Scudo Sports

Dış lastik seçimi

@galip aksoy
Mtb de performans isterseniz 1.50 nin üzerine çıkmayın görünüş isterseniz 2.10 da kalın, yanlız bisiket rampa aşağı bile gitmiyor o lastiklerle Rubena dan sonra tecathlon dan lastik almayi düşünüyorum iç lastiklerimi bile ordan alıyorum tecathlon da sire Vittoria 1.50 lastik var ondan alırım fiyatı 45 tl ama kaliteli diyorlar istanbul daki abim de var sağlam diyor hatta siteye 1.2" lastik de eklendi . ben lastiklere yüksek fiyatlar veremem vermem yazık o paraya ama marka düşkünüyum fiyat önemli değil dersen Erdoğan bisikletten bakabilirsin çeşitlere. ve böyle bir kaç site daha var uğramak istemeyeceğim.

Scudo
Merhaba arkadaşlar, ciddi bir lastik problemim var :)

Geçtiğimiz haftalarda Dahon Boardwalk marka bir bisiklet aldım, lastikleri Dahon marka 16x1.50 16 inç. mevcut lastikleri, Schwalbe Road Cruser plus 16" lastikleri ile değiştirmek istedim. Fakat eve schwalbeler elime geldiğinde mevcut lastiklerimden daha büyük ve janta uyumsuz olduğunu farkettim.

Bu hususta neyi hatalı yapıyorum, neye göre sipariş vermeliyim acaba,

Merhaba arkadaşlar, ciddi bir lastik problemim var :)

Geçtiğimiz haftalarda Dahon Boardwalk marka bir bisiklet aldım, lastikleri Dahon marka 16x1.50 16 inç. mevcut lastikleri, Schwalbe Road Cruser plus 16" lastikleri ile değiştirmek istedim. Fakat eve schwalbeler elime geldiğinde mevcut lastiklerimden daha büyük ve janta uyumsuz olduğunu farkettim.

Bu hususta neyi hatalı yapıyorum, neye göre sipariş vermeliyim acaba,
Merhaba,
Lastik'te ki etrto konuna göre almalısın. Senin bisikletin büyük ihtimalle ETRTO 305 mm jant çapı kullanıyor. Eğer sipariş ettiğin Schwalbe Road Cruiser 16" lastikler ETRTO 349 mm ise jantına oturmaz, çünkü fiziksel olarak daha büyüktür.

• Beğen
Tepkiler: Radoslav
Evet üstad dediğin gibi, benim jant Etrto 40-305 , ama bu aralıkta lastik zor iş sanırım :(
Üzerindeki lastikler güzel ama zırhlı bir şeyi tercih ederdim.

Ama anlamadığım 16 inç ise 16 inçtir :) bu kadar fark şaşırtıcı geldi

Evet üstad dediğin gibi, benim jant Etrto 40-305 , ama bu aralıkta lastik zor iş sanırım :(

araçlarda da benzer aslında 16inhc yanak kalınlığı 40mm olanla 30 mm olan lastik farklı lastikler oluyor haliyle

Haklısın ama bisiklet lastiklerinde işler ne yazık ki öyle yürümüyor. Her zaman ETRTO koduna göre alışveriş yap. Aynı çap gibi görünen lastikler janta asla oturmayabilir.

Genişlik olarak 40, 47, 50 mm tercih edebilirsin. ETRTO 305 iç çap olmak zorunda. Bu doğrultuda seçim yaparsan rahat edersin :harika:

Schwalbe Road Cruiser 47-305 --> 16 x 1.75
Schwalbe Marathon 47-305 --> 16 x 1.75
Kenda K193 40-305 --> 16 x 1.50
Innova IA-2064 40-305 --> Daha ince, şehir tipi

Bu lastikleri istersen inceleye bilirsin. Umarım işine yarar.

• Beğen
Haklısın ama bisiklet lastiklerinde işler ne yazık ki öyle yürümüyor. Her zaman ETRTO koduna göre alışveriş yap. Aynı çap gibi görünen lastikler janta asla oturmayabilir.

