Scudo Sports

Denizli-Alaşehir turu.

KUTAY67

Daimi Üye
Tepki
235
İsim
Independent
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Diğer
yol.jpg
güzergah burası, aslında hedef balıkesirdi. Fakat yolda sağanak yağmura yakalandım 2 defa, ve sol kolumda daha önce yaşamadıgım bir ağrı, yol boyu rüzgar solumdan esti genellikle bu yüzden oldu sanırım.
Fotoğraf0043.jpgbayramda yollar dolu olacagından 21.09.2015 te yola koyuldum akşam üstü, yapacagım ilk uzun yol, biraz heyecan ve endişe var içimde, tek başına olmanın verdiği heyecan ayrı bi durum zaten...
Fotoğraf0041.jpg
Fotoğraf0040.jpgyanıma dönüş biletimi dahi alıyorum, malum bayram önümüz, birde otobüscülerin bisikleti almam muhabbetinden endişeliyim, gerçi haklarımı biliyorum hani sıkıntı yok.
masadaki kettle tura dahi değil :)
Fotoğraf0045.jpgBu treelock aydınlatma gercekten güzelmiş, yola gece cıktım 09.10 gibi, çoban köpekleriyle dolu bir yol.2 petrol ofislerinde çay molaı verdim sağ olsunlar çay ikram ettiler ve soru yağmuru başladı :)
Havanın serin olacağını tahmin edememiştim, rüzgarlıgımı almışım iyiki,
Fotoğraf0051.jpgDenizli- buldan dan gecerken sağım solum üzüm bağları ile dolu, çektim kenara gecenin bir vakti aldım koca salkım üzümü, hem enerji verdi, hemde o kadar tatlıydıki içim ısındı.
2 salkım üzümden sonra yollara koyuldum tekrar.Fotoğraf0053.jpg yollar ıssız ve bi o kadar boş, ama pedallamak paha biçilemez...
36920 dosyayı görüntülebu köyden geçerken Fenerbahçe geldi aklıma, İstanbul çok hojdur ama benana ya ben memur değilim...

Fotoğraf0057.jpgManisa il sınırına girmiş bulunmaktayım.
Fotoğraf0058.jpgBiraz yoruldum, gördüğüm ilk otele giriyorum, hemen yanında pavyon varmış sonradan öğrendim, duj aldım yattım :) Sarıgöll devamlı iniş, yeterince tırmandım ama bu iniş sol kolumum ağrımasına sebep oldu.

Fotoğraf0061.jpg
Sabah 06.45 te yola koyuluyorum... hava serin ve onumde bilmediğim bir yol.....

Fotoğraf0065.jpgFotoğraf0070.jpgAlkol kullanan biri değilim ama yıllarca vitrinde gördüğüm kavaklıdere şarapları bu civarda üretiliyor, yada bağları burada, hayatımda bu kadar üzüm bağı göreceğimi tahmin etmemiştim. Ne demişler çok gezen bilir :)

Fotoğraf0066.jpg

Fotoğraf0071.jpg merak ettiğim şu gölmarmara, gittim gördüm ve ilk kazamıda yapmış oldum, yol 2 şerit ve tırlarla dolu bir yol, hatta turdan sonra düşündümde tırın altında bile kalabilirdim....

Fotoğraf0073.jpg

Fotoğraf0074.jpg
Uzun bi km den sonra arka lastık patladı, hemen işe koyuluyorum, veklemek turda baskı ve stres yapıyor, ama psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor ve her an olabilecek durumlar için 2. 3. plan şart.

Fotoğraf0077.jpg
6.28 saattir yollardayım. ortalama 21 km ile yol almışım.. gidondaki titreşim biraz zorlasada pes etmedim.

Fotoğraf0078.jpgyollarda kacabileceğim güvenlik şeridi yok malesef..

Fotoğraf0081.jpg
halüsinasyon görmye başladım :) Şaka bi yana elimde Samsung monte telefon var, eski bi telefon, fotogrf makınam yok malesef yada bir no prom.

Fotoğraf0084.jpg
Salihli-Gölmarmara arasında karpuz tarlasına giriyorum, hasat toplanmış geride küçük fakat bi o kadar tatlı karpuzlar, 3-4 taneyi mideye indiriyorum

Fotoğraf0086.jpg

Fotoğraf0087.jpg
Cografya dersinden hatırladım burayı, sınavda çıkmıştı. :D

Fotoğraf0088.jpg
Yolda tam hızımı aldım ki bu ağır abiyi gördüm karşıdan karşıya geçiyordu, durdum döndüm gittiği yöne doğru yolun karşısına geçirdim, peşindende kamyonlar geçti zaten...

