Scudo Sports

'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Van'ın Gevaş ilçe belediyesi tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen 'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği' eğlenceli görüntülere sahne oldu. Şenliğe 2001 yılında çekilen 'Vizontele' filminin yönetmeni, filmdeki 'Deli Emin' karakterini canlandıran, tiyatrocu Yılmaz Erdoğan da katıldı. Erdoğan burada, Gevaşlılara 'Vizontele 3' filminin çekileceği müjdesini de verdi.
Gevaş Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) himayesinde düzenlenen şenliğe Sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın yanı sıra Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, sanatçı Ersin Korkut ile vatandaşlar ve bisiklet, doğa kulüpleri katıldı.

Gevaş İlçesi'nde 2001 yılında sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Vizontele' filmindeki 'Deli Emin' tiplemesi'nden esinlenerek yapılan 'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'nin 3'üncüsü bu yıl 'Bisikletini al gel' sloganıyla düzenlendi. Şenlik öncesi sanatçı Yılmaz Erdoğan, Gevaş Belediye binasının balkonundan vatandaşlara seslendi. Erdoğan burada, Gevaşlılara 'Vizontele 3' filminin çekileceği müjdesini de verdi.

'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'nin startı Gevaş'ın Rez mevkiinde verildi. 5 kilometrelik parkurda sanatçı Yılmaz Erdoğan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve protokol üyeleri de bisiklete bindi. Bisiklet ile en ön sırada yer alan 'Deli Emin' kostümlü sanatçı Erdoğan, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Onlarca kişi Erdoğan ile fotoğraf çekmek için sıraya girdi. 'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'ni duyduğu andan itibaren çok heyecanlandığını belirten sanatçı Erdoğan, "Deli Emin Bisiklet festivalini ilk duyduğumdan bu yana çok beğendiğim. Bir türlü ilk iki festivale gelemedim. Hatta buna da gelemiyordum. Organize İşler 2'nin çekimleri kısa bir süre önce bitti. O filmin montajı falan yapılırken çıkıp geldim. Bu kadar coşkulu bir kalabalığı kırmak olmazdı. İyiki de gelmişim çok mutluyum geldiğim için. Buraya gelişim yıllar sonra eve uğramak gibi bir şeydi" dedi.
(link)

Scudo
her şey iyi güzel de şu "deli emin" ismini festivale vermek doğru olmamış. bisiklet sürenler deli mi yani? ya da mesela adı emin olan çocuklar bu festival çok duyulup ünlü olduğunda, okulda arkadaşları tarafından deli lakabı takılıp dalga geçilecek. hele bi de bisiklet süren bir emin olursanız, deli emin lakabından kurtulamazsınız.
gevaş ya da van bisiklet ve doğa festivali neden olmuyor mesela?

@murat96
Bazı adımlar atarken biraz DÜŞÜNMEK lazım ama bu yapıl(a)mıyor..Genelde ''hadi birşeyler yapalım'' diyerekten,harekete geçiliyor..

Yılmaz erdoğan i sevemedim gitti. Kendisini yetenekli de bulmuyorum.

Sanatciyi begenip begenmemek gorecelidir. Oyunculugundan cok mizahi senaristligini begenir, yasam tarzi ve politik durusunu begenmem. Ama bu onun bir sanatci oldugu, daha dogrusu uretken ve bir sekilde iz birakan birisi oldugu gercegini degistirmez.
“Deli Emin” bisiklete binen ve filmi izleyen pek cok kisinin begenisini kazanarak hos cagrisimlar birakan bir karakterdir. Filmin cekildigi cografyada bisiklete dair bir festivale isminin verilmesi ilgi cekici ve akilda kalici bir uygulamadir.
Kaldi ki ismi Emin olan, bisiklet suren biri olsaniz da olmasaniz da arkadas cevrenize ve bunlarin yetisme tarzina, kulturune, terbiyesine hatta mizah anlayislarina ve sizin hal tavriniza gore lakap takilarak eglenilmeniz isten bile degildir!
Her sinif “hababam” lakabi almayi marifet sanar. Her “saban” inek degildir. Her “Vecihi” Hürkus olmaz!

Ben begendim ismi ve fikri ama tabiki bu da kisilere gore goreceli bir durumdur :)

Bir gun firsatim olursa bu festivale katilmak, cift cubuklu kadrosu olan eski bir bisiklette, pilot gozlugu ve eski model pilot basligi ile tisortumun arkasina “deli” yazdirip keyifle pedal basmak isterim :rolleyes:

“DeIiIik şüphesiz aptaIIıktan daha iyidir, deIiIik var oImuş bir zekanın yok oIuşudur. AptaIIık ise var oImamış bir zekanın var oImamaya devam edişidir.- Einstein”

Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama yazmadan da duramıyorum.
Sanatçı dediğin birşeyler üretmek için eleştirel olmalıdır.Bunun için de iktidarda kim olursa olsun otoriteyi kabul etmemeli ve muhalif olmalıdır.

Sayın erdoğan, yılmaz olanı, bu ülkeye karşı duruşu ile zaten sevgimi haketmiyor. Şeyh saitin torunu ile evlenmek vs gibi konulara girmek bile istemiyorum. Dahası, çok daha iyi senaryolar yazan selçuk aydemir gibi dehalar varken, bunun esamisi okunmaz. En son filmini de korsan olarak internetten izledim. Bu kadar uydurduk ve zorlama dialoglar ile başka bir yerde karşılamam artık kuvvetle muhtemel.

Bu filmdeki Deli Emin deli değildi ki hepimizden daha akıllıydı hatırlarsanız. Bazı sanatçılar misyonlarını tamamladığı zaman kenara çekilmeli diye düşünüyorum. Zorlama işler döner gelir bizi dişler.

@suat akman
İyi niyetli bir organizasyon ama isim olarak doğru değil..Türkiye'de zaten bisiklet sürenlere DELİ gözüyle bakılırken,bir bisiklet şenliğinin isminde DELİ sıfatının geçmesi doğru mu?
Mesela ''Recep İvedik'' te bir film karakteri..Bu karakter üzerinden mesela bir ''kamyoncular şenliği'' yapılsa doğru olur mu?
Bir kamyocu,''beni bu kişi ile anmayın arkadaş'' derse,ne diyeceğiz bu adama?

Bisikleti delilikle niye bir araya getiriyorlar?Muhakkak bir bölgenin tanıtımı amacıyla bu yapılıyor ama bir taraftan da bisiklet sürenler ''tu kaka'' oluyor..Bu bölgeyi başka şekilde tanıtamazlar mı?

Sen şenlik yap,tanıtımını yap,ben deli damgası yiyeyim..Bu mu yani?!

Geri