Scudo Sports

Decathlon

@Yelda

Birde ön aktarıcı eklemen lazım, ön vites elcikleriyle vs toplamda maliyeti iyi hesapla derim. Triban 500 daha mantıklı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yelda
Scudo
@bariss.t bak onu unutmuşum ben :D arada 700tl fark var ama o farkları 700tl ye tamamlamak biraz zor gibi. Tabi bütçe şimdilik o kadarsa alınıp zamanlada yapılabilir bir şey

• Beğen
@ASAP Rocky

Eski bisiklet varmı? Yada yakın civarda mahlla bisikletçisi ( burası önemli, profesyonel mekan değil) varsa çok ucuz fiyata bir aktarıcı ve elcik vs taktırırsın. Profesyonel mekanlar o mu bumu ultegra mı tourney mi derken muhtemelen daha yüksek fiyatı verir.

Bu arada eski Sram gripshift fitesli bisikletimin ön aktarıcısı zinciri 4. Dişliye atmaya çalışıyor :D bunun tamiri varmıdır yada sram uyumlu aktarıcıyı nereden bulabilirim?

• Beğen
Cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım Triban 500 almak çok daha mantıklı. Aslında zaten bisikletlere zam gelmeden önce Triban 500 almak vardı.

@Yelda

Benimde niyetim eski triban 500'den birini 999 liraya almaktı, ben gidene kadar hepsini kaptılar:agla: nasip yeni modelindeymiş :) almadan önce sele baksan iyi olabilir yalnız. Üstündeki sele felaket kötü.

Birde yola çıkmadan frenlerdeki mandalları kontrol et. Papuçları lastik değiştirmek için dışarıya alan bir mandal var. O mandalı açık unutursan neden bu bisiklet durmuyo diye düşünürken güzel bir uçuş yaşayabilirsin :D tecrübe ile sabit :harika:

@nbacıshaquılle yuhh 1900 tl triban 500 mü olur yaw allahtan 2500 e alur 700 almışım bence 1900 tl ye güzel kullanılmış salcano xrs030 bulabilirsiniz triban almayın.

@Yelda
(link)

Mesela 2 dk baktım hemen buldum 1700 e güzel kullanmış jantlarda kaliteli en azından triban 500 ünkinden 2 kat kalitelidir maşa yine karbon tiagra set ararsanız 1800-1900 tl arasına neredeyse 0. 200-300 km kullanılmış bisikletlerde var sitede.

@Cesarisback İyi güzel de hocam 3 yıllık bisiklet binlerce km yapmış aktarıcısı zinciri dişlileri deforme olmuş. Gidon bandından ne kadar iyi bakıldığı da anlaşılıyor. En fazla 1 senelik ikinci el dışında önermiyorum.

@bariss.t Geçen hafta baktığımda sahibindende epey Triban 500 ve Triban 3 vardı. Bu hafta baktığımda hepsi gitmiş.

@Yelda
Kadro uyuyorsa şu bisikleti tavsiye edebilirim.

(link)

@alcest Ben daha çok Istanbul ve çevre illere bakmıştım. Bu arada boyum 1.80 hangi kadro boyu olur acaba? Decathlondaki yol bisikletlerini denemedim ama Rockrider 560 modelinde L kadro rahat gelmişti.

@Yelda

200 lira zam geldi triban 500'e. Sıfırı 1900 lira olunca 2. Eldeki fiyatlar da düşük kaldığından satılmıştır bir çoğu.

