Scudo Sports

Deli eden diz ağrısı

en iyisi kelle paça aman dizinize sürmeyin :D afiyetle yiyiniz :D

Scudo
Merhabalar, bendede ağrının yanı sıra hareket etmede kısıtlık var son zamanlarda, nasıl anlatsam, bazen böyle dizimi hareket ettirirken tam kontrol edemiyorum. Mesela masada oturur vaziyette bacak sallama hareketi yapmak istiyorum dizime hareket etmesi için yeterli komut gitmiyor gibi. Yavaş sallıyorum mesela hızlanmak istediğimde dizim durma noktasında tersine yavaşlıyor. Her zaman olmuyor bu. Bazen düzeliyor, tam anlatamadım gibi biraz garip bir his ama umarım açıklayıcı olmuştur. Geçen 40 km kadar sürüp gelmiştim iki gün boyunca çök yorgun hissettim kendimi özellikle eve vardığım ilk andan sonrası, ondan sonra oldu bu durum.
Direk bir spor hekimine gidin derim. Ortopedi ye giderseniz direk bisikleti bırakın der çünkü

Direk bir spor hekimine gidin derim. Ortopedi ye giderseniz direk bisikleti bırakın der çünkü
Bana bisikleti ve koşmayı aksine tavsiye etmişti doktorum, bacak ve sırt kaslarımı kuvvetlendirmemin iyi geleceğini söylemişti. Doktorların bi çoğu basite kaçıp “sporu bırak” diye bi tavsiye verebilir belki ama işini severek ve iyi yapan doktora denk gelirseniz size hayat kalitenizi de düşürmeden neleri nasıl yapmanız gerektiğini çok güzel anlatabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead

@The Working Dead fizyoterapiste de gitmeyin, geçen yıl uzman fizyoterapist bana aynen ☝ böyle dedi. Ya da gidin ama her tavsiyesini ciddiye almayın.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Merhabalar, bendede ağrının yanı sıra hareket etmede kısıtlık var son zamanlarda, nasıl anlatsam, bazen böyle dizimi hareket ettirirken tam kontrol edemiyorum. Mesela masada oturur vaziyette bacak sallama hareketi yapmak istiyorum dizime hareket etmesi için yeterli komut gitmiyor gibi. Yavaş sallıyorum mesela hızlanmak istediğimde dizim durma noktasında tersine yavaşlıyor. Her zaman olmuyor bu. Bazen düzeliyor, tam anlatamadım gibi biraz garip bir his ama umarım açıklayıcı olmuştur. Geçen 40 km kadar sürüp gelmiştim iki gün boyunca çök yorgun hissettim kendimi özellikle eve vardığım ilk andan sonrası, ondan sonra oldu bu durum.
Eğer Bursa ya gidebilirseniz mutlaka spor hekimliği doktoru olan Prof. Dr. Ufuk Şekir görünün. Pec major kasım ortadan yarıldığında kendisi tedavi etmişti beni.

Sıvı diz protezi diye bir uygulama varmış reklamı denk geldi. Araştırın dilerseniz: (link)

Yıllardır düzenli olarak glukozamin kondroitin msm karışımları kullanıyorum. Düzenli dediğim, aklıma geldikçe haftada 2-3 sefer alırım, bazen daha sık bazen de daha seyrek olabiliyor. Akademik olarak yararı belli ölçülerde ispatlanmış diye biliyorum, o yüzden de kullanıyorum. Belimden dolayı kullanmaya başlamıştım ve 2-3 yıldır bel ağrım olmadı. En son pandemide bir fizik tedavi görmüştüm.

Ama son zamanlarda diz ağrı sıklığım arttı. Uzun yıllar bel ağrılarımdan dolayı takım sporları yapmamıştım, bu sene biraz yapıyorum ve her seferinde dizlerim ağırıyor. Koşarken ani dönüşler yapmak belli bir yaştan sonra gitmiyor.

Bisiklette de bir limitim var, o limiti aşmamam gerekiyor. Limiti aşmadığım sürece dizlerimde sıkıntı yok. Limit dediğim de, son zorlama noktasında bisiklete binmek değil de, bir tık alt seviyeden sürmek gibi birşey.

