Scudo Sports

Dinlenik nabzın çok düşük olması sorun mudur?

Dinlenik (uyandıktan hemen sonraki) nabzınız kaç?

• Toplam katılım
    201
@asibol
Geçen hafta tırmanışta "out of range" gördüm kaç kez durup dinlenmek lazım öyle olunca

• Beğen
Tepkiler: asibol
Scudo
Sensör yanlış ölçüyor olabilir mi. Çünkü ben hiç dinlenme ihtiyacı duymuyorum. Bir yandan da korkuyorum.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@asibol
Ortalama 170 çıkması yüksek gibi. Benim ortalama 145 genelde, çok yüklenirsem antreman süresince 154 falan oluyor.

@asibol
Maşallah diyelim o zaman

Ama dikkatli olmakta fayda var kalpten söx ediyoruz

• Beğen
Evet bence de. Yani inşallah sensör bozuktur.

Benim düz yolda 140-160 hız yaparsam ama yokuşta çok yükseliyor en büyük dişli de bile

@Yoldaki SoloTürkBazen fazla gaza geliyorum. No pain no gain şarkısını söyleye söyleye... Mazoşistim galiba

@asibol
Motivasyon hocam :koptum:

@asibol

Yasima gore max nabzim 199 bpm 190 ustune antrenmanlarda cikiyorum bende de dediginiz gibi pek bir sikinti olmuyor devam edebilitorum , mesela bu segmentte ort nabiz 190 max 195 bpm

f9c7b7f76f10c1965a634752ad3da34a.jpg

Yalnız konu dinlenik nabız biz hit ratio ya vurdurduk konuyu. Pardon beyler :)

• Beğen
@asibol
Tam olarak aynı şey mi bilmiyorum ama bu durumda da kalp büyüyor ve spor bırakıldığında çok tehlikeli oluyor.

Kadınların nabzı daha düşük olmalı denmiş.Kadınlar daha küçük varlıklar.Doğada da canlıların ebatlarıyla nabızları ters orantılıdır.

@OnurA
En doğru açıklama olmuş sanırım

Kalp büyümesi; "Kalp duvarının kalınlaşması veya kalp odacıklarının büyümesi" durumuymuş.

Hedefimiz bu değil. Kalp büyümesi farklı bir durum :snzdglsn:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Konuşan kişi profesörmüş ve kalp büyümesi neden olur? sorusuna örnek verirken "vücut geliştirme yapanlar" örneği veriyor. Bir nevi spor yapanları örnek gösteriyor. Sporu, kalp büyümesine sebep olarak söylüyor neredeyse!

:naslyany: Bu işi bilen bir forumdaşa ihtiyacımız var. Bu uzmanın yorumları hiç içime sinmedi. Adam "kalp dirençle karşılaşınca kalp büyür" diyor :snzdglsn:

Doktor arkadaşım kalbin zamanla kaslandığını (Spor yaptıkça) fakat damarların aynı hızla gelişmediğini ve bu bölgelere kan taşıyamadığını bunun için kalbin üzerinde kan taşınamayan ölü bölgeler oluştuğunu kalp krizine bu ölü bölgelerin sebep olduğunu söylemişti. Kalp kaslanıyor dedi büyüyor demedi. (Kaslandığı için büyüyor olabilir). Çok yoğun spor yapan genç sporcularda (Dinlenmeye önem vermeyen) kalp krizinin sebebini bu şekilde açıklamıştı.

Programı indirdim gayrt iyi ölçümler yapıyor

Yokuşta 157 den fazlasını görmedim. % 5,5 ort eğim 15 km. Dinlenik nabız 41-42 hr. 157 hr ten yumuşak pedalla 1 dakikada 100 hr in altına düşüyor...

Runtastic Heart Rate Pro uygulamasını da tavsiye ederim. Kamera ve flaşını kullanarak oldukça doğru ölçümler yapıyor. Arada bir ücretsize geçtiğinde kurmuştum.

@yalnız kurt
Bahsettiğiniz ortalama eğime yakın bir eğim ve mesafede benim 170'e kadar çıkıyor ortalamam. Sizin bayağı iyi 157 olması. Peki bu rotada 15 km boyunca ortalama hızınız nedir?

Arkadaşlar selamlar ,Kalp Büyümesi ile ilgili yazıyorum . Temelde 3 çeşit kalp büyümesi mevcut. 1- Sol Ventrikül Büyümesi, 2- Kalp Çeperinin hipertrofiye bağlı büyümesi , 3- Patolojik büyüme.

1- Sol Ventrikül Büyümesi : Endurance Sporcularında görülür, Kalbin temiz kan depolayan bölümü(Sol Ventrikül ) genişler. Nabzı düşüren durumda budur.
Örnek olarak , Normal sedanter bir insan kalbi dakikada 70 nabız ile 2 birim kan pompalıyorsa, Endurance Sporcularının sol ventrikülü hacim olarak büyük olduğundan ,sedanter kişinin kalbinin 2 defada bastığı kanı , 1 defada basabilir. Oranı tamamen farazi olarak verdim .
Sağlık açısından hiçbir problem olmamakla beraber , spor bırakıldığında, de trainnig gerekir.

2-) Kalp Çeperinin Büyümesi : Patlayıcı Kuvvet , Sürat , Çabuk kuvvet çeşitlerinin kullanıldığı spor dallarında , sporcularda görülür. Hipertrofiye uğrayan kasları beslemeye çalışan damarlar, kalbe direnç oluştururlar , bu sebeple Kalp , Kanı dolaştırabilmek maksadı ile daha güçlü kasılmak ister. Buda otomatik olarak Kalbin Hipertofiye uğramasını sağlar. Patolojik olmadığından , halk arasında bilindiği kadarı kadar sağlıksız/tehlikeli bir durum değildir . Direnç antrenmanları bırakıldığında, eski haline dönmeye başlar .

3-) Patolojik Büyüme : Vücutta gelişen birtakım komplikasyonlar sebebi ile , Kalp ,kanı yeteri kadar çeviremiyorsa , kendini büyütmeye başlar , Örnek : Damarlarda tıkanıklık veya çeper küçülmesi var ise , koroner arterlere bağlı sebebp ler ile , bunun örneklendirilmesi çoğaltılabilir .

Sizlere aşağıda amatör bir çizim ile anlatmaya çalışacağım .

İlk şekil endurance sporcularında görülen ,sol ventrikül büyümesi,
İkinci şekil ,direnç sporu yapan sporcularda bulunan ,kalp çeperi kalınlaşması.
üçüncü şekil ise , spora bağlı olmayan , patolojik sebepler ile büyüyen kalp.

NOT : Alıntı değildir , Kopyala yapıştır değildir .

Genel olarak zaten nabzı düşük biri olarak 40-48 arasında geziniyor. Antreman yaptıktan sonraki günler 44-45 leri görüyorum (sert antreman). Dinlenik olduğumda 39-41 arası oluyor.
Max hr: 182
Yıllık 10k bisiklet süren biriyim.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Tabloya göre 49 altında nabzı olanlar hangi sınıfa giriyor:D 42-43 dinlenik nabız.

Geri