Scudo Sports

Decathlon

60 TL ye aldığım iç lastik 80 TL olmuş. Yerel bisikletçiler ile aralarında fiyat farkı kalmadı. Neyse ki tahmin ettiğim gibi çıktı o yüzden zamanında 3 adet yedek iç lastik almıştım.
Lanet olsun böyle saçma bir şekilde fiyat arttırdıkları için.
Yerel bisikletçiler ellerindeki eski maliyetli ürünleri sattıkları için ucuz kaldılar.
Eskilerini satıp yeni ürün sipariş ettiklerinde tahminen eskisinin 2 katı fiyatına satacaklar.
Burada suçlu ne Decathlon, ne de yerel esnaf veya toptancılar. Suçluyu hepimiz biliyoruz.

Scudo
Yerel bisikletçiler ellerindeki eski maliyetli ürünleri sattıkları için ucuz kaldılar.
Eskilerini satıp yeni ürün sipariş ettiklerinde tahminen eskisinin 2 katı fiyatına satacaklar.
Burada suçlu ne Decathlon, ne de yerel esnaf veya toptancılar. Suçluyu hepimiz biliyoruz.
Öyle olduğu zaman eski fiyattaki ürünü yenisini alamam diye yeni fiyata çektikleri de oluyor. Rafta kıymetleniyor maaşallah.

Öyle olduğu zaman eski fiyattaki ürünü yenisini alamam diye yeni fiyata çektikleri de oluyor. Rafta kıymetleniyor maaşallah.
ticarette olması gereken de bu zaten. yoksa işletme hayatına devam edemez. bizde sürekli fiyatlar artıyor, avrupadaki siteleri takip ediyorum yıllardır bisikletler hep aynı fiyat. orada artış zam falan yok.
bizleri fakirleştirenler utansın diyeceğim de, utanma durumları olsa o koltuklarda oturamazlar.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
ticarette olması gereken de bu zaten. yoksa işletme hayatına devam edemez. bizde sürekli fiyatlar artıyor, avrupadaki siteleri takip ediyorum yıllardır bisikletler hep aynı fiyat. orada artış zam falan yok.
bizleri fakirleştirenler utansın diyeceğim de, utanma durumları olsa o koltuklarda oturamazlar.
Böyle durumlarda yapılması gereken acı reçeteyi bir kitapta okumuştum, Atlas Silkindi.

Tabi ki dış minnaklar 😂

Aynen, Dechatlonda zam yapmıyor zaten. kur güncellemesi yapıyor. Döviz kuru geri gelirse fiyatar - yönde güncellenecektir.

Hatırlarsanız kur bir ara 20 den 14 lere gerilemişti. Hangi firma fiyatlarını aşağı çekti?

Hatırlarsanız kur bir ara 20 den 14 lere gerilemişti. Hangi firma fiyatlarını aşağı çekti?
Bu sefer de pahalıdan aldığım ürünün fiyatını indirirsem zarar ederim diyerek bahane buldular. Yani her türlü giren bize yönlü...

Ikea dechatlon vb.gibi uluslararası firmaların böyle bir yaklaşımı yoktur, kur düşerse fiyat geri gelir yükselirse çıkar, ürünün birim fiyatı döviz bazında sabit çünkü. Sadece fiyat revizyon süreci kadar bekleme süresi olur.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Bu sefer de pahalıdan aldığım ürünün fiyatını indirirsem zarar ederim diyerek bahane buldular. Yani her türlü giren bize yönlü...
Firmaların kullandığı araçların yaktığı yakıtlar petrol fiyatı 95$ dan 120$ a çıktığında günde 2 zamla arttırılıp 30₺ bandına getirilip, sonra tekrar 95$ civarına geldiğinde ne hikmetse 25₺ civarında kalıyorsa firmalar neden indirsin.

Sorunu hep başka yerlerde arıyoruz. Ne hikmetse 😏

Arkadaşlar son mesajlardan biraz alakasız ama Decathlon’un yurtdışında sattığı bir sürü karbon kadrolu yol bisikleti modeli varken, buraya geçen sene gelen ve hemen biten(stok hiç tazelenmedi) birkaç model hariç neden hiç getirmediğini bilen var mı?

Bir ürün önce Abd ve Batı Avrupa, sonra Doğu Avrupa ve görece zengin Asya ve Latin Amerika ülkeleri, en son da bizim gibi ülkelerin pazarına giriyor. Shimano'nun fabrikaları ekseri Çin'de olduğu için bileşen tedariğinde sıkıntı çekiliyor. Arz talebi karşılamayınca da bize yeni ürün zor geliyor.