Genişlik olarak 40, 47, 50 mm tercih edebilirsin. ETRTO 305 iç çap olmak zorunda. Bu doğrultuda seçim yaparsan rahat edersin :harika:

Schwalbe Road Cruiser 47-305 --> 16 x 1.75
Schwalbe Marathon 47-305 --> 16 x 1.75
Kenda K193 40-305 --> 16 x 1.50
Innova IA-2064 40-305 --> Daha ince, şehir tipi

Bu lastikleri istersen inceleye bilirsin. Umarım işine yarar.
tesekkur ederim, daha once hep 28 jant icin alisveris yaptigimdan dolayi hic aklima gelmedi. Tesekkur ederim.

tercihim schwalbeden yana olacak.

• Beğen
Tepkiler: ALİ@

Kötü bir şekilde de olsa da, sonuçta tecrübelenmiş olduniz.
önemli olan lastik çapı değil jant çapıdır,
Mesela piyasada satılan 29 inç ve 28 inç lastiklerin hepsi aynı janta uyar, jant çapları 622'dir

ayrıca her janta takılabilecek bir lastik genişliği aralığı vardır, onu da dikkate almanızı tavsiye ederim

• Beğen
Hocam tavsiyeniz ihtiyacım var. Bisikletin üzerindeki lastikler Michelin 700*28c zırhlı lastik. Ama ne yazıkki değiştirme zamanı geldi. Biraz bakınayım dedim ama aynı ebatta çok az seçenek bulabildim. Sizin tavsiyeniz olur mu bu konuda. Bu arada üzerindeki lastikler çamurluklarla nerdeyse temas halinde yani çok az bir boşluk var bir tık farklı ölçü alsam bu sefer çamurluklara deyecek.700*35 olarak seçenek çok ama tam olarak bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Schwalbe durano buldum 700*28c ama o da ne yazıkki şuan için tuzlu geldi iki bin küsür yani 2 lastik 5 bine gelecek nerdeyse

Hocam tavsiyeniz ihtiyacım var. Bisikletin üzerindeki lastikler Michelin 700*28c zırhlı lastik. Ama ne yazıkki değiştirme zamanı geldi. Biraz bakınayım dedim ama aynı ebatta çok az seçenek bulabildim. Sizin tavsiyeniz olur mu bu konuda. Bu arada üzerindeki lastikler çamurluklarla nerdeyse temas halinde yani çok az bir boşluk var bir tık farklı ölçü alsam bu sefer çamurluklara deyecek.700*35 olarak seçenek çok ama tam olarak bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Schwalbe durano buldum 700*28c ama o da ne yazıkki şuan için tuzlu geldi iki bin küsür yani 2 lastik 5 bine gelecek nerdeyse
Vittoria Zaffiro 700x28 bakabilirsiniz. Tellisi 550-600 bandında ama zırh yok.

Vittoria Zaffiro Pro G 2.0 katlanır zırhlı var, tanesi 1.250 bandında.

• Beğen
Tepkiler: Evrenoz
Screenshot_20250715_082404_com.android.chrome.jpg
Cst lastik sizi idare eder. Bunla devam edin. Ama zırhlılar sürtünmeyi arttırır.

• Beğen
Tepkiler: Evrenoz
328777 dosyayı görüntüle
Cst lastik sizi idare eder. Bunla devam edin. Ama zırhlılar sürtünmeyi arttırır.
Hocam peki 28c ile 25c olması arasında bir fark yaratır mı. Yanak yüksekliği için mi yoksa yanak genişliği için mi daha ince olmuş olacak tam bilmediğim için soruyorum kusura bakma
Vittoria Zaffiro 700x28 bakabilirsiniz. Tellisi 550-600 bandında ama zırh yok.

Vittoria Zaffiro Pro G 2.0 katlanır zırhlı var, tanesi 1.250 bandında.
Vittoria urbano city yi öneren bir bisikletçi oldu 9. Seviye koruma 667 gr ağırlık ve 900 lira civarında bir fiyat sunuyor sen ne dersin hocam senin dediğin model ile bu model arasında koruma artı sürüş yol tutuş vs açılarından ne gibi bir fark olur

Son düzenleme:
Hocam peki 28c ile 25c olması arasında bir fark yaratır mı. Yanak yüksekliği için mi yoksa yanak genişliği için mi daha ince olmuş olacak tam bilmediğim için soruyorum kusura bakma

Vittoria urbano city yi öneren bir bisikletçi oldu 9. Seviye koruma 667 gr ağırlık ve 900 lira civarında bir fiyat sunuyor sen ne dersin hocam senin dediğin model ile bu model arasında koruma artı sürüş yol tutuş vs açılarından ne gibi bir fark olur
Urbano, şehir-tur bisikletleri için üretilmiş bir lastik. Daha etli ve haliyle daha ağır. Zırh içermesi de ağırlık olarak geri dönüyor. 9. seviye koruması ise kağıt üzerinde başarılı olduğunu gösteriyor.

