Scudo Sports

Dış lastik çok kötü durumda. Çıkmıyor ve janta tam oturmadı

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Tepki
271
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar şu linkteki (link) dış lastiği aldım. Boyutu 1.50 olan. Bisikletim ng 650 idi.
İç lastiğim işe şu (link)
Bugün tekeri takmaya çalıştım. Çok zor girdi gerçekten ance sığdırdım janta neyse güç bela oturttum. Bir de ne göreyim tekerin bir ucu içeride bir ucu dışarıda. O beyaz renkli şeridinden anladım. Resimlerini paylaşayım. Çıkartayım düzelteyim dedim. Çıkartamadım yolda patlasa falan imkanı yok çıkartamam heralde çok sert. (
İlk 3 resimde beyaz kısım dışa doğru bana olması gerek gibi geldi. Ama sonra ki resimlerde bozuluyor
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/21/QZgN6.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/21/zvWBO.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/21/iBrqk.jpg
Şimdi ise gördüğünüz gibi içe doğru gidiyor beyaz kısım.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/21/kugfU.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/21/ouWC8.jpg

Scudo
Hocam aksine şerit dışarıdan kolayca görünmesi gereken reflektörlü şerittir. İç lastik doğru ise güvenle şişirin.

@Salih Kü

Sorunum o değil o reflektörlü şerit simetrik gitmiyor. Yani lastik yamuk yumuk bir de nasıl çıkartcağım ben bunu ya yolda patlasa bittim )

ilk 3 resimdeki yerler olması gerektiği gibi ama sondakiler fazla içeri kaçmış şerit içerde kalmış lastikte aşırı defo yoksa bu şekilde yanlış indirin tekerleği ve düzeltin

@Emrah ONAN

Tekerleği yerinden çıkartamıyorum ki. Nasıl bir yol izlemem gerek.

Dostum,
Tekerleği janttan çıkartmakta zorlanıyor isen, bunun için janta ve lastiğe (iç ve dış) zarar vermeyen küçük plastik levyeler var.
Sonrası için lastik tamir kiti ile beraber yanında bunlardan birkaç tane bulundurmalısın.

Şu an için ise bir kaşık sapı boyutlarında sert plastik bir alet işini görür, önce lastiği tamamen söndür, sora sibobun olduğu yerden başlayarak
özellikle sipob dibi ve çevresine zarar vermeden bu aletlerden (levye yada onun işini görecek plastik sert bir malzeme) birini dış lastik ile jant arasına sokup hafifçe bir kuvvet ile çevirerek
lastiği çıkartabilirsin.

siz lastigi şişirdinizmi ?

@Çetin ŞAHİNÖZ

Öncelikle lastiği çıkartmadan düzeltmeye çalışcağım

@Ozan Güneri

Şişimeden attığım resimler bunlar. Şişirince de farketmiyor. Yine aynı

Geçtiğimiz gün bisikletçiden gördüğüm lastiği janta tam oturtma metodunu anlatayım:D.Rubenanın katlanabilir lastiğini Kron xc500 model bisiklete takıyorlardı,lastiği güç bela oturttular,lastiğin kenarlarına sıvı sabunu sürüp(her iki tarafına)nerdeyse 50 psı kadar hava bastılar.Lastik yerine tam oturdu.Ondan sonra bende yeni aldığım lastiklerde yapayım dedim aynı şekilde nerdeyse teki için 1 saat uğraştığım lastik 1 dakikada düzenli oturdu yerine.Lastiğin sertliğine gelirsek Schwalbe lastik genelinde böyleymiş.

@can akıncılar

Teşekkürler. Bu reflektörün alt tarafına sıvı savunu yayıyorum o zaman elimle. Peki janta veya lastiği bir zararı var mıdır ? Sonra temizlemem gerekir mi ?

bende bu lastigin 26x1.75 var eşimde 26x1.5 olanı var.26x1.5 daha zor sökülüp takılıyor.Eger o resimdeki pompayla şişirdiyseniz olmaz.Benzinciye gidip 50 psi hava basın sonra havayı boşaltıp tekrar 50 psi hava basın sorun devam ediyorsa o zaman yazın başka çözümlere bakarız.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Umut Tekin

Sıvı sabun kurumadan bir kaç dakika içinde hallet meseleyi:D Janta ve lastiğe bir zararı olmaz ama janta sabun bulaşırsa ıslak bezle sil yoksa frenler ses yapıyor.Birde pompan benim pompanın aynısı onunla şişirmek ölüm gibi bir şey 300 400 seri şekilde halletmeye çalış:D

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Ozan Güneri

Peki sabunlu yöntemi sona bırakmayı düşünüyorum.

En iyisi böyle bisikleti aldığım yere kadar gideyim. Hem 8 çiziyor onu yaptırırım hem de lastiği yaptırırım.

Bende bu levyeler var 5dk söküp takıyorum .Bu levyelerden almanı öneririm.

(link)

Benzeri bende de oldu . reflektor serıt sımetrık degıldı . Tekeri iyice sisirdim havasını ındırdım tekrar sısırdım pek degısen bır sey olmadı . Bende oyle kullanıyorum sımdılık bır sey yok .

@Ozan Güneri

1.50 schwalbe üzerinde etkili mi peki. Çünkü çıkması imkansız gibi duruyorlar. Birde tekeri sonuna kadar şişirdim indirdim aynı.

@Emre Sertkaya

Peki böyle yukarı aşşağı yapıyor mu teker.

Merhaba Umut bey,

Schwalbe'in telli lastiklerini janta takmak ve janttan sökmek çok zordur. Keşke katlanır tip lastiklerden alsaydınız.

Reflektör şeridin asimetrik olması sorununa gelince. Lastiğin janta tam oturmamasından kaynaklı bu sorunu çözmenin tek yolu, lastiği en az 50 psi basınçla şişirmektir. Zaten lastik şişerken bir iki defa "çıt" diye bir ses duyacaksınız ve lastik janta tam olarak oturmuş olacak. Reflektör şeridin de simetrik hale geldiğini göreceksiniz.

Saygılar

@Najaz

Çok teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz. Çok çektim bu lastik olayından. Zaten pek patlayacağını sanmıyorum. Yine de şans işi ama. Peki kolay bir yolu yok mu bu lastikleri sökmenin. Yolda patladı mesela. Ne yapmam gerekiyor. Gerekli aletler neyse alabilirim.

@Umut Tekin

Şu videoda, telli bir Marathon Plus'u janta takmanın püf noktası anlatılıyor. Sökme işlemi içinse kolay bir yol bilmiyorum maalesef:

@Umut Tekin
yok daha cok s cızıyıo gıbı .d ama cok abartılacak gıbı degıl . Eğer yolum duserse bır benzıncıde arkadasların dedıgı gıbı hava basıp denıyım . Bu arada sızın lastık kolay kolay patlamaz . Ben schwalbe green guard aldım bugun cam kırıklarından gectım catur cutur bır sey olmadı .d ve sizinkinin koruma ozellıgı daha fazla . ama dikkat etmek lazım yınede .

Geri