Scudo Sports

Decathlon Van Rysel Edr Road Af 2020 Ülkemizde Satışta

@Cevat_MD hocam hiçbie sorun teşkil etmez gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ben 1.87 90 kg um dahada kilolu olduğum dönemler oldu hiçbir sorun yaşamazsın

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Scudo
(link) 5750 TL ye mükemmel bir alternatif. Hatta pazarlık yapıp daha uyguna da almak mümkün bence.
(link) üstüne 1000 TL daha koy 105 R7000 li 8500 e karbon alternatif mis gibi.
@Mtn. Bence Çetin Abinin önerdiği iki seçenek daha mantıklı. Kadro seçenekleri boyunuza uyuyorsa bence iç piyasadan farklı modellere de bakabilirsiniz. Ben btwin ulta 700 af kullanıyorum. Boyuma ve o zaman ki bütçeme uygun başka seçenek olsa bu bisiklet yerine onu tercih edecektim. Bisan Grand tour beğendiğim bir model. Olur da bir gün yerli üreticimiz 58-60 kadro üretme lüksüne girerse tercihimi kendilerinden yana kullanabilirim.

Kesinlikle jant bisikleti farklı bir havaya sokuyor. Sadece bu bisikleti degil, rx9500 de Grand Tour da jantlarla çok güzel.
227499 dosyayı görüntüle

peki üstadlar hele söyleyin bana ben bu bisikleti çok sevmiştim takıntı gibi. kısa bir süre içerisinde de 7500 tl verip alabilirim. zamlı haliyle bile alınabilecek bir bisiklet mi? kafam çok karıştı benim, bide şöyle bir durum var ben yol bisikletine yeni geçecek biriyim daha önce yol bisikletim olmadı ama kullanmışlığım var 5 6 km. total bisiklet tecrübem 4500 km civarı
Eğer içinizde kaldıysa kesinlikle alın, içinizde ukte kalmasın. Sonradan pişman olup istemeyerek aldığınız bisiklete binmektense severek aldığınız bisiklete binmeniz daha iyi olacaktır sizin için çünkü herkes bisikletiyle bir duygusal bağ kurar. Ömür boyu garanti ve kurumsal kimlik diyorum size sadece. Gerisi sizde.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Ömür boyu garantiyle kastedilen şey, insan ömrü değil; üretici firmanın bisiklete biçtiği ömürdür. Üç yıl, beş yıl, yedi yıl gibi. Not olarak düşeyim dedim.

alanlar şimdiden kar ettiler ..bende almayı düşünüyordum mağazaların açılmasını bekliyordum görerek almak için artık benim için o defteri kapattım

Ömür boyu garantiyle kastedilen şey, insan ömrü değil; üretici firmanın bisiklete biçtiği ömürdür. Üç yıl, beş yıl, yedi yıl gibi. Not olarak düşeyim dedim.
Ben satılan ürünün malzemesinin ömrü diye biliyorum, nitekim aliminyum daha dayanıklı.

• Beğen
Tepkiler: CNC
Arkadaslar selam. Ben bu bisiklet ile scott speedster 20 (2020) arasinda kaldim bu son zamla fiyatlari da asagi yukari ayni olunca artik iyice kafam karisti. Zam olayina kadar Van Rysel’a daha yakindim. Ama goruntu ve marka itibari ile de scott dusunmustum hep. Siz olsaniz ilk yol bisikletiniz icin hangisini neden secerdiniz? Hic hesapta yokken bir de ustteki mesajlardan bisan grand tour eklendi simdi iyice cikmazda kaldim :)

Son düzenleme:
Ömür boyu garantiyle kastedilen şey, insan ömrü değil; üretici firmanın bisiklete biçtiği ömürdür. Üç yıl, beş yıl, yedi yıl gibi. Not olarak düşeyim
Bu şekilde çok ucu açık olmuyor mu yani mesela dese ki 2 yıl garanti veriyoruz yılını bilirsin en azından ama diğer türlü 6 ay sonra bir problem olsa üründe ömrü 6 aydı deme şansları oluyor

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CNC
Merhaba, 3-4 yıldır Kron'larımızla uzun turlar yapan iki arkadaş olarak bu sene yol bisikleti almaya karar verdik. Canlı olarak görememiş olsak da fiyat/performans açısından en uygun seçenek olarak görüp bir S bir L beden sipariş verdik 21 mayıs tarihinde. Henüz kargoya bile verilmedi, ürünler elimize ulaşırsa:) deneyimlerimizi buradan paylaşacağım.