@Yelda

1.73 boyum L kadro aldım. Az biraz büyük geldi ama asfalt zeminde sıkıntı yok. :)

Arkadaşım, şuan btwinlere zam geldi . 750 tl oldu senin bisikletin, 650-690 yaz gitsin. 500 tl ye satanlar zamlardan sonra fiyatlarını yükselttiler hep. sende yazarsın böyle böyle az binildi diye.
Benim aldığım 540'ın gidonu çizikliydi. decathlon'un tek sorunu bu maalesef, test bisikleti yok. herkes istediğini sürüyor. ilk denediğim çok güzeldi, taa ki kadroyu görene kadar. kadro çizikliydi, bende başka bir m kadro istedim, onlar uzaktan bitane getirdiler, orda hiç bir sorun yoktu, daha sonra eve gelince fark ettim :) Almayın demiyorum, müthiş bir bisiklet, müthiş bir marka. Ancak bu sorunu çözmeleri lazım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Konu sahibi bana inandırıcı gelmedi. Başka şehre gitmekle bisikletin ne alakası var?
Zarar verip sonra da pişman olup bisikleti elden çıkarmaya çalışıyor olabilir misiniz acaba konu sahibi? Hem ikinci eli de düşündüğünüze göre demek ki acele bir satış amacı da yok. Yani bilemiyorum, tutturabildiğine satacak gibi bir görüntü.

İade alınan bisiklet tekrar firma tarafından nasıl satılıyor acaba, bu konuda bilgisi olan var mı? Teşhir ürünü diyip ucuza mı veriyorlar yoksa onlar da sıfır diye garibanın birine kakalıyorlar mı?

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN ve K3R3M
@07yusuf
Hocam teşhir ürünü diye birşey yok, ürünlerin hepsi zaten test ürünü. Ancak öyle büyük çizikli bisikletler satılmıyor. Bildiğim kadarıyla parça değişimi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Satış ozelligini kaybetmemis derken yani bize 2.el urunleri 0.diye satiyorlarmı şimdi Canyon firmasinda mesela outlete koyuyuyorlar indirim yapip ama decathlonda hic oyle birsey yok.

2. El den kastınız nedir? 2. El ürün satışı yok. Ben bu arkadaşın bisikletini iadeye alacaklarını sanmıyorum . Benim demek istediğim daha çok şöyleydi; Bir arkadaşımın kadro kırılma tehlikesi vardı. Yeni bisiklet ile değiştirdi . Daha sonra maşa ile sorun yasadı. Maşa değiştirmediler yine sıfır bisiklet verdiler.

Yanı orda duran bir ürünün maşa kısmı kılcal değilde ağır bir çizik alırsa yeni maşa, yeni gidon vs vs değişiyor.

@Yelda
Aynı boydayız. Markadan markaya fark eder fakat 54-57 arası kadrolar size uyacaktır. Deneyerek almakta fayda var. Ben cube kullanıyorum 54 kadro.

• Beğen
Yeni bir bisiklet alma arefesine girmemle birlikte kendimi bir anda decathlon"da bulmam bir oldu. En son detaylı olarak fiyatları 2016 sonlarında incelemiştim.
Geçen hafta decathlon"daki yeni bisikletleri ve yeni fiyatları görünce şok oldum arkadaşlar.

Yeni bisikletlerde geçen yılın benzer bütçe bisikletlerine göre 1 tık altı grupset kullanılmış maalesef, üstelik yeni şehir bisikleti serisinde(riverside) aynakollar sadece tek yapraklı kullanılmış. Yeni seri şehir bisikletleri de btwin hoprider serisine göre birkaç adım geriye gitmiş.
Btwin rockrider 520 almaya karar vermiştim ki ondada eski hidrolik diskler kocaman bir elveda diyip gitmişler. Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl üretilen btwin rockrider 520"ler hidrolik frenlere sahip olmasının yanında 3x9(sram x4) gibi bir avantaja da sahipti.

Neyle alakalı bilmiyorum ama decathlon"un fiyatları bu kadar yükselmesinin sebebini gerçekten çok merak ediyorum.

Ki triban serisini zaten söylemeye gerek duymadım çünkü bu seride fiyat olarak uçmuşlar. Hâlâ btwin rockrider 520 almayı düşünüyorum ama hidrolik frenlerin gitmesi pek hoşuma gitmedi açıkçası.

Geri