Fotoğraf0089.jpg Gölmarmaraya ulaştım sonunda, berbat bir yol ve kırmızı biber tarlaları.

Fotoğraf0090.jpg Mıcır taşlar hıza imkan vermiyor, tehlikeye acık ama yolumuza devam ediyoruz

Fotoğraf0091.jpg Fotoğraf0092.jpg
Yollar vızır vızır ve tehlikeli olmaya başlamıstıkı, 2 km ileride düştüm, güşük bankette tekerlegi kacırdım yanımdan 3 tır ve 2 arac gectı, moralim bozuldu ama kalktım ve yoluma devam etmem gerektıgını düşündüm. düşme pozisyonumu işi ayarladıgım için dizlerim çizildi biraz, şükür daha kötüsüde olabilirdi.

Fotoğraf0101.jpg
sol kolumun ağrısı dayanılcak gibi değildi artık, peş peşe yağan sağanak ta etkılı oldu,
bundan sonra yol nasıl bilmiyordum ama bayram için otobuse binip bursaya Akrabağlarımın yanına gitmem gerekiyordu, zamanım kısıtlıydı, sadece zaman!!! şu an bu yazılarımı iş yerimden yazıyorum siz bayramda ailelerinizleyken ben çalışıyor olacağım :) BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN dileklerimle, iyi pedallamalar..Fotoğraf0105.jpg

Scudo
Selamlar kardeşim resimlerin beni çok duygulandırdı.bende Alaşehirliyim ve yaklaşık 5senedir gitmiyorum,resimleri görünce değişik Hülya'lara daldım.seni tebrik ederim iyi cesaret Denizli Alaşehir yolu tehlikelidir inişleri çoktur.ayrıca bölgedeki üzümlerimiz şaraplık değil yemeklik sofralıktır,Alaşehir ve Sarıgöl çekirdeksiz Sultaniye sofralık üzüm diye geçer ve Ege'nin en kaliteli üzümleri orada yetişir ve Avrupa'ya ihraç olur ,neyse uzattım biraz tekrardan yolculuğun bana zevk verdi iyi pedallamalar dilerim sana

• Beğen
Tepkiler: Srk20 ve KUTAY67
@Dağhan verdigin bilgiler ıcim teşekkur ederim. hawa koşulları el werse balıkesıre geçıcektim. artık yeni rotalara. begenmene sevindim, sanada iyi pedallamalar.

Hakan abi tebrik ederim, güzel bir gezi olmuş :) Ufak tefek aksilikler de bu işin tuzu biberi oluyor... Haftaya Denizli'de görüşmek üzere :)

@Çağlar Çağlayan Planda bursa vardı psikolojil olarak hazırdım ama 3 kez sağanak yağmur ve sol kolumun ağrısı canıma okudu. hatırlatayım okulllar açılıyor :D görüşürüz kardeşim benim.

Tebrikler. Yolun mıcırlı asfalt olması ince teker ve olmayan süspansiyonla birleşince sıkıntı olmuş. Ama azmini tekrar kutlamak lazım...

Keyifli bir tur olmuş. Tebrikler...

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
hemşehrim tebrik ederin güzel tur olmuş balıkesire birşey kalmamış aslında. :) ilk fotoğrafta pamukkale turizmin biletlerini gördüm bisiklet için sorun çıkardılar mı veya ek ücret istediler mi

@Erhan 67
Ek ücret istemediler, extra çantada yoktu yanımda (heybe) gibi. Sorun çıkarmadılar, yanlız bi gun metronun soforu bi sigara parası at demişti bende sigara sağlığa zararlı diyerek susturmystum :)

Güzel bir gezi olmuş tebrikler bisiklet ile uzun turlar düşünen insanlar icin verimli bir yazı ve görsel gercekten nice pedallamalar

• Beğen
Güzel bir gezi olmuş tebrikler bisiklet ile uzun turlar düşünen insanlar icin verimli bir yazı ve görsel gercekten nice pedallamalar

• Beğen
Tesekkur ederim, sizinde turlarinizi merakla bekliyoruz..

Geri