Scudo Sports

Dış Lastik Tamiri (Marathon XR)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhaba

Birkaç gün önce dış lastiğimde yaklaşık 5 mm.yarık tespit ettim.:( birkaç km. mıcırlı yolda ilerlemiştim, muhtemelen mıcır kesti.Lastiğimi yaklaşık 2000 km.kullandım ve camların üzerinden geçmemeye çok dikkat ederim.İç lastiklerimi şimdiye kadar hiç patlatmadım.

Yarığın resmi aşağıdadır.
(link)

Bu akşam dış lastiği çıkardım ve yarığın büyümemesi için bali, japon vb. bir yapıştırıcı ile yarığı yapıştırmayı düşünüyorum.Yarık çok derin değil ve iç kısma kadar geçmemiş ancak büyüyüp lastiğin iyice yarılmasından endişe ediyorum.Tavsiyelerinizi öğrenebilirmiyim.

Scudo
marathon xr :) birşey olcağını sanmam benim lastiğimde o kesikliklerden 40a yakın vardır :) önemli olan lastiğin bağlarında kopukluk olmaması onada içten yama vs. ile düzeltilir

• Beğen
Tepkiler: Komando_Turk
o kesik lastiğin iç tarafına geçmediyse,yüzeyselse yani hiçbirşey olmaz.

senin yerinde olsam japon ve benzeri seylerle yapistirmazdim uygulanan bolumu dahada sertlestirdigi icin zamanla daha cok zarar verior

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@umutkahraman

Sözünüze inanmak istiyorum.:bilmiom:

@Yavuz Sevgili

Sizin lastiğiniz eskidiği için çatlaklar oluşmuş ve lastiği değiştirme zamanı gelmiş.Benimkinde ise ufak da olsa bir kesik var ve kesiğin büyüyüp lastiğin yarılmasından endişeleniyorum.

@OuSy

Bugün sabahtan japon yapıştırcısı türevi bir yapıştırıcı (502 super glue) aldım ve lastiği yıkadım, yapıştırmak için kurumasını bekliyordum.Sizin tavsiyeniz nedir?

emin ol hiçbir yapıştırıcı tutmaz dışarıdan yapılan yöntemler ile enınde sonunda kendını bırakır yüke girince eger arka tarafa gectı ise ve tedbir amaçlı yaptırmak istiyorsan araba lastikçilerindeki ısıtıcılı yapıştırma sistemini dene yada yine iç tarafına geçti ise bir ara kullanılan 5 cm lik özel lastıkten yapılmıs bır parçayı dikiş iğnesinin tersi gıbı dusunecegın bır aparat ıle lastıge sokup gerı ceker gıbı yaparak delığin içinde bırakma yöntemı vardı onuda kullanabılırsın ama şuna da emın ol o kadarcık bır yarık buyuyup lastiği yarmaz.

pateks sin özel bir ürünü var japon tarzı değil direk kavucuk oluyor onu sıkarsan iyice temizleyip bir saat sonra aynı lastik görünümü alıyor ben lastik patlamasında yamayıda onla yapıyorum gercekten cok saglam bir icat ama zor bulunuyor büyük yapı marketlerde genelde büyük tüpte oluyor

Hiç endişelenmeyin, hiçbirşey olmaz. Herşeyden evvel elinizdeki lastik çok kaliteli bir lastik. Onun dışında, lastiği bir arada tutan kauçuğu değil, içindeki tel ve kumaş örgü kısmıdır. Yani lastiğinizdeki yarıktan iç kısmını görmediğiniz sürece sorun yok, bu şekilde bir açıklık da içeri doğru ilerlemez zaten.

Yapıştıracaksanız Bally gibi bir ürün deneyebilirsiniz, ancak sakın japon yapıştırıcısı kullanmayın, japon kuvvetlidir, hızlı kurur ama japon uygulandığı yeri ısıtır, kavurup sertleşmesine neden olur. Deneyin, evde eski bir dış lastiğe bir delik açıp sonra japonla yama yapın, şişirin bakın ne oluyor. Yama kısa sürede kendisini atar, geride kalan alan ise tahrip olmuştur...

@ferhat köse

Bu yöntem Tubeless lastikler için uygun, diğer lastik çeşitleri için bir getirisi olmayacaktır.

@biker_boys

Basıncın bir etkisi olmaz diye düşünüyorum, içerideki bağlar sağlam sonuçta, lastiği onlar bir arada tutuyor, formunu koruyor...

Bilgi ve deneyimini paylaşan herkese teşekkürler.Bunca olumlu yorumdan sonra artık yarığı umursamıyorum.

ufak bir çizik benim bisikletimin dış tekeride15 km yaptıktan sonra öyle olmuştu ben 502 kullandım oldukça memnunum:)

iç lastik durruk yere patladı ve dış lastik deki tekerin ordaki telin biraz yırtıldı iç lastik alıp defam etsem sorn olurmu ?

Dış lastik içine zırh yapmak istiyorum içine iç lastiği kesmeyecek malzemee kullanacağım sizce bant çekip üstüne alüminyum folyo çekip tekrar bantlayacagim sizce olabilir mi teşekkürler

Geri