Scudo Sports

Dış lastik çivi deliği kapatılır mı?

FarukE

Üye
Tepki
12
İsim
Faruk
Bisiklet
b'Twin
IMG-20160819-WA0001.jpeg

Lastiğe çivi girdi ve iç lastiği değiştirdim, ama yine patladi. Dış lastikdeki deliği kapatmak için bir çözüm var mıdır? Yoksa değiştirmem şart mı?

Scudo
Bütçe varsa değiştir bence ,bu konuda uzman değilim ama yaralı kol ile sağlam kola arasında fark vardır ..

• Beğen
Tepkiler: FarukE
Yani benim yama gibi bişey yapmam gerekiyor yoksa patliycak. yenisini almak da pahallı olcak gibi. Araba lastiklerini onariyolar diye biliyorum ama bisikleti bilmiyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun benim bildiğim lastik tamircilerinde daha büyük yamalar oluyor araba lastikleri için onlardan alabilirsiniz ya da eski bi iç lastikten yeterince kesip yama yapıştırıcısıyla yapıştırabilirsiniz

• Beğen
@Kaan Türkan
Öncelikle teşekkür ediyorum, ben en iyisi bi bisikletciye gidiyim yapılır derse yaptırırım olmadı kendim yapmaya çalışırım o da olmadı yenisini alırım

• Beğen
Tepkiler: Kaan Türkan
@FarukE bisikletci sana muhtemelen "at bu lastigi, olmaz bu" diyecek. Boyle bir sorunda sen bisikletcilerin gozunde yeni lastik satilacak kurbanlik bir koyunsun.
Bir de araba lastikcisine götür. Yapabilirlerse sorunsuz uzun yillar kullanirsin.

• Beğen
Acaba silikon sıkılırmı?

• Beğen
@Kuzey Ege
Ben yinede bi sorayım. Olmadı bi çaresini buluruz

@mfmayliba
Benim aklıma pek yatmadı

Şu andaki araba lastiklerinde iç lastik yok patlayınca onları nasıl onarılıyor? Onların tamircisine git giycem ama yeni lastik fiyatı alırsa at çöpe sıfır lastik al daha iyi

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Taxonera
Bi lastik 50 60 tl den basliyo sanırım. Onarmak istesem en fazla 25 tl falan alır heralde daha fazla isterse de yenisini alırım

Acaba lastiğin içinden ayrı iç lastiklere yapılan yamanın aynısından yapsam iş görür mü acaba?

@FarukE
Ic lastik icin kullandigimiz yamalar dis lastikte etkili olmaz kardesim.
Ic lastik yamasina surmus oldugun yapistirici madde, ic lastikle tepkimeye girerek butunlestiriyor. Ic lastik ile dis lastik farkli materyallerden elde edildigi icin bu operasyon kesinlikle basarisiz olacaktir.

• Beğen
Açılan deliğe epoksi ile doldur zaten bi damla bişey yeter içeridende eski iç lastikten parça kesip yama yaparsın

• Beğen
@mywashere
KuzeyEge dış lastiğe iç lastiğe yapıldığı gibi olmaz diyor

Hocam en temiz ve en güzel yolu yenisini almaktır dış lastiğin bekle 1 hafta 10 gün ama yenisini al bu böyle yamanacak birşey değil iç lastik gibi

• Beğen
Mtb lastiği bu içerden kalın bir yama yap birşeyciği kalmaz merak etme.

• Beğen
Kafam karıştı şimdi

@FarukE
Güneş balçıkla sıvanmaz der geçerim ben :D

• Beğen
Denemekten zarar gelmez. Yama yapmayı biliyorsan delik olan yeri temizleyip yamayı yapıştır büyük ihtimal sorun çıkarmaz baktın olmuyor farklı bişey dene ya da lastiği değiştir yama takımı almak 2-3 tl bişey. Zaten mtb lastiği kalın kolay patlamaz.

• Beğen
Geri