Scudo Sports

Decathlon Van Rysel Edr Road Af 2020 Ülkemizde Satışta

amasseia

Forum Bağımlısı
Tepki
3.907
İsim
Ali
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Van Rysel Edr Road AF 105 model bisiklet Decathlon İnternet mağazasında satilmaya başlanmış. Hangi mağazalarda olduğu bilgisi goruntulenemiyor. İste ürün bilgileri:

Van Rysel Edr Road Af 105

✓Uci standartlarına uygun alüminyum kadro (muhtemelen 6061)
✓Karbon ve aluminyum bileşenli maşa
✓105 R7000 grupset
✓Fulcrum Racing 6 jantlar (1.760 gr)
✓Michelin Lihthion 2 lastik
✓Tum kadrolarda pedalsiz ağırlık 8.800 kg

Ekstra olarak kabloların dışardan gecmesi gibi bir durum mevcut.

Ağırlık olarak bence oldukça hafif

Fiyat olarak da 3.04.2020 tarihi itibariyle 6.490 TL

Kabloların dışardan geçmesini saymazsak bence gayet güzel bir bisiklet, fiyat olarak da günümüz şartlarında uygun denilebilir.

(link)

Screenshot_20200403-221459.pngScreenshot_20200403-221508.png

Scudo
Takas

• Hahaha
Tepkiler: amasseia
@BooJack bisikletim olmasaydı kesinlikle bende düşünürdüm. 105 setli, 8,8 kg ağırlığında daha ne istersin ki.

@BooJack bisikletim olmasaydı kesinlikle bende düşünürdüm. 105 setli, 8,8 kg ağırlığında daha ne istersin ki.
Daha ne istersin? Hmmm guzel soru. Yanit veriyorum : Full karbon full dureys diaytulu 7.2 kglik bir italyan vshzhsh 😂😂😂

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
Dağ bisikletinde karbon 900 serisinden bir model getirmişler. Keşke yol bisikletinde de karbon modelleri getirseler. Fiyat olarak rekabet yaratırlar.

Triban serisinin gelişmişlerinden gibi duruyor. yani kadronun açılarının triban 100' den kesin konuşmamakla beraber çok bi farkı olacağını zannetmiyorum. Decathlonun yol bisikletlerinde ultra af - van rysel serileri yol bisikleti mantığına daha uygun. Triban serisinde pozisyon biraz daha dik oluyor yanlış bilmiyorsam daha konforlu sürüş için. Fiyata gelecek olursak. O fiyatlara nasıl güzel bisikletler toplanır bir bilseniz sıfır bisikletlere bir daha bakmazdınız.

Kadro açıları triban 100 modelinden epey farklı. Triban 500 modelini biraz daha performans odaklı olacak şekilde geliştirilmiş bir kadro gibi. Chain stay ve wheelbase daha kısa, seat tube daha uzun, top tube daha dik ve head tube daha kısa.

Bence çok iyi bir bisiklet, aynı fiyata yabancı markalarda claris ve ya sora setli giriş bisikletleri var. Yerli markalarda muadilleri de bu kadar hafif olamıyor maalesef.

arkadaşlar ben kendime 2.el bisiklet ararken konuyu gördüm.8-10 bin bandında bisiklet arıyordum.benim ihtiyacımı görürmü?
ben 1.77 boy 85 kiloyum.yaş 50. şu an kullandığım dağ bisikleti.
carraro 475 J RACE.
ÇOK memnunum.ama ağır biraz.birde bunu nerden alabilirim ve nasıl test edebilirim?birde bana sahibinden comda veya aranızda 2. el satan varsa talibim kredi kartı ile olamak şartı ile

9000 ve 11000 liralık 2 tane MTB getirmişler halbuki bisiklete bu bütçeleri ayıran kişiler ağırlıklı olarak yol bisikleti kullanıcıları oluyor. O fiyat bantlarında karbon yol bisikleti getirseler daha iyi satış yaparlardı.

