Scudo Sports

DIRTY MONEY Mutlaka ama mutlaka izlenmeli

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.848
Bisiklet
Sedona
Yeni keşfettiğim bir TV serisi, mutlaka ama mutlaka izlenmeli. Ülkemizin bu platforma bulunan tüm insanlarınca farkında olunması gereken konular var. IMDB linkinden inceleyin ve bir şekilde bir yerlerden bulup izleyin. Bir bölümünü çoğaltıp bir bankanın tüm şubelerine çalışanlar izlesin diye göndermeyi düşünüyorum. Aynı zamanda bir otomobil firmasına ve bir ilaç şirketine de.

(link)

dirty_money_tv_ser.jpg

Scudo
Bu tarz yapımların genellikle bağımsız kişiler veya yapımcılar tarafından yapılmasını daha doğru olacağını düşünüyorum(Bağımsızlık da apayrı bir tartışılacak kavram ). Dizi güzel bir belgesel serisine benziyor ben de izleme listeme aldım ama şunu da sormadan edemiyorum. Böyle büyük yozlaşmaları yansıtan diziler,filmler veya belgeseller ne kadar gerçeği yansıtıyor? Bizim görmemiz istenildiği! kadarını mı gösteriyorlar bize yoksa finansmanlarını,ortaklarını,kısaca para getiren çoğu şeyi hiçe sayıp, bize asıl olması gerekeni mi gösteriyorlar ? Cahilliğime veya şüpheciliğime verin ama hangi Amerikan veya başka büyük ülkelerin büyük şirketleri kendini kötü gösteren bir projeyedolaylı da olsa maddi manevi destek verir ki? (Kendi rakibini yaratıp onun üzerinden para kazanması olasılığı dışında)

Elbette her türlü komplo olabilir. Bence bu tür yapımların en işimize yarayacak kısmı, henüz farkında olmadığımız bazı şeyleri fark etmemize yardımcı olur. İzlemek bize bir şey kaybettirmez. Mesela HSBC nim USA da aklandığı davada neden aklandığı USA ile arasında kirli bir ilişkiye işaret ediyor olabilir. Maalesef gerçeğin tümüne sahip olamıyoruz. Ama kirli ilişkiler ağına bakarak olacakları veya olabilecekleri yorumlayabiliriz. Bu arada naçizane fikrimi aktarayım. Amerikayı her tarafında ve her kesiminde aynı gücün hakim olduğu tek bir bütün olarak görmeyin. Öyle değil çünki ve biz bu sayede bazı karşı odakların çatışmasından veya gerçekten adaletin yanında olan kısıtlı bir kesimin paylaşımlarına ulaşabiliyoruz. Herkes Edward SNOWDEN veya Julian SSANGE olamaz. Ama bu olmadan da kendi mücadelesini verebilir.
izleyin sonra konuşalım. Ama lütfen eğlence için izleyeceğiniz dizilerin sırasına koymayın hemen ve acilen izleyin. Ben başka uygun yer bulamadığım için başlığı buraya açtım.

Geri