Zaffiro ise yol bisikleti için üretilmiş bir lastik. Katlanır G 2.0 modeli patlamaya karşı korumalı. Daha hafif ve hız odaklı.

Burda seçim sizin, bisikletinizi yol bisikleti mantığıyla hız odaklı kullanacaksınız Zaffiro; tur bisikleti mantığıyla kullanacaksanız, arada toprak yola, çakıla gidecekseniz Urbano ve hatta arkadaşın önerdiği CST Xpedium Safe + da olabilir. Yalnız, Urbano'nun 700x28 seçeneği varken CST'yi yalnızca 700x25 ebatında tercih edebilirsiniz.

Urbano, şehir-tur bisikletleri için üretilmiş bir lastik. Daha etli ve haliyle daha ağır. Zırh içermesi de ağırlık olarak geri dönüyor. 9. seviye koruması ise kağıt üzerinde başarılı olduğunu gösteriyor.

Zaffiro ise yol bisikleti için üretilmiş bir lastik. Katlanır G 2.0 modeli patlamaya karşı korumalı. Daha hafif ve hız odaklı.

Burda seçim sizin, bisikletinizi yol bisikleti mantığıyla hız odaklı kullanacaksınız Zaffiro; tur bisikleti mantığıyla kullanacaksanız, arada toprak yola, çakıla gidecekseniz Urbano ve hatta arkadaşın önerdiği CST Xpedium Safe + da olabilir. Yalnız, Urbano'nun 700x28 seçeneği varken CST'yi yalnızca 700x25 ebatında tercih edebilirsiniz.
Hocam yuvarlanma direnci yol tutuş akıcılık bunlar tabiki çok önemli ama bazen şehir içinde bile o kadar çok toprak çakıl vs denk geliyor ki anlatamam. Bu arada gezintiye çıktığım zaman 25-50 km arası yol yapmış oluyorum. Üzerindeki lastikler Michelin protek akıcılık konusunda gayet iyi patlama da hiç olmadı ama dün baktığımda yanlarda açılmalar oldupunu farkettim. Bu arada 700x28c ile 25 arasında nasıl bir fark olabilir? Biraz uzun oldu başınızı ağrıttım kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: asm
Hocam yuvarlanma direnci yol tutuş akıcılık bunlar tabiki çok önemli ama bazen şehir içinde bile o kadar çok toprak çakıl vs denk geliyor ki anlatamam. Bu arada gezintiye çıktığım zaman 25-50 km arası yol yapmış oluyorum. Üzerindeki lastikler Michelin protek akıcılık konusunda gayet iyi patlama da hiç olmadı ama dün baktığımda yanlarda açılmalar oldupunu farkettim. Bu arada 700x28c ile 25 arasında nasıl bir fark olabilir? Biraz uzun oldu başınızı ağrıttım kusura bakmayın
Genellikle lastik ebatı büyüdükçe psi değeri düşer.

Yani 700x25, 700x28'e göre daha fazla basınç ister. Yüksek basınçla birlikte lastik daha sert olur, sürtünme azalır, hız artar.

700x28 ise daha az basınç ile şişer ve lastik çapının daha geniş olması ile birleşince biraz daha konforlu olur.

Siz madem Michelin Protek kullanıyordunuz, yine benzer bir lastikle devam edin derim.

Yukarda bahsettiğimiz gibi Urbano ya da Xpedium Safe+ arasında tercih yapabilirsiniz.
Genellikle lastik ebatı büyüdükçe psi değeri düşer.

Yani 700x25, 700x28'e göre daha fazla basınç ister. Yüksek basınçla birlikte lastik daha sert olur, sürtünme azalır, hız artar, konfor azalır.

700x28 ise daha az basınç ile şişer ve lastik çapının daha geniş olması ile birleşince biraz daha konforlu olur.

Siz madem Michelin Protek kullanıyordunuz, yine benzer bir lastikle devam edin derim.

Yukarda bahsettiğimiz gibi Urbano ya da Xpedium Safe+ arasında tercih yapabilirsiniz.

Geri