Soru aslında cok mantıklı deil bence ama urumunu anlıyorum zamanında buna benzer soruları bende soruyodum....
Sorunu şöyle acıklasam yeterince faydalanacagına inanıyorum.
Ben su an alivio set kullanıyorum simdiye kadar arızalanan tek kısmı ayna kol (ve bu benim sucum) bir cok kez sert yerlecre carpyım ve su an atlama yapıyo (z,nc,r deistirmedigimden dolayı) ama sunuda belirtmem lazım yüksek viteste kuma saplandınızmı yada bir yokusa geldiginizde viştes düsürmeye kalktınızmı cok cabuk yamuluyo disliler belirtmem gerekir..
Vites grubu için alivio agresif kullanmayacaksan ve vitesleri cok fazla zorlamazsan en az 3 sene tıkır tıkır calısacagına garanti vereblirim (ben biraz hor kullandım pimler bosluk yaptı tam verşm alamıyorum) frenleri karsılastırırsam pabucundanmı kaynaklanıyodur nedir bilmem ama deore alivio ya büyük bir fark atıyo. Vites fren kolarında deore-alivio arasında ahım şahım bir fark oldugunu söyleyemem.Her iki kompenentin göbekleride contalı ve normal kullanımda arıza cıkaramadım (hatta n-biraz hor kullanımda bile)(alivio için konustum) deore icinse su an arkadas kullanıyo e dogal olarakta onlar da güzel göbek ama yeni aldıgı için kesin bi yorum yapamıcam ama aklında bulunsun diye söylüyorum baska bir forumun baslıgında bir kullanıcı ne kadar bakım yapsamda arka deore göbegim cok cabuk daıldı dedi (belki üretim hatasıdır veya kullanıcı kaynaklı olabilir veya cevre sartları kötü olabilir bilemicem)
Hımm ön otomatiktede aralarında cok bürük bir fark yok.orta göbek içinse deore actalink oldugundan dolayı alacagın ayna kola göre deisiklik gösterecektir.
Toparlamak gerekisre lafı eger birz performansı iyi olsun bisikletin paramda yeterli derecede diyosan deore full al.Yok ben bisikleti cok zorlamam paramda fazla deil diyosan alivio al.Yok benim param az ama birazda performans kullanmak istiyorum diyosan fren bacakları arka otomatik ve ayna kol (beraberinde orta göbek) deore diger parcalar alivio olsun derim.
bol pedallar.....