Kuyruk yağı deyince de, kurban bayramı aklıma geldi. Bizim akrabalar dizlere uygulamak için kuyruk yağlarını almışlardı :)

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Yıllardır düzenli olarak glukozamin kondroitin msm karışımları kullanıyorum. Düzenli dediğim, aklıma geldikçe haftada 2-3 sefer alırım, bazen daha sık bazen de daha seyrek olabiliyor. Akademik olarak yararı belli ölçülerde ispatlanmış diye biliyorum, o yüzden de kullanıyorum. Belimden dolayı kullanmaya başlamıştım ve 2-3 yıldır bel ağrım olmadı. En son pandemide bir fizik tedavi görmüştüm.

Ama son zamanlarda diz ağrı sıklığım arttı. Uzun yıllar bel ağrılarımdan dolayı takım sporları yapmamıştım, bu sene biraz yapıyorum ve her seferinde dizlerim ağırıyor. Koşarken ani dönüşler yapmak belli bir yaştan sonra gitmiyor.

Bisiklette de bir limitim var, o limiti aşmamam gerekiyor. Limiti aşmadığım sürece dizlerimde sıkıntı yok. Limit dediğim de, son zorlama noktasında bisiklete binmek değil de, bir tık alt seviyeden sürmek gibi birşey.

Kuyruk yağı deyince de, kurban bayramı aklıma geldi. Bizim akrabalar dizlere uygulamak için kuyruk yağlarını almışlardı :)
ilaç kullanım ve diz/beldeki ağrılarda durum nedir acaba

ilaç kullanım ve diz/beldeki ağrılarda durum nedir acaba

Tam olarak hangi noktayı soruyorsun anlamadım, yazdıklarımın haricinde bir durum yok. Glukozamin, kondroitin, msm kullanıyorum ama tedavinin ana parçası bunlar değil. Bunlar ilaç değil, sadece gıda takviyesi. Bir tanıdık doktor da tavsiye etti esasında, dediğim gibi glukozamin ve kondroitinin eklemlere iyi geldiğine dair akademik kanıtlar var.

Bel açısından, çok kötü bel tutulmaları geçirdim. MR'da diskler arası doku tam olarak patlamamış ama sinirlere baskı yapmaya başlayacak kadar şiş gözüküyordu. Tedavi olarak:
- 3 defa fizik tedaviye gittim.
- Özellikle bel açma hareketlerini uzun süre yaptım.
- Belimi sıcak tutmayı öğrendim.
- Son 2-3 yıldır bir şikayetim yok.

Diz için herhangi bir doktora gitmedim. Bisiklette yüklendiğim zaman ağırıyor. Klasik dinlendirme ve buz uygulama yöntemleri iyi geliyor.

Dediğim gibi glukozamin, kondroitin ve msm kullanıyorum. Günlük olarak bir etkisini hissetmiyorum, bir ağrıkesici gibi 30dk içinde etkisini hissettirecek bir ilaç değil bunlar ama eklem sağlıma iyi geldiğine inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
İyi akşamlar arkadaşlar.Kendi deneyimim bana en yüksek faydayı veren kuyruk yaglı krem😬 Şaka gibi ya,ama gerçek.Twitterde gezerken fiyat ve içeriği cezbetmişti😆
Bende bu kreme önyargılıydım ama haplardan daha çok fayda sağladı.Aynı içerik kremi 3 yıl önce Karamürselde fizpoterapist olan bir arkadaş vermişti,onda da ameliyat derecesinde olan bel fıtığından kurtuldum.Emarda durum meydan da,dizin kopmadığı kalmış 🙈
1-1.5 aylık krem tedavisiyle bükülmeyen ve ağrıyan dizim şuan sorunsuz
Screenshot_2024-05-21-00-01-05-710_com.miui.gallery.jpg
IMG_20240520_235502.jpg
IMG_20240520_235447.jpg
IMG_20240520_235356.jpg
IMG_20240520_235342.jpg
.Bence bir şans verin.
Screenshot_2024-05-21-00-17-30-645_com.miui.gallery.jpg

Sağlığımı kaybetme ile ciddi takıntılarım var. Aman gözüm bozulur aman orama burama bişey olur diye acayip korkuyorum. Bir süredir dizimden gelen kıtırtılar beni hem acayip ürkütüyor hemde geleceğe dair korkutuyor. Kremi sipariş ettim evveli gün. Umarım az da olsa yarar sağlar diye dua ediyorum 😔

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: Koray_41 ve CNC
Sağlığımı kaybetme ile ciddi takıntılarım var. Aman gözüm bozulur aman orama burama bişey olur diye acayip korkuyorum. Bir süredir dizimden gelen kıtırtılar beni hem acayip ürkütüyor hemde geleceğe dair korkutuyor. Kremi sipariş ettim evveli gün. Umarım az da olsa yarar sağlar diye dua ediyorum 😔

