Scudo Sports

deore fcm-530 sorun

Onur Kahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
844
yaklaşık 1 ay önce sıfır aldığım aynakolumda bir sorun farkettim,forumda çok okudum çıt sesi ama bu çok çok farklı.aradım ama bulamadım bu sorunu,konu açmamın nedeni bu.
rampada pedal basarken çıt sesi geliyor,inişe geçince tekerlekler dönüyor,ben aynakolu çevirmiyorum,ama inişte dahi çıt çıt sesler geliyor,önder abide çözemedi sorunu,bilen varsa lütfen yardımcı olsun.hallowtech II değildir.

Scudo
Selam Onurcum nasılsın..

Bu aralar aynakol, zincir ya da arka dişlilerde değiştirme yaptın mı hiç?

Klirens ayarı bozulmuş olmasın.. Zinciri aynakoldan çıkarıp tekrar aynakola bisikletin üzerinde hareket halinde tekrar çevir..

klirens ayarı derken:D deore kompnetleri 1 ay önce sıfır aldım,anlatırmısın.klirens nedir :D

Suan ucun ayni durum bendede var tahminimce ya göbekten geliyor yada kol vidalari iyi sikilmadigindan dolayi olusan bir ses en kisa sürede göbegi yaglayip sonucu buaya yazicam.

Pedal çevirmiyorken ses gelmeye devam ediyor??
Rampa çıkarken, yüksek kuvvetle çevirirken gelen 'çıt çıt' sesleri %90 pedal-aynakol
bağlantısından gelir, (sök,temizle,yağla,sık vs vs..)

Pedal çevirmiyorken gelmesi biraz garibime gitti, ses arka tekerden geliyor
olabilirmi? göbekten veya jant tellerinin gevşekliğinden kaynaklanabilir.

benm de bi arkadaşım var oda deore aynakol kullanıyor ve aynı sorunu fazlasıyla yaşıyor o kafaya takmıyor ama bundan ben sinir oluyorum sanırım deore aynakolda sık görülen bir problem :-/

Geri