Merhaba herkese,

Cok forumcu bir insan degilimdir ama siparisini yeni verdigim bisikletle ilgili hicbir yabanci sitede bulamadigim bilgiyi burda bulabilmek cok hosuma gitti ve araniza katilmaya karar verdim. Ben Berlin'de yasiyorum ve 1 ay kadardir bisiklet bakiyordum. Avrupa'nin hicbir yerinde bisiklet bulunmuyor su an. Gercekten bu yasaklarda baska ulkelere gidip bulabildigim bisikletleri almayi bile dusundum ancak nafile. En yakin teslimat tarihi hep en erken Temmuz sonu. Ben de bu yaz yeni bir bisikletle uzun mesafelere baslamak icin hemen edinmek istedim.

Baktigim bisikletler su sekildeydi:
- Orbea Avant H30
- Canyon Endurace AL 7.0
- Rose Pro SL 105
- Cannondale CAAD 12 105
- Giant Contend AR 2
ve birkac alternatif model daha

Bu bisikletler genel olarak 1200€ bandinda. Bazilari full 105 set kullanirken bazilari frenlerde hile(!) yapip kendi markalarini ya da baska markalari tercih ediyor. Bir arkadasimin basina gelen 2. el kirik carbon bisiklet alma olayindan sonra da ikinci ele hic guvenemedim. (Zaten ikinci elde bile piyasa olu durumda su an buralarda)

Decathlon marka bir bisiklet almaya soguk bakiyordum ancak 1000€ya full 105 set, 8.8kg ve fulcrum jantlara daha fazla karsi cikamadim ve bugun siparisi verdim. Haftaya cumartesi de gidip subeden teslim alacagim. (Virus ve stok sorunu durumlari olmasa muhtemelen ustteki markalardan birinde indirim beklerdim, ozellikle kirmizi Rose ve Canyon bisikletlere biraz icim gidiyor)

Neden bu kadar uzun uzun yazdim bilmiyorum ama bisikleti kullanmaya baslar baslamaz deneyimlerimi buraya eklerim. 6490TL oldugu donem 850€ya denk geliyordu bisiklet, Turkiye'ye ailemi ziyarete gelip alip donmeyi bile dusunuyordum ancak ucaklar kalkmaya baslamadan 7500TL'ye cekip 1000€ya denk getirdiler zaten :)

@TrEddieMercury üstadım sizi bilmiyorum ama ben almanyada yaşasam önceliğim Canyon Olurdu

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Tuzlu_Fıstık Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Canyon, gercekten dizayn olarak cok hos bisikletler yapiyor. Kirmizi Endurace AL 7.0 inanilmaz gozukuyor (tabii ki kisisel fikrim). Ancak bisikletin uzerindeki ekipmanlarin piyasa degeriyle yaptigim bir tablo var, bu tabloya gore EDR AF 105'in kadro, gidon ve masasi neredeyse bedavaya geliyor. Belki Rose Pro SL 105'e tekrar bir bakabilirim ancak dedigim gibi Berlin'e yaz geldi ve 10 hafta bisiklet beklemek de istemiyorum :) Estetik olarak asik oldugum, zevkle surdugum ve profile resmime koydugum 89 Model bir Peugeot bisikletim var. Sanirim bu ikisi beni uzun bir sure goturur.

Peki carraro race 062 ile EDR AF 105 in arasındaki farklar nelerdir bilen varsa cevaplayabilirmi. Carraro da fizik sele falan var jant seti de daha iyi sanırım edr ye göre aralarında 1000 küsür fiyat farkı var. Hangisi fiyat performans açısından daha iyi. Daha önce carraro ve decathlon un yol bisikletlerini kullanmadığımdan dolayı kendi kafamda karşılaştırma yapamıyorum.

