Bulut depolama çözümleri, arşiv için en son düşünülecek çözüm olmalı. Neden?
1. Ülkemizdeki servis sağlayıcıların sunduğu upload hızlarıyla, GB'larca veriyi bulut üzerine kaydetmek tam bir eziyet haline dönüşecektir.
2. Bu servislerin birçoğu şu an ücretsiz olarak 10 GB+ saklama alanı sunuyor. Ücretsiz olarak verilen alan bana yeter diyorsanız, bir 5 sene sonra bu servisin hala ücretsiz kalacağının bir garantisi yok.
3. Diyelim bu servislere abone oldunuz ve belli bir ücret karşılığında depolama alanı satın aldınız. Bu servisler aylık/yıllık abonelik sistemiyle işler. Abonelik ücretini bir şekilde ödeyemediğinizi farzedelim, kredi kartınızda sorun çıktı, veya unutkanlığınıza denk geldi. Hizmet aldığınız firmanın, ödeme yapılmadığı zaman verilerinize ne yapacağı tamamen onların insafına kalmış demektir. Ödeme yapmadığınızın ertesi günü hesabınızı kapatıp verilerinizi silebilirler.
4. Hizmet aldığınız firmanın yarın kapanmayacağının bir garantisi yok. Geçtiğimiz günlerde ABD'de böyle bir-iki bulut depolama firması battı ve kullanıcılar verilerine elveda demek zorunda kaldılar. Bu konuda çok büyük yasal boşluklar var.
1)Upload Hızları Eğer Bölgeniz Güzel İse Çözülüyor Hocam Aynı Hızı/Bağlantıyı Veren Tarifeler Var Geçilebilir.(Bi İnternet Sağlayıcısın da Vardı Şuan İsmini Hatırlayamadım Download Hızına Göre Upload Hızlı Veriyordu,Elektrik İle Bağlantı Vardı)
2)Eğer Güvenilir Sektörde Adı Olan (Dropbox,Mailru,One Drive) Bunlardan Alırsanız Depolama Sorunsuz Çalışabilir,Ve Uzun Sürelidir.
3)Bu Sorunun Örneğini Dropbox Üzerinden Vereyim Dropbox Ödeyemediğiniz Zaman Beliyordu 10 Gün Gibi Sanırsam,Yine Dropboxdan Devam Edeyim 1TB Depolama Alanı Aldınız Örnek Olarak O Sene İçinde 1TB Doldurdunuz Ve Bitti 1TB Abonelik Ama O 1TB Arşiv Hala Dropbox'un İçinde Kalıyor(Bi Aralar Mail.Ru 1TB Bulut Vermişti Sınırsız)
4)Sektörde Adını Duyurmuş Büyük Ki Özellikle Dropbox(Her İki Taraf İçin de Kullanan Aşırı Fazla İş Ve Günlük Hayat) Veya Microsoft'un One Drive'ı.
Mekanik Diskler Daha Ucuz Buna Karşın Çok Sorunları Var Nedendir Bilmem 500GB WD Blue Serisi Aldım Diski Kullanamadım Bile Badsectörden 2.Defa Garantiye Gidecek Bunun İçin de Özel Çözümler Var Fakat Biraz Pahalıya Kaçıyor.