DELTA XRP Tekerlek Seti

murat856

Üye
Tepki
8
Merhaba,
Kron XC1000 e estetik görünümlü ve sağlam bir teker grubu almak istiyorum.Ve aklımda şunlar var;
Bu delta grubu hoşuma gitti ama fiyatının bu kadar uygun olması beni biraz düşündürüyor.Ne dersiniz?Yorumlarınız nelerdir?Aklımda birde şu teker grupları var;
(link)
(link)
Sizin başka önerileriniz var mı?

Scudo

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Tepki
1.243
İkincisi degilde birincisi hem fiyat hemde görünüs üoolarak benide cezbetti ama saglamlık ve agırlık olarak bilgim olmadıgımdan bi sey diyemiyecem....

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Selam murat856,

Vermiş olduğun linklere göre ilk linkteki teker seti için 6-7 vites uyumlu yazıyor.. sanırım senin XC1000 8'li kaset/ruble kullanıyor..

İkinci linke bakıldığında ise 28" bir teker olduğunu görmekteyiz.. Ekstra bir araştırmam olmadı. Bu linklere göre yazabileceklerim bu kadar..

Kron'un muhtemelen 24 vites ve 26" teker kullanmaktadır.. Sonuç olarak bu iki teker de sana uymuyor..

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Özcan çok güzel açıklamış. Kron XC 1000 deki vites sisteminin ben de kaset dişli uyumlu diye biliyorum, her ne kadar 21 vitesli olsa da... Bu durumda vidalı ruble uyumlu göbekte kendi kaset dişlinizi kullanamazsınız. İsterseniz vidalı bir ruble alıp bu teker setine monte edebilirsiniz. Ancak bunu pek tavsiye etmem. İleride bisikletinizi ve dolayısıyla vites sistemini geliştirmek istediğiniz zaman arka göbeği tekrar değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Diğer jant seti ise Mavic'in yol bisikletleri için ürettiği bir model. maalesef XC 1000'in kadrosu buna uygun değil.

faith999

Üye
Tepki
7
İsim
Serdar
Bisiklet
Diğer
yahu abicim su tel dizme isini cok ince ayrıntısı ile anlatırmısınız

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.166

Anlatılmaz yaşanırr..;)

O işi...

Göbeği eline alarak tel dizme işlemıni bılen yanında yaparsan daha faideli olur hemde ogrenmiş olursunn..
bayağı ince iş....

saygılarımla..

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6

Önder'in sözü çok yerinde. Anlatılmaz yaşanır :)
Tel dizmek ve jant akordu yapmak bisiklet tamir/bakımında son noktadır.
Öğrenmek, okunacak makalelerle, yazılarla gerçekten çok zordur. Açıkçası ben anlatayım diyorum fakat nerden başlarım da nasıl anlatırım onu bile kestiremiyorum.
En iyisi bunu yapan birinin yanında izlemek, işin detaylarına dikkat etmek. Yoksa hazır örülmüş bir jantı yanınıza alıp, yeni jantı da ona uygun bir şekilde dizebilirsiniz. Fakat tüm tellerin aynı gerginlikte olması, jantın sağa veya sola atmaması, jantın tam daireliğini kaybetmeden (oval olmadan) tamamlanması, jant çemberinin kadroya göre tam ortalanması gerçekten uzun deneme yanılmaların ardından kazanılan el becerisi ile yapılacak şeyler...