Scudo Sports

Denizli'de trafik kazası: otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü öldü

@ahlaksız

Otomobil kullanımını özendiren politikalara bir son verilmesi talebi bisiklet için emniyetli ortamın yaratılmasında kilit taşıdır. Sokak ve caddelerin tasarımından başlayıp, sürücü eğitimine, cezalara ve haberlerde kullanılan dile kadar bir çok şey bu politikanın değişmesiyle farklı bir yöne seyredebilir.

1960'ların Hollanda'sı bir bisiklet ülkesi değildi, Amsterdam da bir bisiklet şehri değildi. Biz neden yapamayalım? Enseyi karartmayalım şimdiden.

Scudo
@Knight Rider maalesef bir istanbul gerçeği işte.istanbul'dan ziyade aslında toplumsal bir sorun,hiçbir zaman kabul edemediler yollarda bizimde hakkımızın olduğunu,bilemediler bir kaskın birde vücudun kaportamız olduğu gerçeğini,hiç anlamadılar çevreye zarar vermediğimizi,hiç bir zamanda bilmeyecekler.
Bilmediği gerçekler yüzünden gencecik fidanlar hayata veda ediyor.öğrendiklerinde ise varsa vicdanları içerde veya dışarıda vebalı ile başbaşa kalıyor.
Kamyon sürücülerinden korkarız genelde oysa onlar yeri geliyor dibimizde kornaya asılmıyor,aksine emniyetli geçişe olanak bulduktan sonra bir şerit daha soldan giderek rüzgarına kapılmayalım diye bize yer açıyor..keşke herkes böyle olmasada biraz insan olsa

@ahlaksız

Otomobil kullanımını özendiren politikalara bir son verilmesi talebi bisiklet için emniyetli ortamın yaratılmasında kilit taşıdır. Sokak ve caddelerin tasarımından başlayıp, sürücü eğitimine, cezalara ve haberlerde kullanılan dile kadar bir çok şey bu politikanın değişmesiyle farklı bir yöne seyredebilir.

1960'ların Hollanda'sı bir bisiklet ülkesi değildi, Amsterdam da bir bisiklet şehri değildi. Biz neden yapamayalım? Enseyi karartmayalım şimdiden.

Daha yeni Denizli trafiğiyle ilgili bir paylaşım yapmıştım. Bir çok kez yetkililere şikayette bulundum bir kere bile ciddi bir işlem yapmadılar. Resmen kabile devletine döndü memleket.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@Knight Rider dün Izmir Bornova Yzb. Ibrahim Hakkı Cad. Üzerinde bir tır 1 karış mesafeden solumdan geçti. Öncesinde korna basıp "uyardı " tabi. Bu şoförler araçlarına cm bazında hakimdirler. Yanlışlıkla yapmazlar. Ben çizgimi bozmayıp o uzaklaştıktan sonra ise samimiyetimiz başka boyuta taşındı tabiki. Not : uzun yol tir şoförleri ,kamyon hatta hafriyat kamyonu şoförlerine göre hem daha iyi tekniğe hem de daha iyi psikolojiye sahiptir.

Malesef ülkemizde insan hayatı çok ucuz. Yakınlarına sabır diliyorum. Birgün benim senin başına gelmesi hiçte uzak ihtimal değil.

Üst düzey dikkat lütfen. İstanbul'da 6-7 yıl bisikletle ulaşım sağladim. Sadece bir kere kazancı yokuşunda önüme kedi fırladığında yaralanacak şekilde düştüm. Haricinde bir kere de kafama tuğla düştü. Başka da kazam yok. Herkesin düşünmesi gerekeni siz düşüneceksiniz. Ona göre hareket edeceksiniz.

@Rip Evet bunu yapıyoruz ama yapmak zorunda olmamalıyız . Bedenimden çok beynim yoruluyor bisikletin verdiği zevk kayboluyor . Bu kadar çok kuralsızlığı düşünerek bir elim sürekli frende bisiklet sürmek zorunda mıyım araç sürücüleri ellerinde cep telefonu ile oynarken. Son 5 yıldır belki de on yıldır İstanbul trafiğinde trafik polisinin devlet görevlilerine trafiği açmaktan başka iş yaptıklarını görmüyorum . Her gün onlarca trafik kuralı çiğneniyor bunu görüyoruz hiç ama hiç müdahele görmedim şimdiye dek . Tek görünen rastgele çekilen araçlar . Artık efendice uyarı devride kapandı diye düşünüyorum karşınızdaki kural tanımaz uyarıda size saldırmaya meyilli biridir muhtemelen ya hiçbir şey demeyecek ya da bodoslama dalacaksınız . Neyse gittikçe sinirlenip saçmalıyorum.

@waafy

Kesinlikle. Beni görmeyip geri geri gelirken neredeyse arabanın altına alan adama yavaş diye bağırdığım için bana ne bağırıyorsun diye çıkışmış bir insan (?) ile muhatap olmadan çekip gitmiştim.
Kamera kaydı bile var, dolmuş şöförü sağdan sürdüğümü görüp yavaş yavaş aynaya bakarak beni hafifçe sıkıştırmaya çalıştığını mı söyleyeyim. Hiç birinde yüzlerine bile bakmadım. Onlara o korkumu yaşatmam. Hiç bir şey olmamış gibi giderim. Benim korkumla yada sinirlenmem ile eğlenmelerine izin vermem. Çöpleri alıpta yanımızda taşımaya gerek yok. At çöpe gitsin. Onun yeri orası. Ben bulaşmam. Ama köpek havlarsa aslanda kükrer

Bisikletli ölümleri trafik canavarının katlettiklerinin sadece bir bölümü.Peki trafik katliamlarının sebebi ne?Bilinçsizlik ve yanlış şehir-yol planlamacılığı.Ha bir de unutmadan torpilde var bu sebeplerin arasında:

(link)

(link)

(link)

(link)

Rüzgar Çetin'in tahliye olması

(link)

Zenginlere istediğini yapmak serbest...Her şeyden sıyrılıyorlar ne hikmetse ama hiç kimse bir şey hatırlamıyor.Bugün Ahmet Burak Erdoğan denildiğinde verilen tepki "O kimdi?" oluyor,rüzgar çetinse en taze olanı ama hemen unutuluverdi.

Ya Ankara'da bir dayın ya da cebi dolgun bir baban olacak bu dünyada rahat etmen için....

Hani iktidarın dilinden düşmüyor ya "Büyük Resim" bence bizde görmeliyiz bu resmi.Parçaya odaklanıyor bütünü göremiyorsunuz,bunların altında yatan sebeplere inin.Adaletsizlik,liyakat eksikliği ve bizim tüm bunları kabullenmiş olmamız!

Biraz da kara mizah ekleyip sonlandıralım:

dün maalesef bir kişi daha hayatını kaybetti Denizli'de.

(link)

son bir ayda trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden (bildiğimiz) dördüncü kişi oldu.

Allah rahmet eylesin....

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkes ölüyor ama hiç kimseleri etkilemiyor.
Allah rahmet eylesin.

Mekanlari cennet olsun, çok üzücü.

Geri