Scudo Sports

Deniz yatağı vs Mat

Tepki
7
Arkadaşlar elime bezden yapılmış bir deniz yatağı geçti.(2,2 kg) Şişirip şöyle bi uzandım,acayip konforlu geldi. Yükü 2 buçuk kilo arttırıp konforu seçmek mi yoksa 12mm'lik tüy gibi mat ile 3-4 hafta geçirmek mi?

Scudo
Bunu ben de turumda denemeyi düşünüyorum. Nasıl olsa yanıma mat alacağım her halukarda.Onun üstüne sererim deniz yatağını çiçek, mis.Patlama derdide yok.Ama hafif birsey bulmak lazım tabi.Deniz yatağı için 2.5 kg çok.

bezden yapılmamış olanlar daha hafiftir, bi de onu dene istersen

Geçen yıl herkes mat kullanırken deniz yatağı kullanan bir arkadaşımız vardı. O kadar çok kıskanırdık ki gündüzleri sırayla yatardık. Bikaç gece sonra patladı. Bi komploya kurban gitti sanırım. :D sağlam bişeyse deniz yatağı öneririm. 2 kilo çok gibi ama.

Bu deniz yatağı olayı çok hoşuma gitti. :) Daha hafif bi şey bakayım da iyice içime sinsin.

hafiflik arıyorsanız deniz yatağına göre şişme matlar var oldukça hafif ve daha az yer kaplıyor

@İbrahim KILIÇ

O zamanda iş biraz MoneyTalks oluyor :) İyi şişme matların fiyatları biraz kalın.

20-25 lira gibi fiyatlara şişme yataklarda bulunabiliyor bi turumda kullanmıştım hacim olarak yer kaplıyor ama gece yeri sırtımda hissetmektense fısır fısır yatmak daha cazip geliyor :)

Şu en ucuz ve ince, hafif şişme yataklar hiç iyi değil. Tavsiye etmem. Ucuz ve hafif diye sakın tercih etmeyin. Deniz üzerinde bir nebze iş görür ama yere serince hiç dayanmıyor. Ben Diyarbakır'da kullanmıştım 2-3 sene önce. Gece yatarken şişiriyorum, gündüz kalkıyorum bir bakıyorum inmiş.. Ne sibobu dayanıklı, ne de malzemesi. O yüzden biraz para verip iyi bir deniz yatağı almanızı öneririm. Ama tüm bunların haricinde şişme matlar daha makul tabii.

@Uğur Kırelli

evet kesinlikle ama turlarda hafiflike cok önemli bir faktör bisikleti bir iki kilo hafifletebilmek için harcadığımız masraf bu matın yanında hiç kalıyor diye düşünüyorum.

120tl ye satılan şişme matın özellikleri
Kapalı boyu 59x14 cm
Ağırlık 1260 g
Yükseklik 3.50 cm
Uzunluk 183cm
Genişlik 51 cm

Türkiye'de satılan şişme mat fiyatları çok uçuk. Banggood da bi tane görmüştüm 24 $ ama ne kadar iş görür bilmiyorum.(link) hem de 1 kg mış. Hb'den de şu deniz yatağını gözüme kestirdim 24 TL. (link) Resimdeki abla da bırak matı falan, al bunu der gibi bakmış

ben mat olarak deniz yatağı kullanıyorum... yalnız bazı deniz yataklarında hava geçiş yerleri labirent gibi, onlardan kullanmamanızı öneririm. söndürmek çok uzun sürüyo... eğer hergün çadır toplıycaksanız, 3. günden sonra beziyosunuz :)

Şişme matı hergün şişirip indirmek insana zor gelebilir.

Yine de normal matlara göre daha az yer kapladıklarından alınabilir.

Ben de şişme mat için bakınıyorum. Uygun fiyatta ve hacimde bir mat bulursam alabilirim.

Normal matlar çok yer kaplıyor, yaz aylarında kullanılacaksa şişme mat tercih edilebilir.

Geri