Scudo Sports

Dış lastik seçimi

Tepki
9
Bisiklet
Whistle
Arkadaşlar mtb bisikletimin orjinal 26x 195 olan lastiğini yol lastiğiyle değiştirmek istiyorum sizlerden bu konuda yardım istiyorum biliyorum çok yazıldı çizildi ama,
Genellikle asfaltta bisikleti kullanıyorum acaba yol lastiğinin hız ve performansa bi etkisi hissedilir derecede olurmu birinci önceliğim bu
bisikletime Maxxis 26*2.00 OVERDRIVE EXCELL Yol Lastiği Telli yada Maxxis 26*1.75 OVERDRIVE (Kevlar İnside) Yol Lastiği Telli bunlardan birini almak istiyorum 1.75 lik olan lastik sizce mtb de nasıl durur açıkçası çok ince olmasını istemiyorum birde bu lastiklerden birini aldığımda iç lastikleri değiştirmem gerekirmi acaba hangi lastik benim aradığım özelliklere daha iyi uyar:):):)

Scudo
Şu fotoğraftaki lastikler 26x1,75 Rubena:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/839/7qub.jpg

Şu fotoğraftakiler ise 26x2.1 Schwalbe:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/202/exhx.jpg

Umarım büyüklük farkı açısından biraz fikir vermiştir bunlar. Bence absürt durmuyordu ama daha ince olduğu fark ediliyordu.

Hız ve performans olayında durumu ilk taktığınız anda hissediyorsunuz zaten, faydası oluyor. Ama nedendir bilmem, maksimum hızımda ilk fotoğraftaki lastiklerde düşüş yaşamıştım. Mesela yokuş aşağı bisikleti saldığımda bu yol lastikleri nedense daha yavaş gidiyordu diğer lastiklere göre. (km sayacı değerlerini iki lastiğe göre de aynı yöntemle kendi ölçtüğüm çevrelerini girdim, burada hatalı ölçüm olamaz.) Tüm sistem aynı, mevsim aynı, yol aynı, sadece lastikler farklıydı. Belki de asfalta temas eden yüzey ve mecburen değişen lastik basıncı etkiliydi. Anlam veremediğim nokta; niye sadece maksimum hız kötü etkilendi de ortalama hız daha iyiye gitti? Maksimum hızı tek sefer de denemedim, defalarca denedim olası km saati hataları ortaya çıksın diye. Sonuç değişmedi. Ama düz yoldaki pedal gücünde bacaklar rahatlamıştı. Daha rahat sürüyordum. Tabi bunun dezavantajı da oldu: iri dişli lastikle sürerken zorlanmaya başladım. :) Vücut kolay olana alışıyor hemen.

Bu arada alacağınız marka/model konusunda uzun zamandır lastik araştırması yapmadığım için maalesef yorum yapamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: ouzoo
1.75" mtb'de kötü durmuyor. Bu benim görüşüm. Kevlar Inside yerine MaxxProtect'i de düşünebilirsin. TPI değerleri farklıdır. 20'ye 60 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Fakat ikisi de aynı azami psi değerine sahip. Birisinde yansıtıcı şerit varken diğerinde yok. Bu da senin için bir kriter olabilir. Hız konusunda gelince +%5 etkiler. Sadece ilk hızlanmanda farkı hissedebilirsin. Gerisi bacaklarına kalmış. Bu arada 2 küsürden 1.75'e geçince rahatlıktan ödün verebilirsin. Birkaç gün gidon hakimiyeti konusunda garip hisler yaşayabilirsin...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dostum,
Benim tavsiyem de ilk yazdığın excell tarafında olacak. ama sebebi 2.00 olması bunun ızgaralara ve küçük çağlı çukurlarda gidon hakimiyetini kaybetmemene etkisi çok.
Daha ince lastik güzel, temiz asfalt ister çukurlarda seni zorlar.

