Scudo Sports

Dirsek ve dirseklik

serhat177

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Kron
3 hafta önce yaptığım bisiklet kazasında sağ dirseğimde radius başı denilen kemiğim kırıldı.Basit düşmelerde bile dirseğin sert darbe alması kolaylıkla dirseği kırabiliyor.Ağrılı ve uzun bir süreç gerektiren iyileşme en çok da bisiklettn uzak kalmaya sebebiyet veriyor.Yani sözün özü dirseklik önemli..;)

Scudo
Geçmiş olsun dirsekten şimdiye kadar darbe almadım hep kask aklımıza geliyor genelde koruyucu ekipman olarak.

• Beğen
Tepkiler: serhat177
Dizlik, dirseklik biraz abartı. Hareket yeteneğini kısıtlayan korumaların giyilmesi saçma böyle bir sporda. En azından downhill yapmıyorsanız.

Beni tavsiyem, dizlik ve dirseklik yerine, düşmeyi öğrenmeniz olacak. İnternette bununla ilgili kaynaklar bulabilirsiniz. Hangi durumda düşerken nasıl hareket etmeniz gerektiği ile ilgili. Ayrıca düşme sonucu gelen darbe enerjisini nasıl dağıtırsınız şeklinde.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun dirseklik konusuna gelince alan arkadaşım çok oldu ama hiç takanı görmedim.

• Beğen
öyle de düşünce insanın aklına gelmiyo nasıl düşeceği

@serhat177

Refleks haline getirmeniz gerekiyor. Yoksa düşerken "dur lan şöyle düşersem daha az acır" diye düşünme şansınız yok. Vücudun onu bilmesi gerek.

• Beğen
Ben de 2 hafta önce aynı sizin gibi düştüm. Sağ dirseğimin kabukları hala tam dökülmedi. Çok üzüldüm, oldukça tehlikeli bir kaza geçirmişsiniz anlaşılan.

Şimdi çok daha iyi kolum,hareket yeteneği geliyor yavaş yavaş bisikletimi çok özledim doğrusu...

Gerçekten çok bol bir dirseklik aldım sağlam süngerli plastik parça içermeyen dirseğin hareketini etkileme 0 ve tam dirsek el arasındaki kemiğin ortasına gelen bir lastik sayesindede hareket etmiyor. Bisikletten çok düşmüş biri olarak gerçekten yüzülmeleri %100 önleyebileceğini söyleyebilirim , kırılmalar için konuşamam çünkü kemik 200000 farklı noktadan 1000 farklı darbe noktasından kırılabilir .Ama dirsek üstüne düşüşte gerçekten koruyacak ve bisiklete ara vermemenizi sağlıyacaktır. dizlik biraz daha önemli gibi geliyor bana aslında ama hareketi engellemeyen dizlik yok sanırım. Fakat geliştirilebileceğine inanıyorum. (30 km + hızlarda 5 kere düştüm ve saddece 1 kere başımı yere sürttüm [vurmadım] omuzumun üstüne düştükten sonra başım yere sürtündü. Kasktan daha önemli birşey varsa düşüşte %100 vuracağımız dizleriniz ve dirseklerinizdir ) ve açıkçası düşmeyi öğrenmek için 10 un üstünde düşmeniz lazım , o zamana kadar kaç kırık kaç çıkık olur , düşecekseniz çok hızlı düşmeye çalışın çünkü düştüğünü anlayıp refleks verme süreniz olmazsa sakatlanmazsınız. ) ama arkadaşlar düşerken dirseklerinizi ve ellerinizi vucuda sabitlemeye çalışın açarsanız omzunuz bile çıkabilir. (şahsen ben forma giymeyi önermiyorum . Hem biisiklletten inip bir yere girince tepki görüyorsunuz hemde kol ve bacaklar çok açık durumda gerçekten , bu arada tour de francede dirseklik takan sporcular gördüm ısıtıcı takıyolardı yüzülmeyi önler muhtemelen) forma yerine aşırı bol kıyafetler tercih edilebilir [diz vermiş pantalonlar gibi ]

Geçmiş olsun.Bende birkaç düşüşten sonra gidip patenci korumaları almıştım.Dizlik, dirseklik ve bileklik takım halinde.Bir kere bile kullanmadım.Şehir içinde onları takmak abes geldi.Bunun yerine sürüşümü değiştirdim, daha az risk alarak daha sakin daha yavaş sürmeye başladım.O zamandan beri bir daha düşmedim.

• Beğen
Buraya bi hort yapıyım
10 gün önce düşüp dirseğimde kas kopması ve çatlak yaşamıştım. Dr ameliyata gerek yok demişti dün kontrole gittim başka bi dr vardı bunu nasıl görmemişler senin çok acil ameliyat olman gerekir dedi. Mr için özel bi hastaneye gönderdi dr ismi verdi bu tip ameliyatlarda çok iyi olduğunu söyledi acil hemen dedi 10 gün olmuş. Kolu tam açamayabilirsin dedi.
Gittim mr rontgen tekrar derken hoca sonuçlara baktı yapacağı ameliyatı anlattı
Saat 18:00 gibi girdim 20:30 da çıktım dayanılmaz acılarla

Tavsiyem dirseklik takılması eldiven kask zaten olucak da diz ve dirsek te önemli bisikletçiyiz dizlik çok etkiler ama dirseklik şart, tendon tamirat ameliyatı oldum kopan lifi yerine çektirdi, kemiği yerine yapıştırdı
Lif gerildiği için acı x500 oluyor kemik ağrısı da hiç dayanılıcak gibi değil

@Mhmm@
Geçmiş olsun hocam,dediğiniz gibi dirseklik,dizlik şart.Bu bölgelerin zarar alması için yüksek hıza gerek yok.Lakin Türkiye'de kask algısı tam oturmamışken bunların oturması zaman alacaktır ya da sizinki gibi bir durum başlarına gelecektir anca.
Birde bunların biraz kaba gözükmesi insanları caydırıyor.İnce ama sağlam dizlikler bulmak gerekiyor.Adamlarda kask dahil bunları acemiler,çocuklar kullanır.Gerek yok bana algısı var.

@-Skynet-
Evet acemilikle bi ilgisi yok aslında
images (9).jpeg
images (8).jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve -Skynet-
Geri