Scudo Sports

Deore ayna kola geçiş

ToroMir

Sadece Bisiklet
Tepki
1.914
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar, mevcut aynakolum Alivio 9 lu. Ancak 40 km yi aşan yolculuklarımda (biraz da yağmur olduğunda) aynakoldan garip sesler gelmeye başlıyor o yüzden deore ayna kola geçmeye karar verdim. (az önceki sorun için önerisi olan varsa ona da açığım). Mevcut zincirim kmc 9. Aynakolu değiştirdiğimde zinciri de değiştirmem gerekir mi? Teşekkürler.

Scudo
Merhaba Deniz bey,
Aynakol'dan gelen ses konusunda yardımcı olamıyorum ama, alacağınız 9 vites uyumlu DEORE aynakol FC-M590 modeli hollowtech göbekli, dişli kombinasyonuda 22-32-44D, 26-36-48D şeklinde. Şu anki aynakol dişli kombinasyonunuz nasılsa, yeni alacağınız aynakol'u da bu kombinasyon ile seçmelisiniz. Aynakol'u değiştirdiğinizde zinciri değiştirmenize gerek yok.

Teşekkür ederim.

Garip garip sesler gelmesi aynakolunuzun seviyesiyle alakası değil. Eğer bunun için almayı düşünüyosanız masraf yapmayın, sorunu bisikletçiye anlatın. Basit bir çözümü olsa gerek.

Öncelikle sesler konusunda bir bisikletçiye danışmanız aynalkol değişimi gibi masraflı bir işlemden sizi koruyabilir.
Buna rağmen değişim yapmak istiyorsanız alacağınız aynakol aynı diş sayısına sahip olsun olmasın;

* Eski aynakol, ruble ve zincirinizi ne kadar süre ve km kullanıyordunuz?
* Zincirde uzama, dişlilerde yıpranma var mı?

Zincir değişimi gibi düşük maliyetli değişimler için aynakol gibi yüksek maliyetli değişimlere yol açmasın ileride.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir ve S26
Deneyim paylaşımı ve öneriler için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Bir süre daha mevcut aynakol ile devam edip sıkıntıyı tam tespit etmeye çalışacağım. Mevcut çekiş sistemini 4500 km dir kullanıyorum. Dışarıdan iyi görünüyorlar ama yine de iyi bir bisikletçiye göstermek gerek.

Hocam alivio 9'lu set benim bisikletimdede mevcut aynı problemden artık gına geldi daha 1 sene oldu kullanmaya başlayalı ama 2. aydan itibaren hep o orta göbekten gelen o çıtır çutur ses beni illet etti bende en sonunda 10'lu slx set topladım şükürler olsun gereksiz seslerden arınmış bir sürüşe kavuştum eğer bütçen uygun değilse orta göbeği değiştir yada orta göbeğini bir göstertsen iyi olur =)

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
@denizbaklaci

4500km kullanılan bir zincir uzamaya başlamış olmalı. Aynakol değişiminde mutlaka ölçümünü yaptırın ve değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
4500 km kullanilmis ayna koda olusabilecek problem, en kucuk dislide olusan chainsuck problemidir. Eger boyle bir problem yok ise orta gobek degisimi ile sorun gecici olarak cozulebilinir. Ama ben buna artik masraf yapmayacagim diyorsan, deore aynakol hollowtech gobek, zincir ve ruble butun sistem degismelidir. Yeni aynakol eski zincir ve eski ruble duzgun calismayacaktir Veya o gelen sesler daha da artacaktir.
Birde aynakolu zinciri iyice yikayip, kumlardan arindirip, vites degistiricinin makaralarini cikartip fircayla yikayip yagladiktan sonra tekrar denermisin? Bana bisikletini iyi yikamiyorsun gibi geldi. Yagmurlu havadan sikayet etmissin.
Not: vites degistiricinin makaralarindaki vidalar birbirnden farklidir ait oldugu makarada uygundur. Karistirma birbiriyle.

Geri