Öncelikle selamlar. Hangi bisiklet alınacak diye kafalar yoruldu , satın alındı , sonra tur için uygun hale getirildi, gerekli ekipmanlar ve eksik gedik kamp malzemeleri alındı derken sıra tur planlamasına geldi. Malum yaz kampçısı olduğum için şimdiden plan proje yapmaya başladım. Yalnız benim şöyle bir sıkıntım var. Akıllı telefon kullanmıyorum ve kullanmayıda düşünmüyorum. Bu konuda adı geçen Adım adım Türkiye yol atlasını kullanan var mı ? Çünkü tarihi turistlik gezilecek yerler ve yol durumunuda gösteren akıllı telefon gerektirmeyen tek seçenek bu gibi sanki. Diğer arkadaşlar harita dese de ordan indir burdan pirint et derken hem uraştırıcı hemde gittiğim yerdeki tarihi turistlik yerleri göstermeyeceği için eksik olacak kanaatindeyim. Bunlar dışında fikir öneri tavsiyesi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim.
hiç akıllı telefon kullanmadan iran,gürcistan,avusturya ,almanya vb yerlerde bisiklet sürdüm.gitmeden internette görülecek yerleri buluyorum.sonrası kervan yolda düzülüyor.çok planlı gitmediğim için hiç bir şey beni şaşırtıp telaşlandırmıyor.yöntemim bu sadece yol üstündeki şehirleri bil ve hangisi hangisinden sonra geliyorsa (bu yurt dışı için) sırasını bilmen yeterli.tabi yolda çadır vb yerlerde kalmayı göze alıyorsan.çok ekstrem yerler değildir yollar ,sonuçta dağ başı gibi düşünmeyin derim.dur ve şehrin adını sor herkes eliyle yön verirBaşka bir yol arıyorum şu an. Bisikletler devlet yollarına girebiliyormuş. Büyükçe bir harita ya da gideceğim güzergah üzerindeki devlet yollarını tespit edip geçiş yerlerini bulmak gibi. Örnek veriyorum istanbuldan adapazına gideceğim. burdan geçen hangi numaralı devlet yolu var. misal d-45. kaç ilden geçiyo 3. o geçen yerde mühim görmeye değecek ne var misal müze. sonrasında ne var ilerde bir cami. Sadece bu güzergahı tuttursam yeter. İnce noktaları yol üzerinde insanlardan sorar öğrenirim diye düşünüyorum. Bakalım bi deneyelim. Bu da zor gelirse mormonluktan terfi ederim abi.
Saol abi benim düşündüğüm şekilde gezmen beni daha motive etti. Benim hiç konforla işim olmaz. 1 ay çadırda kalsam bana mısın demem. Teşekkürler. Saygılar.hiç akıllı telefon kullanmadan iran,gürcistan,avusturya ,almanya vb yerlerde bisiklet sürdüm.gitmeden internette görülecek yerleri buluyorum.sonrası kervan yolda düzülüyor.çok planlı gitmediğim için hiç bir şey beni şaşırtıp telaşlandırmıyor.yöntemim bu sadece yol üstündeki şehirleri bil ve hangisi hangisinden sonra geliyorsa (bu yurt dışı için) sırasını bilmen yeterli.tabi yolda çadır vb yerlerde kalmayı göze alıyorsan.çok ekstrem yerler değildir yollar ,sonuçta dağ başı gibi düşünmeyin derim.dur ve şehrin adını sor herkes eliyle yön verir( iyi gezmeler
Sizin istediğiniz gibi gps desteği olmadan tura çıkan çok insan var, özellikle basitlik temeline dayanan ultra romance veya randonneur denen bir bisiklet turculuğu çeşidi var ben yabancı forumlarda imrenerek takip ediyorum. Tek ihtiyacınız olan öncesinde biraz daha fazla hazırlık yapmanız (önceki başlıklardan yanlış hatırlamıyorsam siz zaten bu tarz notlar çıkarmıştınız) basit bir kablolu 50 liralık kilometre saati tüm dertlerinizi çözecektir, tamamen sallıyorum “ Tekirdağ şehir merkezinden 4 km sonra Altınova sapağına sap 14. Km Barbaros kasaba merkezinde mola, 7km sonra Kumbağ kamp alanı vb.) notlarınızın sağlamasını kilometre saatinizle yaparsanız hata yapma yanlış yola girme riskiniz epey azalır ...Saol abi benim düşündüğüm şekilde gezmen beni daha motive etti. Benim hiç konforla işim olmaz. 1 ay çadırda kalsam bana mısın demem. Teşekkürler. Saygılar.
Sizin istediğiniz gibi gps desteği olmadan tura çıkan çok insan var, özellikle basitlik temeline dayanan ultra romance veya randonneur denen bir bisiklet turculuğu çeşidi var ben yabancı forumlarda imrenerek takip ediyorum. Tek ihtiyacınız olan öncesinde biraz daha fazla hazırlık yapmanız (önceki başlıklardan yanlış hatırlamıyorsam siz zaten bu tarz notlar çıkarmıştınız) basit bir kablolu 50 liralık kilometre saati tüm dertlerinizi çözecektir, tamamen sallıyorum “ Tekirdağ şehir merkezinden 4 km sonra Altınova sapağına sap 14. Km Barbaros kasaba merkezinde mola, 7km sonra Kumbağ kamp alanı vb.) notlarınızın sağlamasını kilometre saatinizle yaparsanız hata yapma yanlış yola girme riskiniz epey azalır ...
@Tolga Özdemir
aklıma gelen özellikle ege akdeniz bölgelerimiz başta olmak üzere,genellikle bütün şehirlerimizde turizm information adıyla şehir ve bölge bilgilendirme noktalarından,o yöreyle ilgili kapsamlı haritalara ulaşabilirsiniz,o haritalarda mutlak gezilip görülmesi gereken noktalar yerler tarif edilip detaylandırılıyor.ben şahsen çok faydalarını gördüm
Sana da iyi geceler abijim, daha önce dediğim gibi maps me kullanmaya devam, bak aklıma ne geldi stravaya bilgisayar üzerinden üye olabilirsin(ücretsiz) orada ısı haritaları var bisikletçilerin yoğunlaştığı rotaları gösteriyor, hangi yolu kaç bisikletçi kullanmış, hangi yollar tercih ediliyor edilmiyor sana çok yardımı olur diye düşünüyorum.
Devlet yollarından kastınız nedir? Otoban uzantısı olan çevre yolları gibi ücretsiz olan yolların, devlete ait otobanların da devlet yolu kapsamına girmediğini ve motorsuz tüm taşıtlara yasak unutmayın. Mutlu ve sağlıklı turlar dilerim.Bisikletler devlet yollarına girebiliyormuş.
Devlet yollarından kastınız nedir? Otoban uzantısı olan çevre yolları gibi ücretsiz olan yolların, devlete ait otobanların da devlet yolu kapsamına girmediğini ve motorsuz tüm taşıtlara yasak unutmayın. Mutlu ve sağlıklı turlar dilerim.