 700x42 Contact

@MakRo senin de kıymetli değerlendirmelerini ve tavsiyelerini merakla bekliyorum.
Görsellik olarak sport contact (kalburabastı tatlısı gibi deseni var), işlevsel olarak contact diyorum malum zırhlı lastik. Tabi ben bunları söylerken okuduğum bilgiler ve görsellik dahilinde değerlendiriyorum.

@Ronin45 700x35c kullanıyorum, denemek için almıştım, tek arkaya çok memnunum, hem fiyat anlamında hemde koruma anlamında, iyi lastik.
Cst diyince 10 yıl önceki lastikler gibi sanılıyor ama çok geliştirmişler kendilerini.
Kaldı ki maxxiste bunların. Bilindik ve pahalı markadan çok daha iyi.

Kullanıcı yorumu varken kaçırmamak lazım.
CST C1920 Platınum Protector 700x45 Dış Lastik (7level) bu lastiğin diğer 2 lastikten tek dez avantajı 400 gram daha ağır olması 1090gr continental'ler 600-650 gram arası.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Scudo
Vittoria Zaffiro Pro bakabilirsiniz hem çok hafif hemde grafen sayesinde çok dayanıklı.

27.5 jant 2.00 - 2.25 aralıklarında hangi tur lastiklerini önerirsiniz?

Giant Escape R3 bisikletin lastigi dun ikinci defa patladi. Uzerinde maxxis detonator 700x28c lastikler var ve anladigim kadariyla bunlarin zirh korumasi yok. Maksimum 130TL ye kadar bi kac lastik baktim, nerdeyse her markanin zirhli lastigi bu fiyatlara var. Istanbul sahil yollarinin da cok iyi olmadigini goz onunde bulundurarak en iyisi 7. seviye zirhli CST platinium protector almak sanirim

(link)

(link)

(link)

(link)

@DayKnight cst platinium protector kullanıyorum, gerçi @fensinn çok memnun değildi. Denemenizde fayda var, en azından bir tane alıp deneyin memnun kalırsanız ikincisini alırsınız. Diğerleriyle arasında fiyat anlamında çok fark var

Shwalbe citizene bulaşmayın, tek yarılan lastiğim odur.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
Merhaba iyi forumlar hem yol hem dağ bayır her iki şartlarda kullanışlı lastik öneriniz var mıdır arkadaşlar?

Merhaba iyi forumlar hem yol hem dağ bayır her iki şartlarda kullanışlı lastik öneriniz var mıdır arkadaşlar?
kullandığınız bisikleti bilmiyorum ama ben bu lastiği kullanıyorum. Yolda da aşırı zor olmayan arazide de sıkıntısız kullandım, Schwalbe G-One Allround Çin versiyonu. Linkteki adresten almıştım. Ben aldığım dönemde 92 liraydı.
(link)

Dosyalar

• IMG_20200610_173307.jpg
    IMG_20200610_173307.jpg
    1,1 MB · Okunma: 22
Whistle kullanıyorum 26 jant IMG_20200829_130007_133.jpg

Dün itibariyle aşağıdaki Michelin lastikleri aldım. 29x2.10 CST'lerden sonra bu lastik çok iyi oldu. Hem çok ince durmadı,hem de bisikletin gidişi çok değişti. Tepkileri acayip iyileşti,ani hareketlerde çok çevik. Akıcılığı da iyileşti. İlk 50 km'deki deneyimlerim böyle.
(link).

Merhabalar, schwalbe kojak an itibariyle yoka düşmüş gibi sanki. Hafiflik, yuvarlanma direnci, yol tutuşu ve koruma açısından muadili bir tavsiyeniz olur mu arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar bende salcano marka 26” dağ bisikleti var ve yaklaşık 5 yıldır ilk lastikleri ile kullanmaktayım. Bisikleti genelde asfalt üzerinde kullanıyorum. Hidrolik disk firenler mevcuttur. Şimdi lastikler çok yıprandığı için (kabak diye tabir edilen lastiğe yakın) değiştirmek istiyorum. Yol tutuşu iyi olan, ıslak zeminde kaymayan, fazla yormayan, çabuk yıpranmayan ve uzun ömürlü olan dış lastik lastik önerilerinize ihtiyacım var. Orijinal lastikleri var ve 275 TL’ye satılıyor, acaba bunları mı alsam?

