Scudo Sports

decathlonda satılan kalpiye ve kayışlı pedal

mergin

Daimi Üye
Tepki
135
İsim
mehmet ergin
Bisiklet
Mosso
decathlonda şöyle bir ürün var. (link) kilitli pedala çok sıcak bakmıyorum. hem ayakkabı artı pedal neredeyse 400 tl, hem de o ayakkabılar kısıtlayıcı olacağı için böyle bir pedal ne kadar verimli olur diye düşündüm. var mı kullanan yada fikri olan?

Scudo
Ben bunun kemersiz olanını kullanıyorum. Yukarı çekerken esniyor öyle çok performans artışı olmuyor tek sevdigim yanı ayagım pedalda dogru pozisyonda ve sabit duruyor. Kemerli olanını bilmiyorum ama tahminimce ayağını güzelce sıkacagı için performans artışı sağlayacaktır. Yine de spd performansı beklemeyin .

• Beğen
Tepkiler: mergin
@mergin
Bence Kilitli pedal daha iyi:harika: Linkteki pedallar tam düşme sebebi yani ayağını çıkarması çok daha zoro_Oo_O

@mergin eskiden bunları kullanıyorlarmis. Mis Çünkü şahit olmadım. Eger dur kalk yapmayacaksan denemekte fayda var. Bu paraya termos bile vermiyorlar. Üstelik mola sırasında yürümek hem daha rahat hem de sessiz olur. Istediğin ayakkabıyı da gidersin .

• Beğen
Bunun bide plastik olanları var hafif olduğundan avantajlı olmaz mı?

@Çağdaş78 ben de normal ayakkabı ile kullanırım diye düşündüm zaten.

@Emre Yönlüer neden zor olsun ki ayağı çekince çıkar direk bence.

@eodr zaten spd performansı olmayacağı aşikar ama normal pedal göre fark olur heralde.

@mergin Aynı pedallar yol bisikletimde mevcut ama trafik ve şehir içinde çok rahat bir kullanım sunmuyor bana.

@mergin Gayet iyi bunlar amatör kullanıcılar için. Ben 3 4 ay kullandım. Sonra milletin "kilitli pidili giçsini yii" diye vırvırından kurtulmak için gittim aldım.
Kalpiyenin tek kusuru ayakkabınızın boyutunun buna uygun olması gerekliliği. Yani ufak bi bike fit uygulamanız lazım bi nevî.
Bu pedalların aslında bedenleri oluyo sanırım yurt dışı sitelerde görmüştüm. Benim kullandıklarım bana küçüktü biraz. Tam sorunsuz kullanamadım. Pedal milinin benim ayak yapıma göre biraz topuğa doğru olması gerekiyodu. Pedala eklenen kısımdan önce bi kaç parça eklenirse beden büyütülebilir diye düşünüyorum. Ayrıca ayak pedaldan çok daha rahat çıkar hunharca sıkmaya gerek koy kalpiyeyi :D

Ya da fixieler için kullanılan "strap" tabir ettikleri tür kayışları olan pedallar var onlardan getirtip de kullanabilirsiniz çok daha pratik. Bulsam burda ben de alcam fixie için

Şu iki modeli tavsiye ederim

@mergin Ben fitness a giderken aynı ona benzer pedallardan fitness bisikletinde vardı,ayağımı çıkaramıyordum bir türlü :islik::hihi:

• Beğen
@mergin kullanımı çok zor bir pedal hiç tavsiye etmem.. Al bir mtb kilitli pedal kurtul... sonra yola geçersin .. yada direkt (link) al fiyatına göre gayet hafif ve güzel bir pedal... (link) bunla kombinle ... uzun bir süre ihtiyacın olmaz.. en ucuz çözüm budur... bence..

• Beğen
@amoush00 ben normal pedala devam etsem iyi olacak galiba.

@Emre Yönlüer onlar farklı oluyor gibi ama bilmiyorum bakalım bekleyeyim biraz daha.

@mergin (link) arkadaş şundan bahsediyor.. ben bunu bir sene kullandım.. ötekinden daha iyi.. öteki ilk salcanoyu aldığımda satıcının taktığı pedaldı ve çok sıkıntı çektim ve direkt normal pedala geçmiştim... ama bu da tam çekme hissi vermiyor.. ama doğru yerle pedala basmanızı sağlıyor.. kuvvet aktarımı optimal oluyor.. ya bu bisiklet işi paraya doymuyor .. maalesef.. :))) bir mtb pedalı alırsan ve 41 42 giyiyorsan elimde az giyilmiş bir rr3 ayakkabı var.. kalle 80 tl ye verebilirim... mtb pedalıda 120 felan mal olur sana .. eğer eğer eğer.. ama tecrübeyle sabittir ki.. kilitli pedal en verimlisidir ve bir kere alıştım mı başka türlü bisiklet kullanamıyorsun.. alışana kadar biraz düşücen tabii.. :))) 5 yaşında çocuk gibi dizlerde yaralarla gezecen.. :)))

Geri