Scudo Sports

Dinlenik nabzın çok düşük olması sorun mudur?

Dinlenik (uyandıktan hemen sonraki) nabzınız kaç?

• Toplam katılım
    201
arkadaşın psikiyatrist babası, meditasyon ile, nefes alışını dakikada 4 e kadar düşürdüğünü söylemişti. derin ve kontrollü nefes aldığını ve gevşeyip huzur bulduğunu anlatmıştı ama nabız kaça düşüyor dayı diye sormak o ergen aklıma gelmemişti.

Scudo
@Mehmet Metin LeventBence normal sartlarda da nefes alisimizi 4 e kadar indirebiliriz bu o kadar da zor bisey degil zaten diyafram kullanarak derin nefes almaya basladigimizda bile buyuk oranda ritim dusuyor , oturdugumuz yerde hicbi aktivite yapmadigimiz durumda cok yavas nefes alip vererek ve aralrda da bekleyerek nefes dusebilir ama nabzin dinlenik nabzin altina inebilecegini sanmiyorum ,zaten dinlenik nabiz uyanik oldugumuz durumda vucudugumuzun minimal ihtiyaclarini karsilamamiz icin gereken kalp atim sayisi daha altina inerse ihtiyaci olan enerjiyi karsilayamamaya baslayacaktir

@Bigpatron
ort hız 16-18 km/h ama seninle yaş farkımız olabilir...:)

@yalnız kurt
Benim yaş 38 :) Ortalamam 18 - 24 arası ama genelde 21 çıkıyor. Belkide yükleniyorum diyedir. Neyse bukadarınada şükür biraz daha çalışırsam herhalde ortalama nabızı aşağılara çekebilirim :)

@Bigpatron
ort hız 16-18 km/h ama seninle yaş farkımız olabilir...:)
@Bigpatron
yaş farkı ortaya çıktı, aramızda otuz yaş var ben o hızda imkansız çıkamam...:)

@Mehmet Metin Levent

Düşük nabız kullananların başında tüpsüz dalış yapan serbest dalışçılar da geliyor. TRT'de "Tek Nefes" adında bir belgesel vardı. Cenk Devrim Ulusoy isminde bir serbest dalışçımız ile çekiliyordu. Dalış öncesi güvertede oturup kısa bir meditasyon yapıyor ve nabzını 30'lara düşürüyordu. İşin tuhafı daldığın nabızla çıkacaksın diye bir kuralları da varmış, suyun içinde de aynı düşük nabızla hareket ediyorlar. Muhteşem bir performans. Ben daha suya girer girmez yoruluyorum adam 30'lu nabızlarla tek nefes dalıp dipte gezip çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: asibol ve furkanbr
@Aziz Unsal max hr inizin 196bpm olması gerekmiyor mu?

38 yaşındayım. Dinlenik nabızım 55-60 bpm arası ölçtüm. Max hr 183.
Fakat ben bugüne kadar en fazla 174bpm nabzı gördüm. Ne kadar abansamda bu atımın üzerine şimdilik çıkamadım.
QuickMemo+_2018-10-25-10-02-37.png

Bu segment 1km ve %0.4 eğime sahip ortalama 158bpm ve en yüksek nabzım 167 bpm bu segmentte.

Kalbim şuanda yeteri kadar güçlü değil mi üst atımlar için?

@Ahmet TOPAL Bence vücud kitle endeksiniz iyi olduğu için kalp max seviyeye çıkmıyor. Ben mesela obez görünüyorum. O yüzden 190 gördüğüm oluyor. Tehlikeli mi tehlikeli tabi ama baş dönmesi göz kararması yoksa sorun yok biraz insan kendini dinlemeli. Kilo verdiğimde max değer düşüyor. Şu anda 15 kilo fazlam var yokuş yukarı hararet yapıyorum resmen. Onun için sizde bir sorun yok bence... :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@sargonnas 183cm boy 80-81kg arasında kilom.
Bende o hızlarda o atimlarda rahatım. Bacaklar bitiyor ama nabız daha yukarılara çıkmıyor.
Belkide bacaklar şuanda yetersiz de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
@Ahmet TOPAL Evet bacaklar yetersiz olabilir bende 181cm 90 kg. sizin gibi 80 kg olsam benim kalp 165 in üstüne çıkmaz :) :ssrtcbya:

Edit : Şöyle test edin, 2 adet 5 litrelik damacana suyu sırtınıza koyup %6 lık bir eğime gidin bakalım kalp neler yapıyor. Dediğim gibi sizde sorun yok bence sadece kondisyonsuzluk güç eksikliği vardır o. Bu damacana örneği esfanedir deneyin derim göreceksiniz kalbiniz pır pır olacak :D

Performansım ve kondisyonum çok iyi değil Zone 2 bölgesinde düz yolda ortalama en fazla 22-24 km/h hızla sürüş yapabiliyorum. Ne zaman performansı arttırsam veya ufak bi yokuş çıksam nabzım aşırı yükselip zone 4-5 bölgesine geçiyor. yaş 33 boy 1.80 kilo 76 max. nabız 192 dinlenik nabız 54. aniden yükselen nabzı kontrol etmem için ne yapmam lazım acaba bacaklar mı güçsüz kalıyor?