Benim lastik ölçülerim Dış Lastik 26X2.20 acaba 26X2.10, 26X1.75 gibi ölçülerde dış lastik alırsam, bisikletin üzerinde olan iç lastiği de mi değiştirmem lazım?

@karakabus_ Sanırım asfalt lastiği arıyorsunuz. Schwalbe Marathon olabilir. Uzun ömürlü bir tur lastiğidir. Aktif Pedal'da 2,00 olanı var.

(link)

Başka sitelerde 1,75 de bulunabilir sanırım. Fiyatlarını araştırırsınız.

Kalın iç lastik sorun olmaz. Lastiği çok da inceltmiyorsunuz. İleride iç lastikler kullanılamaz hale gelirse o zaman uygun kalınlıkta satın alırsınız.

Son düzenleme:
Yaklaşık 1000 km dir kullandığım şwalve lugano2 lastiklerim bugün ilk defa patladı .İlk defa yol bisikleti iç lastiği görmüş oldum .Dağ bisikleti iç lastiğinden sonra Buda ne dedim incecik.İçine yine şwalvenin light iç lastiği katmışlar.1000 km’dir ilk defa iç lastiği gördüm.Performans olarak iyi olmayabilir yine diğer lastiklere göre ağırda olabilir ama idare eder65D8C32E-FAEC-4ABB-A633-D505FB833E10.jpeg

Merhabalar. Tur bisikletim için dış lastik seçmeye çalışıyorum. 700x40c şuanki lastiğim. Önerisi olan var mı acaba?

Merhaba arkadaşlar bende salcano marka 26” dağ bisikleti var ve yaklaşık 5 yıldır ilk lastikleri ile kullanmaktayım. Bisikleti genelde asfalt üzerinde kullanıyorum. Hidrolik disk firenler mevcuttur. Şimdi lastikler çok yıprandığı için (kabak diye tabir edilen lastiğe yakın) değiştirmek istiyorum. Yol tutuşu iyi olan, ıslak zeminde kaymayan, fazla yormayan, çabuk yıpranmayan ve uzun ömürlü olan dış lastik lastik önerilerinize ihtiyacım var. Orijinal lastikleri var ve 275 TL’ye satılıyor, acaba bunları mı alsam?

Benim lastik ölçülerim Dış Lastik 26X2.20 acaba 26X2.10, 26X1.75 gibi ölçülerde dış lastik alırsam, bisikletin üzerinde olan iç lastiği de mi değiştirmem lazım?
26X1.75 alınca akıcılığını beğeneceksin. Büyük ihtimalle iç lastiği de değiştirmek zorunda kalacaksın.
@karakabus_ Bu arada CST lastik almanı önermiyorum YERLİ OLAN IRC Anlas ya da Mitas ve HSGL gibi markalara bakmanı öneririm. CST lastik sırp malı.
@karakabus_ (link)

amber yanaklı dış lastiğin herhangi bir avantajı var mı? forumda arama yaptım 1 tane ilgili yorum bulabildim daha sağlam şeklinde. o yorumda da pahalı bi lastikten bahsediyodu ama

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
amber yanaklı dış lastiğin herhangi bir avantajı var mı? forumda arama yaptım 1 tane ilgili yorum bulabildim daha sağlam şeklinde. o yorumda da pahalı bi lastikten bahsediyodu ama
Ben usta bir mekanisyenden şöyle duydum: Boyalı olan kısımları uzun vadede normal lastiklere göre daha çabuk çatlama yapıyormuş. Bana da mantıklı geldi açıkçası.

yol bisikleti için uzun yıllardır cst kullanıyorum correre ve recourse lastiklerini tavsiye ederim fiyata göre cok cok iyi ama bunlarsan baskasını bilemicem

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Geri