Karbon olur olmaz bilemem ama Decathlon bilhassa "Yol Bisikleti" kartelasini genisletmeli, çeşitlilik artmali, rekabet gelmeli, ortalık kizismali, fiyatlar aşağılara esnemeli..

Bu işten kârlı çıkan biz oluruz.

105 grup set tek başına piyasada 4.300 TL bandina satılıyor. Jantlar, kadro, maşa, lastiller, ıvır zıvıri işin icine ayrı ayrı katarsak da bu bisikletin fiyati da makul görünüyor.

Kadro geometrisi Canyon Ultimate modeline çok benzer. Canyon 170 boy için için XS önerirken Dechatlon S önermiş, tercih edeceklerin dikkat etmesinde fayda var. Bu arada görsel olarak beğendiğimi söylemek isterim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu bisikletle beraber ben de btwin kullanıcılarına katılıyorum, ekimden beri kayseride 105 setli sıfır yol bisikleti arıyordum çok şükür nasip oldu
Hosgeldiniz aramıza :)

Bence kendi bisikletim diye demiyorum ama kabloların dışarıdan gitmesi hoş olmamış, sene 2020? Bendeki model 2014 kadro siz düşünün, karbon maşa alu kadro :) Bana göre artı gelişme olarak arka fren kaliperlerini yukarıya almış olmaları bir artı olmuş. Ön maşa tasarımı biraz kaslı geldi bana ?

J92kNq.jpg

Son düzenleme:
@Berke Getirdikleri dağ bisikleri piyasanın 29 inçlerinden muhtemelen daha avantajlı hepsi konik alınlı kablolar içerden geçiyor bu bisikletler için bir artı. grafik tasarımları da geçen senenin rockrider larına göre daha başarılı. Dağ bisikleti kadrolarında kırık çatlak daha sık oluyor. Decathlon ömür boyu garanti verirken diğer markalara bakmanın pek bi gereği yok.

@YagizY dediğiniz gibi farklıymış açılar

@ERCEYLAN sahibinden'de şu sıra birüsürü Alur 700 ilanı var onları değerlendirin derim. onlarda 105 ama eski seri 10 lu sistem fark etmez derseniz kadro ve maşa o fiyat bandında alınabilecek en kalitelisi. Alın borusu konik. Kablolar içerden geçmeli. Press fit orta göbek. Direct mount frenler. Kaynak silme. UCI onaylı. 32c teker kalınlığına kadar destekler. Tüm fiyat bandlarında aluminyum yol/yarış bisiklet kadrolarını araştırın daha iyisini bulamayabilirsiniz.

Alur 700 ve ultra 700 af aynı kadrolar. direct mount frenlerle birlikte geçen senenin van rysel kadrosu da aynı açılar. Van rysel'in farkı arka fren üste alınmış standar v fren'e çevirmişler. diğerlerinde kadro altında. Bilenler tepki versin yorum ciddiye alınısın. 8-10 bin vermeden önce değerlendirilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Son dönem yol bisikletlerinde üst çatalın kadroya bağlantı yeri sadece beni mi rahatsız ediyor? Daha kısa üst çatalın sağladığı rijitlik bu kadar önemli mi gerçekten? Şundan bahsediyorum:

Capture.JPG

Üst çatalın, üst boruya aynı noktada bağlandığı bisikletler daha zarif görünmüyor mu? İkisi de 105 setli alüminyum kadro Van Rysel.

Capture2.JPG

Bu bisikletin 183 cm boya uygun modeli hangisi olur? Sitenin kendi skalasında yol bisikleti için ayrı bir beden tablosu bulamadım. Var mı acaba fikri olan, malum deneme şansı da yok her yer kapalı.

Bu bisikletin 183 cm boya uygun modeli hangisi olur? Sitenin kendi skalasında yol bisikleti için ayrı bir beden tablosu bulamadım. Var mı acaba fikri olan, malum deneme şansı da yok her yer kapalı.
Cevap verilmiş, sildim...

• Beğen
Tepkiler: kubilayt
Geri