Scudo Sports

Deore Arka artırıcı,Vites ile Alivio Ruble Olur mu?

ccmaniac

Üye
Tepki
16
Arkadaşlar merhaba konu başlığında da yazdığım gibi elimde

Deore Xt Sağ/Sol Vites: M760,

Deore M761 arka artıtıcı,

ve Alivio Ruble(8) var.

Bu şekilde olur mu?

Olmaz ise ne neler yapabilirim?

Ruble ye ekleme mi(olabiliyor mu?) yoksa yeni Deore Ruble mi almalıyım?

Birde Ön artırıcı da Alivio bunu değiştirmeli miyim?

Scudo
Birde Ruble'lerde 11-32/11-34 gibi ibareler var.

Herhangi birini alsam uymama gibi bir problem var mı?

8li rubleyle 9lu sistemi çok kullandım fakat kötü bi tarafını görmedim. sadece vitesin bir tanesi boşta kalıyor o kadar. fakat imkanın varsa direk deore alıp geçmeni öneririm. vites geçişinde çok rahatlık yaşarsın alivioya göre.

8li rubleyle kullandıktan sonra 9lu sistemi kullanmanın bir mantıgı kalmamaktadır..bunun için en kısa zamanda 9lu sistem bir ruble almanızı tavsiye ederim bununla beraber birde 9 lu sistem ön aktarıcı..

Peki Deore XT mi yoksa SRAM PG-990 mı?

tabi birde bunların zincirleri de olacak...

deore xt kullanmanı tavsiye ederim imkanın var ise tabiki

Parçalar henüz gelmedi fakat Bisikletçime sordum,

Bana aynakol,Ön artırıcı,zincir ve Ruble almam gerektiğini söyledi.

Alivio'nun Aynakol ve Ön artırıcısı işimi görmez mi?

Birde parçaları taktırcağım bir yer önerir misiniz?(Gittiğim bir yer var ama ekstra olsun istedim)

@atahan07

8li ruble ile (kaset dişli demek istiyorsunuz sanırım)9lunun vites kolları yani vites değiştiricileri kesinlikle çalışmaz.çünki vites index aralıkları farklıdır.8li sistemle 7li ruble çalışır sanırım onunla karıştırdın.yanıltıcı olmasın düzeltme ihtiyacı hissettim.

@ccmaniac

Alivio aynakol ve alivio artırıcı ile arkada 9 lu kaset ve deore arka arttıcı ile çalıştırabilirsin. Zincir konusunda ise tavsiyem rublenin markasına göre tercih edersen bana göre daha doğru olacaktır. Yani SRAM rubleyse sRAM zincir gibi.

9 lu sistem için ön aktarıcıyı zinciri vede rubleyi değiştirmen gerekiyor

Biraz falza para harcadığım için Aynakol da pahalı geldiği için sadece fren sistemini kullanıp geri kalan parçaları satmayı düşünüyordum.

Neyse artık diğer malzemeleri de alır sistemi iyi bi hale getiririm umarım.

Daha önce de sordum ama sadece bir kişi bunun üzerine yorum yaptı.

Sizce Sram ruble+zincir mi yoksa Deore xt ruble+zincir mi?

Sram ise hangi modeli önerirsiniz?

Arkadaşlar Ruble olarak tam ne alacağımı bilemiyorum sanırım bu model SGS ben fotoğrafını ekledim.(sanırım 11-34 ruble olmalı)(Aldığım kişi ne olduğunu yazmamış, kargo da henüz gelmedi)

Çok ayrıntılı değil ama belki anlarsınız diye size sormak istedim. Hangi ruble almalıyım(11-32,11-34)

http://i18.ebayimg.com/06/i/001/24/0b/8147_1.JPG

Arkadaşlar Bisikletçim Alivio aynakol ile bu setin uymayacağını söyledi.

9 sistem için kullanılan herhangi bir aynakol almam gerektiğini söyledi.

Benim arkadaşımın 9lu vites sistemi vardı aynakol ve ön aktarıcı alivio idi ve herhangi bi problemde çıkmadı.

@Mustafa_Temizel

işlevsel olarak bir sorun olmayabilir ama bu kombinasyonu kullandığın taktirde zincir daha hızlı bir biçimde aşınacaktır

@bryant

Bende uygun bir ayna kol bulana kadar aynı konfigürügasyonu kullanıcam. Zincir aşınmasından başka bir problem olur mu acaba?

@ccmaniac
hiç farketmez o sadece dişli oranları ile ilgili sorun olmaz

Geri