39 yaşındayım. 13 yaşındayken bir yüksekten düşme olayında sağ dizimi sakatladım; ara ara nükseder. 30 yaşında bir araba çarpma olayında sol ayak bileğim kırıldı; protezlerle yerinde duruyor. Gözlerde miyop+astigmat var; gözlük kullanıyorum. Soranlara çıtır hasarlı diyorum ama :)

Niye yazdım bunları: İdare ediliyor bir şekilde. Çok kafaya takmaya gerek yok. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
39 yaşındayım. 13 yaşındayken bir yüksekten düşme olayında sağ dizimi sakatladım; ara ara nükseder. 30 yaşında bir araba çarpma olayında sol ayak bileğim kırıldı; protezlerle yerinde duruyor. Gözlerde miyop+astigmat var; gözlük kullanıyorum. Soranlara çıtır hasarlı diyorum ama :)

Niye yazdım bunları: İdare ediliyor bir şekilde. Çok kafaya takmaya gerek yok. Geçmiş olsun.

Haklısınız bende de çeşitli rahatsızlıklar var ve kırka merdiven dayadığım bu günlerde vücudum işim için en önemli enstrümanım olduğundan mümkün olduğunca faal tutmaya gayret ediyorum. Dünya takviye dünyası haline geldiği için nimetlerden de mümkün mertebe yararlanmak mantıklı geliyor.

• Beğen
Tepkiler: CNC
Kendi tecrübemden biliyorum, travmalı ayak veya dizle bisiklete binmek ve yokuşlu uzun sürüşler yapmak çok riskli olabilir. Söz gelimi travmatik ve tam iyileşmemiş ayak burkulması "düşük ayak" denilen rahatsızlığa sebep verebiliyor. Bir adım attığınızda size sadece bir adım atmışsınız gibi gelebilir ama aslında onlarca kası, tendonu vs'yi harekete geçirmiş oldunuz. Bu mekanizmanın işlevini doğru yapması için bütün parçalarının düzgün çalışması gerekiyor. Size tavsiyem bu ve gelecek seneki planlarınızdan bisikleti çıkarın. Bırakın vücut kendini iyice tamir etsin, dizse diz, ayaksa ayak. Zaten hepsi birbirine bağlı.

PS Yukarıda bir arkadaş söylemiş. Ben de tekrarlamış olayım: Bol bol paça çorbası için.

Ben de diz ağrısından muzdarip birisi olarak Reparil Gel-N krem tavsiye edebilirim. Kas zorlanmalarına karşı işe yarıyor.
Aslında ilaç tavsiyesinden çok bu dertten muzdarip olanlara kilitli pedal kullanmalarını tavsiye edeceğim. Hem pedala basarken hem de çekerken kuvvet uygulandığı için dize binen yükü azaltıyor. Kilitli pedal kullanacak kişilerin birkaç günlük alışma sürecinden sonra sürüşlerde daha rahat edeceğini düşünüyorum.
Böyle bir imkan yoksa veya istemiyorsanız, sele yüksekliği, pedala basma konumu, selenin gidona olan uzaklıklarını ayarlayarak daha efektif sürüş yapılabilir.
İnternette bu konu ile ilgili bolca video mevcut. Özellikle sele konumu, yüksekliği ve ayağınızın pedala basma noktaları dizlerdeki yükü ciddi oranda artırıyor veya azaltıyor.
Umarım faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Kendi tecrübemden biliyorum, travmalı ayak veya dizle bisiklete binmek ve yokuşlu uzun sürüşler yapmak çok riskli olabilir. Söz gelimi travmatik ve tam iyileşmemiş ayak burkulması "düşük ayak" denilen rahatsızlığa sebep verebiliyor. Bir adım attığınızda size sadece bir adım atmışsınız gibi gelebilir ama aslında onlarca kası, tendonu vs'yi harekete geçirmiş oldunuz. Bu mekanizmanın işlevini doğru yapması için bütün parçalarının düzgün çalışması gerekiyor. Size tavsiyem bu ve gelecek seneki planlarınızdan bisikleti çıkarın. Bırakın vücut kendini iyice tamir etsin, dizse diz, ayaksa ayak. Zaten hepsi birbirine bağlı.

PS Yukarıda bir arkadaş söylemiş. Ben de tekrarlamış olayım: Bol bol paça çorbası için.
düşük ayak spinal hasarda olur, bel fıtığı tedavi edilmezse son aşamada gelişir mesela

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hakano
Geri