Bir ürün önce Abd ve Batı Avrupa, sonra Doğu Avrupa ve görece zengin Asya ve Latin Amerika ülkeleri, en son da bizim gibi ülkelerin pazarına giriyor. Shimano'nun fabrikaları ekseri Çin'de olduğu için bileşen tedariğinde sıkıntı çekiliyor. Arz talebi karşılamayınca da bize yeni ürün zor geliyor.
Sorum aslında bu döneme özgü değil. Marka ülkenize giriş yaptığı dönemden beri üst segment ürünler ülkemize gelmedi(çok seyrek aralıklar ve 1-2 model dışında). Bana şu an yaşanan global arz sıkıntısından ziyade stratejik bir karar izlenimi veriyor bu nedenle.

Arzdaki sıkıntı ve stratejik karar karışımı olduğunu düşünüyorum.

Bu sadece Decathlona özgü bir olay değil. Örneğin, yıllardır VW Türkiyeye yazılımı/sensörleri azaltılmış araba getirmiyor mu?

Türkiyede genel ortalamaya vurulduğunda premium ürünlerin satış oranı düşüktür diye düşünüyorum. Bu da şirketlerin satış politikasını etkiliyor.

60 TL ye aldığım iç lastik 80 TL olmuş. Yerel bisikletçiler ile aralarında fiyat farkı kalmadı. Neyse ki tahmin ettiğim gibi çıktı o yüzden zamanında 3 adet yedek iç lastik almıştım.
Lanet olsun böyle saçma bir şekilde fiyat arttırdıkları için.
ben patlak lastikleri yama yapa yapa uzman oldum sayılır :)

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Firmaların kullandığı araçların yaktığı yakıtlar petrol fiyatı 95$ dan 120$ a çıktığında günde 2 zamla arttırılıp 30₺ bandına getirilip, sonra tekrar 95$ civarına geldiğinde ne hikmetse 25₺ civarında kalıyorsa firmalar neden indirsin.

Sorunu hep başka yerlerde arıyoruz. Ne hikmetse 😏
"Şunlar yapmadı, bunlar neden yapsın?" tarzındaki yaklaşımları doğru bulmuyorum. O yapmayan "şunlar" için gerekli işlemler yapılmalı ve piyasadaki yukarı yönlü gidişat durdurulmalı. "Şunları" örnek alıp da herkes aynısını yapsa ne kadar berbat durum olurdu değil mi? Mızıkçılıktan başka bir şey değil.

"Şunlar yapmadı, bunlar neden yapsın?" tarzındaki yaklaşımları doğru bulmuyorum. O yapmayan "şunlar" için gerekli işlemler yapılmalı ve piyasadaki yukarı yönlü gidişat durdurulmalı. "Şunları" örnek alıp da herkes aynısını yapsa ne kadar berbat durum olurdu değil mi? Mızıkçılıktan başka bir şey değil.
Pardon ama şunlar dediğim hükmet. Hadi buyurun yaptırımı yapın. Şunlara uyan bunlar da bu ülkede bu şartlarda varlığını sürdürmeye çalışan firmalar. Olay örnek almaktan da öte. Kelebek etkisi desek o da değil. Direkt etki. Sanırım yanlış anladınız. X firma yapmıyor Y de yapıyor gibi bir durum değil yani. Malesef.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Arzdaki sıkıntı ve stratejik karar karışımı olduğunu düşünüyorum.
Bu sadece Decathlona özgü bir olay değil. Örneğin, yıllardır VW Türkiyeye yazılımı/sensörleri azaltılmış araba getirmiyor mu?
Türkiyede genel ortalamaya vurulduğunda premium ürünlerin satış oranı düşüktür diye düşünüyorum. Bu da şirketlerin satış politikasını etkiliyor.
Triban RC500 getirildiğinde RC520 için mail atmıştım. Yeterli talep olmadığı gelmeyeceğini iletmişlerdi, decathlondaki bir çok ürün gelmiyor. Decathlon.uk adresine girince çıkan model çeşitliliği inanılmaz seviyede.
Örneğin "second life" bölümünü bile açmışlar. Aslında bu ülkemizde olması gereken bir kısım olduğuna inanıyorum
(link)

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Geri