Scudo Sports

Deoreye Geçiş

Umut Akcan

Üye
Tepki
2
Bisikletim Sedona 741D.Üstünde Acera ve Alivio var.Deore 9'lu sisteme geçmek istiyorum.Bunun için hangi parçaları değiştirmem gerekiyor.Biraz araştırdım.Ama çok fazla bilgim olmadığımdan burdaki arkadaşlardan bilgi almak istedim.Sanırım şunların değişmesi gerekiyor.Başka değişecek parça var mıdır? veya şu parçanın yerine şu daha iyi dediğiniz var mıdır?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

RUBLE:Shimano Deore CSHG50-9

(link)

VİTES KOLU:Shimano Deore SL-M530(Birde bunun M-590'ı var.12tl daha pahalı.Aradaki fark nedir?

(link)

Arka Aktarıcı:Shimano Deore RD-M592

(link)

Zincir:Shimano HG-93(Bu zincirin yerine daha ucuz olan HG-50 ve HG-53 var.Aradaki fiyat farkını vermeye değer midir ve bu zincirler 9'lu sisteme uyar mı?

(link)

Scudo
başka değişecek parçanız yok; aynakolu belki daha sonra seridışı ya da deore ile değiştirebilirsiniz.
Zincir için dış kaplaması daha farklıdır, bu da çamurlu, ıslak ortamlarda kullanılan bisikletlerde bir nebze daha sağlam zincir demektir ayrıca hafiflik de var. hg-53 alın, bir kaç gram için aradaki farkı ödemek herkes için anlamlı değil...
vites kolu için, pek emin olmamakla birlikte sanırım üretim yılı farkı vardır.
bu arada deore alırsanız 2011 shadow modeline bakın.

bu arada aklınızda olsun, 2011 yılında alivio'da 9'lu sistem için üretilmeye başlandı.

• Beğen
Tepkiler: Umut Akcan
Parçaları sipariş ettim.Ama şimdi kara kara düşünüyorum parçaları nasıl takacağımı.İlçede yaşıyorum ve burdaki bisikletçilere hiç güvenmiyorum.Kendiminde takması zor.Elimde gerekli aletler yok.Ne yapsam ki?:(

Mahalle bisikletçilerine sakın ola taktırmayın derim. Ama el alışkanlığınız yoksa sizin nde tek başınıza takmanız zor olur, taksanız da ince ayar yapmak daha da zor. Kolay gelsin :)

Aynı yoldan geçiyoruz. Ben de yenilemeye gittim. Yapmışken iyisi olsun da bir daha düşünmeyeyim dedim. Xt dual fren vites kolu, xt aynakol ve arka aktarıcı, slx ruble ve ön aktarıcı ve zincir aldım. Hafta sonu güvendiğim bir bisikletçide montaj yaptıracağım. Heyecan veriyor insana, bazen de kafakarışıklığı yapıyor.

Bu arada aklıma takıldı; 741deki arka göbek dokuzlu rubleye de uyumkudur değil mi? Sonuçta kasetli, sorun olmaması lazım ama bir de size danışayım.. Göbek değişimi istemez değil mi?

@akifberkant

Uyumludur.Üstündeki rublede kasetli olduğundan sorun olmaz.Bu arada benim parçalar hala takılmamış duruyor.:rolleyes:Bir şekilde taktıracağız artık.

@Umut Akcan

Evet sorun olmadan takılıyor:) Benim işlem tamam. Güzel oldu, memnunum. Siz de dilerim biran evvel muradınıza erersiniz. Allah kaza bela vermeden mutlulukla kullanmayı nasib etsin.

Geri