Scudo Sports

Dikişlerden yağmur sızması nasıl önlenir?

Cem Tunç

@bike33travel
Tepki
369
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Merhabalar, su geçirmeyen birkaç kıyafetim var ama dikiş yerlerinden yağmur yağınca su sızdırıyor, bunun bilinen bir çaresi var mıdır arkadaşlar?

Scudo
@Cem Tunç
Yağmurluğumun dikiş kısımlarında iç taraftan silikon gibi ve ıslanınca çıkmayan bir bant takılı. Aradığınız şey bu bant. Fikir veya resim yardımcı olur belki;
IMAG1605.jpg
IMAG1606.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
@BerkEvren , naylon yağmurluk benim kumaşla aynı değil ama denenebilir, nereden aldınız adı nedir, teşekkürler.

@Cem Tunç Naylon değil hocam yağmurluk. Polyester. (Mac in a sac markası. Türkiyeden alınmayacaklar listesinde fiyatı yüzünden. Ama sağnak altında bile saatlerce sürüş yaptım. Geçer not verdim)

@BerkEvren , yapışkan banttan bahsettim nereden aldınız diye? ))

Sanırım şöyle birşey lazım size :
(link)

Muhtemelen sıcak hava tabancası ile uygulamak lazım.

@Cem Tunç
Ahaha pardon :) Bant yağmurluğun orjinalinde var. Birkaç su geçirmez tekstil ürününde daha görmüştüm dikişlerden su almaması için. Ben internette veya piyasada bant olarak aratın diye önerdim. Maalesef ayrı satılıp satılmadığını bilmiyorum. (Ben yazarken @ratm link atmış :) )

• Beğen
2 sene önce bi ton para verip aldığım north face botlar dünkü yağmurda burun dikiş kısmından az da olsa su aldı. Normal bir ayakkabıya balmumu sürerek su geçirmezlik sağlandığını okumuştum: (link) Dün çarşıdan bir parça balmumu aldım, henüz denemedim ama yöntem bana mantıklı geldi. Eritip dikişlere damlatarak veya sürüp sıcak hava tutarak iplere iyice emdireceğim. Giysi dikişlerinde de işe yarayabilir denemekte fayda var.

@tekkir
Normal bildiğimiz mum sürüp saç kurutma makinesi ile uygulama ile ilgili birçok pratik bilgi videosu dolanıyor. Denemek gerek.

• Beğen
Kumaş Kaynak Bandı olarak geçiyormuş.
Faydalı olacak birkaç link;

(link)

Zema Tekstil San.Tic.Ltd.Şti. Su geçirmez rüzgar geçirmez kumaşlardan imal edilen ürünlerde 22 mm.genişliğindeki dikiş yeri kaynak bantları konusunda Dünyanın en iyi kaynak bantları üreticisi Japonyadan KIC Textilefirmasının Türkiye temsilcisidir.
Bu kaynak bantları kullanılan kumaşlara göre 2 veya 3 katlı olarak değişiklik göstermektedir. Su Geçirmez Mont,Kaban,Pantolon,Yağmurluk üretiminde dikiş yerlerinin alt taraflarına kullanılan; kaynak bantı cinsine göre belli bir sıcaklık ve basınçla yapıştırılmaktadır. Böylelikle tüm kıyafetin su geçirmez bir özellik kazanması sağlanmaktadır.
Kaynak bantları membran cinslerine bağlı olarak istenilen renkte üretilebilmektedir.

(link)
Sektörde Dikiş Yeri Kaynak Bantı olarak anılan ürün, geleneksel dikiş ile birleştirilmiş su geçirmez kumaşların dikiş bölümlerinde su geçirmezliği sağlamak için kullanılmaktadır. Su Geçirmezlik Bantı olarak adlandırılması uygun olan bantlar sıcak hava üflemeli, lazer veya ultrasonic olmak üzere farklı makinalar ile kumaşın iç birleşim noktalarına uygulanmaktadır. Kumaşınızın su geçirmezliği ne kadar iyi olursa olsun, su geçirmezlik dayanımı kaynak noktalarındaki dayanım kadardır. Kumaşınıza en uygun Su Geçirmezlik Bantını gerekli testleri gerçekleştirerek belirliyor, uygulama ile ilgili de teknik destek sunuyoruz.

Firmalara ulaşabilirseniz yardımcı olacaklardır bence.

• Beğen
Şunu unutmamak lazım.
Efor sırasında terleyeceğiniz için dikişler ne kadar sızdırmaz olsada teriniz sizi ıslatacaktır.
Soluyabilir ceket kullanmanız gerekir ve bu ceketlerin dikişleri bantlıdır. Ancak nefes alabilir bir yağmurluk olsada aşırı performansta yeterli soluma yapamayabilir.

Geri