@Fuubar Bence sizin daha iyi bir antrenman, beslenme ve dinlenme programına ihtiyacınız var. O hızlarda o nabız gerçekten yüksek.

• Beğen
Tepkiler: Fuubar
@FuubarPerformansinizi ne kadar arttirdiginiz veya bahsettiginiz yokusun egimine gore ayni hizi koruyarak mi cikmaya calistiginiza gore degisen ve normal olabilecek bir durum bu. Nabzinizin hizli yukselmesini istemiyorsaniz interval antrenmanlarla nabzinizin yavas yukselip hizli dusmesini saglayabilirsiniz, ama dedigim gibi ufak bir hız artisi veya neredeyse hissedilmeyecek derecedeki egimler bile uretilmesi gereken gucu buyuk olcude etkiliyorlar ftp gucunuzu gelistirecek antrenmanlar ve interval yapmaniz en iyisi olur diye dusunuyorum

• Beğen
Tepkiler: Fuubar
@Fuubar
Yol bisikleti kullanmıyorsunuz değil mi?

@Bigpatron
hayır yol bisikleti kullanıyorum.

@Oksal Özdöl
@Oksal Özdöl

elinize sağlık güzel anlatmışsınız.
ilk mesajdaki bilgilerde gayet açıklayıcı.

sporcularda bradikardi(kalp hızı <60/dk) fizyolojiktir.

@Mehmet Metin Levent

Nabız ile nefes arasındaki ilişkinin atlanmamasindan bahsedecektim. Özellikle doğru nefes alma ve verme . Kandaki O2 ve CO2 miktarı...

Yakıt ve hava karışımı gibi

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Abdülkadir Ergin 30 lu nabızlara kadar düşüp 30 lu nabızlarda cıkmak cok zor gerçekten. Ben de yıllardır dalış yapıyorum. Benim tavsiyem de girdiğin nabızlara yakın değerde cıkmak ama bu sizin kasdettiğiniz değil. Yani nabız oksijen kalmadıkca artacagından, iyice yükselmeden cıkmak doğru. Her dalışta oksijen borçlanmasına girerseniz bir süre sonra sığ su bayılması denen şey yaşanıyor.
Kesinlikle doğru nefes tekniği nabzı etkiler bu çok önemli. Nefes düzenlemeye calışırken nefesi alıp tutmak değil onun yerine derin ve doğru nefes almak daha faydalı olur. İkincisi de tüplü dalıştaki tavsiyelerimdendi. Ne kadar küçük hareketlerle ilerlerseniz, kullandığınız kas grubu küçük olduğundan, daha az oksijen harcarsınız.
12176628-A6F2-4778-84E2-E3C50DBEF070.png

Bu arada bu da benim durum. Yataktan kalkmadan hiç ölçemedim. Oturup dinlenirken aldığım nabızlar. Bu arada bir de extrasistol var bende... hadi bakalım napcaz

@mhtozel Dalış yapmanızın bisiklet sürüşündeki nabzınıza olumlu bir etkisi vardır değil mi? Nefes alma ve kullanma konusunda daha antremanlısınız sonuçta. Madem suyla haşır neşirsiniz sudaki nefes darlığını nasıl aşarım? Suya girince göğüs kafesim küçülüyor sanki. Arkadaşa yüzme kursunda nargile tekniği diye bir şey çalıştırıyorlarmış. Bu tip nefes / ciğer geliştirici basit taktikler neler vardır? Doğru nefes alma konusunda geçen bir video seyretmiştim bayağı güzel anlatıyor. Ortaokulda müzik hocası da çalıştırırdı bize diyafram nefesini ama alışamadık:

@mhtozel
Extrasistol de neymiş diye aratınca öğrendim. Bir dönem kalbim ara gaz çekip patinaj yapıyor gibi hissediyordum. Deli gibi çarpıp düşüyordu bir pır pır dalgalanmalar, sıcaklıklar oluyordu. Aynı belirtiler olabilir mi? Ha bugün ha yarın giderim doktora derken o dönem geçti, belki de psikolojikti bilemiyorum.

@Abdülkadir Ergin nefesi nasıl aldigin önemli . Yavaş , derin ve mümkün mertebe karnından alıp vermelisin. Mesela 30 sn boyunca yavaş nefes almaya çalışın. Sonra yine 30 sn içinde nefesinizi verin.
Özellikle efor sarfederken sık ve kesik nefes almaya çalışmak yerine , derinden nefes vererek nefes alın. Evde ve sürüşte kısa bir deneme yapın farkı hissedersiniz.
Sakinleştirici etkisi de var.

Geri