Scudo Sports

dikkat.

@Engin Sarı
Kaynak gosteremem cunku okulda ogrendigim bilgiler bunlar.

Scudo
Bilgi paylaşımı diyorsunuz, bilgi titizliğinden bahsediyorsunuz ama konu başlığı çok alakasız. Konuyla alakası olamayanlar konuya bakabilir veya konuyla ilgili arkadaşlar konuyu farkedemeyebilir. Normalde bu başlıklara bakmam ama bisikletle ilgili önemli bir konudur diye bakayım dedim.
Yanlış başlıkla insanların vakitlerini boşa harcayabilirsiniz. Sizin için gereksiz hatta alakasız bir ayrıntı olarak gelebilir ama bunun önemini vurgulamak istedim, kusuruma bakmayın.

@Kuzey Ege o zaman maalesef ders kitaplarındaki bir çok bilginin eski ve araştırmalara değil geleneksel bilgilere dayandığını üzülerek hatırlatmak isterim. örneğin tıp fakültelerinde okutulan guyton'un tıbbi fizyoloji kitabındaki bir çok bilgi çürütüldü, mekanizması çözülemedi denilen bir çok şey çözüldü. son bir kaç yıldır abd nin ünlü tıp fakültelerindeki araştırmaları yürüten bilim insanları, bir çok konuyla ilgili olarak insan fizyolojinin yeniden keşfedildiğini söylüyorlar. anti-yağ lobisinin iddialarının bilimsel değil, ticari ve endüstriyel olduğu vs. gösterildi. örneğin prof. ahmet aydın, günde 6-7 litre çiğ süt (işlenmemiş) ile beslenen topluluklarda hiç kalp damar rahatsızlığı görülmediğini gösteren araştırmaları sıralıyor. konu epey tartışmalı, uzatmayayım...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Engin Sarı
Bir de su var, unlu universitelerdeki bilim adamlari genelde kapitalist sistemin ihtiyaclarina gire calisir. 60li 70li yillardaki tereyagin zararli oldugu inanisi ne zaman yayildi biliyor musun, kati bitkisel yag ureten unilever firmasinin ulkeye girmesinden itibaren. O zaman konussaydik, "bilim adamlari incelemis, tereyag zararliymis, margarin yememiz gerekiyormus" diyecektin muhtemelen.
Eger dunyada bizden daha zeki bir canli olsaydi, kadinlari ciftlestirir, dogan insanlari anna sutu yerine sunni gidalarla buyutur, anne sutlerini de sagip kendi aralarinda ticari bir metaya donustururlerdi.
Cok sukur dunyadaki en zeki varlik biziz de boyle egoist ve cikarci yaklasimlara maruz kalmiyoruz.
Hayvansal urun tuketimi, doganin florasini oldukca bozan ve kaynaklarin cok hizli bir sekilde tukenmesine yol acan bir eylem.
Et ve sut tuketiminden cikar saglayan hatiri sayilir olcude buyuk bir kitle var bu isten inanilmaz rant sagliyorlar.

Bi de şöyle bir şey var, tıp alanında bilginin yarı ömrü on yıldır... Yani on yıl sonra bugün bildiklerimizin yarısı eski bilgi olacak...
Bilimde %100 kesinlik yoktur.. 2*2 nin 4 etmediği durumlar her zaman olacaktır...

@Decsan az önce aynı bölümde bir kalp krizi yazısı okudum,heralde sizde okumuşunuzdur?İşte bunun için yazdım.Daha da açıklayabilirim...dedikleriniz ,konuya olan hassasiyetinizle çok örtüşmemiş.Burada siz her yazılan itibar etmez ,inanmazsınız.gider araştırırsınız.peki herkes öyle mi.10 lu yaşlarında olan kardeşlerimiz var....yorum sizin

• Beğen
Tepkiler: Decsan
beyler ben yeni üye olarak foruma üye olmamdaki amacım benim gibi bisiklet sevenlerle tanışmak ve bugün olduğu gibi tanıştığım kişiyle sohbet edip pedallamak.birbirimizi üzecek aşağılayacak yorumlar nacizane fikrimce yapmayalım en büyük erdemlik alçakgönüllülük hepimizi aynı şeye gönül vermişiz birbirimize sosyal hayatta yaşadığımız anıları anlatıp gülelim eğlenelim tecrübe ettiklerimizi yazalım keyfini çıkaralım o mod bu üye ayrımı yapmaksızın herkes insan.Herkes saygıyı hak ediyor.Ben çok eğleniyorum sitede sizin yazılarınızı okurken ve hep öyle kalmak isterim hepinize iyi geceler saygılar.

Hocam yapmayın gözünüzü seveyim çocukluğumdan beri şişe şişe süt içerim, hala kahvaltıda çay içmem 1 litre süt içerim. Süt'ün zararıyla ilgili söylediklerinizle ilgili bilimsel bir makale, tez veya uluslararası yayın gösterebilir misiniz?

Geri