Scudo Sports

deore

burakhan21

Üye
Tepki
5
merhaba
bn fren takımını değistirmek istiyorum. deore ii mi acaba. her bisiklete uyar mı? iyi pedallamalar

Scudo
Deore ama hangi modeli Hidrolik disk frenin bahsediyorsan çok iyi diyor kullanan arkadaşlarım

bildiğim kadarıyla fren gelişmesinde deore ile alt gurupların(acera,alivio vs.) çok büyük bir farkı yok. bence alacaksan lx,xt düşün. asıl fark o zmn başlıyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Burak selam
Fren alacağın zaman (2007 için konuşuyorum) Shimano'dan XTR falan almayacaksan ya Alivio al, ya da LX al. Neden diyeceksin;

Çünkü Alivio, üst seri frenlerin sahip olduğu gibi kartuş fren pabuçlarına sahip. Bu sayede değişik çok daha kolay. Ayrıca frenler esnemiyorlar ve frenlemesi çok tatmin edici.
Diğer yandan LX dedim, çünkü LX şu an itibariyle Shimano'nun en hafif freni. Fakat 2008'de XT serisinden paralel baskıyı kaldırdılar, çok büyük ihtimalle XT, LX'ten daha hafif olacaktır.
XTR almayacaksan bunlara bak dedim, çünkü XTR halen paralel baskıya sahip ve frenin oynar kısımları rulmanlı. Bu sayede frenin boşluk yapma, titreme gibi bir takım olumsuz yanlarını ortadan kaldırmışlar.

peki bunlar uymamazlık gibi bir sorun cıkarır mı?

tesekkürler

Hayır. Yeter ki fren kolların V fren için üretilmiş bir model olsun, hepsini istediğin bisiklette (tabi ki dağ bisikletinde) kullanabilirsin.

Geri