@tercan çelik

• Beğen
Ben kevlar inside modelini kullanıyorum 1.75 lik. Maksimum hava değerinin biraz üzerinde hava basıyorum. 55 psi maksimum fakat çok yumuşak geliyor bana. Öne 65 arkaya 70 basıyorum herhangi bir sıkıntı yok. Önceki lastiğim 2.10 idi 1.75 e geçince kayda değer bir kontrol kaybı yaşamadım. Mazgallara falan da takılmıyor zaten en mantıklısı çapraz geçmek. Hızlanma açısından gayet etkili daha atik yokuşları da mükemmel tırmanıyor.

cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkürler herhalde 2.00 almak daha mantıklı gibi o zaman

Ben dağ bisikletimde 26x2.00 kullanıyordum.Daha sonra 1.75'e geçtim ve çok memnunum.Havasını da üst sınıra yakın basıyorum,gayet akıcı oluyor.1.75 lastik dağ bisikletinde sırıtmıyor,asfaltta kullanıyorsanız alın derim.

Bugün itibariyle yeni lastiklerim gelmiş bulunmakta eskiler 26x 195 yeniler ise maxsis overdive kevlar inside 26. 175 yol lastikleri ağırlığı tarttım 600 gr bakalım ne kadar fark olacak.Akıcılık olsun ivlenme olsun konfor veya yol tutuş hepsi şuan kullanma şansım yok ama kullanınca sonuçları yazarım:):):)
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.

Yeni lastikleriniz hayırlı olsun.

Sadece lastik açısından durum değerlendirildiğinde; lastik genişliğine göre yola tutunan alan değiştiğinden sürtünme katsayıları da değişir. Tabi ki alan küçüldükçe sürtünme azalır. Bu da daha az eforla daha hızlı gidebilmek anlamına gelir. İç lastiğin dış lastiğe mutlaka ve mutlaka uyumlu olması gerekir. Aksi taktirde iç lastikteki hava aşırı ısınıp iç ve dış lastiklerinizin yarılmasına neden olur.

Sayın Güven Çifçi teşekürler dediğiniz gibi dediklerinize katılıyorum iç lastiklerde lastiğime uyumlu ikiside 1x75:)

merhaba,
benim halihazırda kullandığım lastikler 26x2.10 schwalbe black jack. şehir içi kullanım için yol lastiği almak niyetindeyim.
anladığım kadarıyla 26x2.10 karşılığında yol lastiği mevcut değil hangi ölçüyü ve markayı tavsiye edersiniz? tşkler.

galip bey,
yol lastiği derseniz 28 teker anlaşılır sizin 26 teker bi kere yol lastiği değil dağda gider o lastik o zaman ne yapacaksınız ya yol bisikleti alacaksınız ya da 26 silik tekerler var ondan alacaksınız 26 silik maxxis ler olması lazımda yalnız pahalı tabi,26 x 1.50 kullanmış idim bi zamanlar maxxis ,idi.

http://cdn.maxxiscentral.com/tyreimages/tyre-image-Xenith15-Hybrid_l.png

(link)

bu teker ile sert araziye girilmez eşyanın tabiatına aykırı mtb 'ye takılır sadece yolda gidilir,düz toprak zeminde tavsiye etmem silik kaydırma riski vardır

@galip aksoy

Bontrager dedim ama 26 alacaksan hiç msraf etme 28 lik yol bisikleti ile değiştir da ha ucuza gelir.Ben de MTB kullanıyordum 2-3 hafta once HYBRID aldım çok memnunum bisikletten.Önceki bisiklet ile kendime işkence ediyormuşum.(lastik çok önemli değil bisikletin geometrisi ve kadronun esnememesi önemli)

• Beğen
schwalbe marathon plus serisi mtb lastikleride mevcuttakilere oranla akıcıdır. kullanan arkadaşım var.

Yanıtlarınız için teşekkürler
(link)
Linkteki lastik 26x2.10 mtb lastiklerinin yerine kullanılabilir mi?

Akıcılık istiyorsan 1.50" lastik al asfaltta çok fark ediyor 2.10 ile. Mtb de kötü durur dersen 1.50 zaten asfalt ta Mtb kullanmak daha da kötü duruyor hiç değilse 1.50 lastik alda bacaklarının işkence si azalsın tabiki seçim sizin yinede.

Son olarak Rubena Flash 1.50 almanızı tavsiye etmem bende var rezalet bir lastik çok ince bir yapısı var yumuşak ani frenler de lastik eriyip gidiyor ve cok patlıyor. sivri bir çakıl taşı bile patlatabiliyor.

• Beğen
@mustafa genç

Peki o halde fiyata takılmadan 26x2.10 mtb yerine kullanılabilecek tavsiye edebileceğiniz ve gerçekten performans ve görünüş olarak tatmin edecek lastik hangisi.

Geri