@Mtn. Ben de ikisi arasında kalmıştım hatta 2019 modelini bulabilsem onu alacaktım. Kullananlar biraz agir olduğunu söylüyor ama net bir ağırlık verisi göremedim. Satış noktaları da pek güvenilir gelmedi açıkçası çoğunda bisiklet yok zaten koskoca Ankara'da bulamadık bisikleti. Decathlon daha net her şeyini yazmış kurulum destek vs. her konuda yardımcı olacaklarını da söylediler. Bide tabi biz alırken carraro ile aynı fiyattaydi o yüzden EDR AF yi tercih ettik.

@Hauschka anladığım kadarıyla 062 nin jant seti ve selesi daha üst seviye ve edr af la aralarında 1000 tl fiyat farkı var decathlon lun kurumsallığını çok iyi biliyorum ama carraronun kurumsallığına pek bir güvenim yok çünkü daha önce deneyimlemedim. Aralarındaki farklara rağmen edr af ı 7500 tl ye tercih edermiydiniz.

@Mtn. Sele konusunda evet Fizik daha iyi gözüküyor ama jant setinden emin degilim fulcrum da gayet iyi bir jant diye biliyorum forumda da fulcrum u övenler olmuş. 8.8kg toplam ağırlık da bu fiyatlara gayet iyi bir değer bence alu kadro bisiklet için. Carraro aero modelde bir bisiklet ayrica yani aerodynamic olarak daha iyi fakat daha agir olmasi muhtemel, 062 nin bir avantajı da kabloların içten geçmesi edr af de disardan geliyor. Yani kısacası iki bisikletin de kendilerine göre artıları var tercih sizin. Ama ben daha geçen hafta edr yi 6.490a gormusken bu hafta 7.500e almazdım :) gittigim bir bisikletcide 8bin civarina kross un karbon bisikletini tavsiye etmişlerdi bütçemi aştığı için çok ilgilenmedim. Yani 8 kusurlere karbon bisiklet alinabiliyorsa 7.500 biraz pahalı gibi bu bisiklet için.

@Hauschka anladığım kadarıyla 062 nin jant seti ve selesi daha üst seviye ve edr af la aralarında 1000 tl fiyat farkı var decathlon lun kurumsallığını çok iyi biliyorum ama carraronun kurumsallığına pek bir güvenim yok çünkü daha önce deneyimlemedim. Aralarındaki farklara rağmen edr af ı 7500 tl ye tercih edermiydiniz.
İkisi arasında uzun uzadıya araştırma yapmış biri olarak tüm verilerle artı eksi yönlerini yazacağım. Ama kesinlikle dikkat etmeniz gereken şey kullanım tarzınız ve kullanacağınız yerler. Aero ve endurance seçiminizi bu iki kriteri değerlendirerek yapmalısınız.
-Ağırlık: Van rysel 8.8 kg (+) Carraro062 9.7(-)
-Jant seti: Van rysel fulcrum r6 (+) Carraro062 vision 30 (+) ikisi de çok yakın jantlar vision 30 sanırım bir kaç mm profilli
daha büyük aero kadroya uygun ama fulcrum daha hafif(+)
-Tür: Van rysel endurance Carraro062 aero
Garanti ve servis: Van rysel tüm decathlon mağazaları ömür boyu kadro, maşa, gidon 2 yıl komponentler(+) Carraro062 carraro bayiliği olan bisikletçiler totalde 2 yıl(-)
-Ruble Aynakol: Van rysel 11-32 ruble 34-50 aynakol Carraro062 11-28 ruble 36-52 aynakol
-Sele sele borusu gidon gidon boğazı: Van rysel kendi malzemeleri (?) Carraro062 fsa & fizik (+)

@Hauschka Siprarişin kargoya verildi mi? Ben de sipariş verdim. Fakat belirtilen teslim tarihi geçmesine rağmen hareket yok. Hatta hazırlanıyor işaretli idi. Şimdi kontrol ediliyora gerilemiş. 1591087156071.png

• Beğen
Tepkiler: Mtn.
@oneolaki Benimki kargoya verildi ama benden 5dk sonra sipariş veren arkadaşınki verilmemiş halen. Teslimat tarihi 30 mayıs görünüyordu benim de bugün mesaj geldi kargonuz yola çıkmıştır diye. Sizinki enteresan olmuş yalnız gerilemesi 🤨

• Beğen
Tepkiler: oneolaki
Geri