Scudo Sports

Decathlon Nabız Ölçer Göğüs Kemeri (kalenji)

Conta olmasa direkt su/ter sızardı; kapak veya cihaz tarafında olması lazım. Benim sensörüm de İlk mesajda Burak Bey'in link verdiği sensörden ve bahsettiğim gibi halka şeklinde ince bir conta mevcut.

Scudo
Benim Decathlon sensörün de kapağında incecik siyah lastikten bir conta var.
Ama daha önce bir tane bozdum, işi riske atmamak için kapağın üzerini komple kapatacak şekilde koli bandı çekiyorum sensörün arka yüzeyine.
Böylece su geçirmez oluyor. İki seneyi aşkındır o şekliyle bozmadan kullanıyorum.

Benim Decathlon sensörün de kapağında incecik siyah lastikten bir conta var.
Ama daha önce bir tane bozdum, işi riske atmamak için kapağın üzerini komple kapatacak şekilde koli bandı çekiyorum sensörün arka yüzeyine.
Böylece su geçirmez oluyor. İki seneyi aşkındır o şekliyle bozmadan kullanıyorum.

Sensör için kemer masrafına girmeden kapağı açık olarak içini havalanmaya bırakıp, pili değiştirip şu koli bandı olayını bir de ben deneyeceğim. Nasılsa pili bitirmeden kapağı açıp kapatmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Kemerimi yenilemem lazım ama fiyatlar saçmasapan ya da ben bulamadım.
Şuradan al diyebilecek biri var mı?

(link)

(link)
Kendisi arkadaşım olur. Alışverişte problem yaşamazsınız.
Abi selam. Dm kutun dolu sana özel kota istiyorum yönetimden öncelikle.
İkincisi senin arkadaşa yazdım alayım diye de dönmedi yakın arkadaştır belki diye yazayım dedim

Abi selam. Dm kutun dolu sana özel kota istiyorum yönetimden öncelikle.
İkincisi senin arkadaşa yazdım alayım diye de dönmedi yakın arkadaştır belki diye yazayım dedim
Özel mesajınıza cevap verildi efendim. :)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Bant bazen no Signal diyordu zwift'te bazen 70 te takılı kalıyordu. Bandın göğse gelen plastik iç kısmını kolonya ve kağıt havlu ile iyice temizledim. Problem geçti gibi görünüyor.

Bant bazen no Signal diyordu zwift'te bazen 70 te takılı kalıyordu. Bandın göğse gelen plastik iç kısmını kolonya ve kağıt havlu ile iyice temizledim. Problem geçti gibi görünüyor.
Bende de dün sürüşün sonlarına doğru ilk defa takıldı, sürekli düşük nabız gösterdi. Piliyle alakalı sanırım, bugün değiştirip deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bende de dün sürüşün sonlarına doğru ilk defa takıldı, sürekli düşük nabız gösterdi. Piliyle alakalı sanırım, bugün değiştirip deneyeceğim.
Polar flow uygulamasına eşleştirirseniz pilin yüzde değerini de gösteriyor. Değiştirmeden önce ve sonra o değere bir bakın bakalım, örneğin öncesinde %50 sonrasında %100 falan mı yazıyor yoksa sürekli işkembeden atıp 100 mü gösteriyor. Benimkini yeni değiştirdim eski pili de atmış bulundum, şu anda bakamıyorum :/
Bu mantıklı duruyor, hatta standart içme suyu ile vücuda değen kısmın iki ucunu ıslatarak ölçüme başlarsanız antrenmanın başında olabilen tutukluk, geç cevap verme durumu da olmuyor.

Bundan sonra yazdıklarımı, yukarıda alıntıladığım konuyla alakasız, yani genele yönelik ve bilgi vermek amacıyla yazıyorum:
İki ayrı android cihaz kullanarak birine ECG (göğüsten bağlanan) HRM sensörünü diğer cihaza da optik (Polar Verity Sense) HRM sensörünü bağlayarak deneme için 35 dk. kondisyon bisikleti antrenmanı yaptım. Ortalama BPM değerleri aynı değeri verdi (128), tepe BPM değeri ECG sensör için 155, optik sensör için 153 idi ama 155'de anlık kaldım yani bilerek optik sensörün zayıf yönüne oynamak için. Ama yine de çok iyi sonuç verdi. Bir de optik sensörün gösterdiği değer ECG sensöre göre 5 sn. kadar geriden/gecikmeli geliyor. Polar optik sensörler gerçekten çok iyi. Zaten pahalı olan fiyatı son bir ayda iyice arttı ama bütçe ayırabiliyorsanız kullanım rahatlığı açısından gönül rahatlığıyla düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
@Peregrine Uygulamayı indirdim ve pili 80 olarak gösterdi, evde var olduğunu düşündüğüm pili bulamadım maalesef. Adil beyin önerisini deneyeceğim artık. Yine sorun olursa yarın pil alır denerim tekrar.

Ben uzun süredir bu cihazı kullanmaktayım. İlk aldığımda çıldırtacak derecede sorunlar(aleti görmeme/sonradan kopma vs.) yaşadım. Deneme yanılma yöntemleri ile nihayetinde sorunu çözdüm.
1. öncelikle alet diğer Bluetooth cihazlarından etkileniyor, kapatılmaları gerekir.
2. Önce nabız bandı takılıp sistemde(ZWİFT'de) görüldükten sonra tarainer fişi takılıp çalıştırılmalı, aksi durumda sorun oluyor.
Saygılar,

İki ayrı android cihaz kullanarak birine ECG (göğüsten bağlanan) HRM sensörünü diğer cihaza da optik (Polar Verity Sense) HRM sensörünü bağlayarak deneme için 35 dk. kondisyon bisikleti antrenmanı yaptım. Ortalama BPM değerleri aynı değeri verdi (128), tepe BPM değeri ECG sensör için 155, optik sensör için 153 idi ama 155'de anlık kaldım yani bilerek optik sensörün zayıf yönüne oynamak için. Ama yine de çok iyi sonuç verdi. Bir de optik sensörün gösterdiği değer ECG sensöre göre 5 sn. kadar geriden/gecikmeli geliyor. Polar optik sensörler gerçekten çok iyi. Zaten pahalı olan fiyatı son bir ayda iyice arttı ama bütçe ayırabiliyorsanız kullanım rahatlığı açısından gönül rahatlığıyla düşünebilirsiniz.
Screenshot_20211209-234943.jpg

(Decathlon ECG)

Screenshot_20211207-213628.jpg

(Polar OHR)​

Geri