Scudo Sports

Decathlon Nabız Ölçer Göğüs Kemeri (kalenji)

Burak Uğurlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.930
İsim
Burak Uğurlu
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba,

Decathlondan nabız ölçer göğüs kemeri aldım. Decathlon coach Uygulamasını indirip uygulama ile cihazı eleştirdim. Uygulama içinde cihaz çalışıyor orada sorun yok. Uygulamanın kendi antrenman takip prosedürleri vs var fakat ben strava kullanıyorum. Stravaya da verileri Huawei Sağlık uygulamasından senkronize ederek kullanıyorum. Bu sebeple nabız bilgileri de beraberinde geliyor.

Nabız ve aktivite ölçümünü Huawei Watch gt 2 üzerinden yapıyorum. Telefon yanımda olmasa bile binişlerde kullanıp sonrasında telefonun yanına geldiğimde otomatik olarak uygulamada görünüyor ve sonrasında elle HEALTH SYNC uygulaması ile stravaya manuel olarak atıyorum.

Şimdi;
(link)

Bu nabız kemerini kullanabilmemin 2 yolu olduğunu düşünüyorum. Akşamdan beri araştırıyorum bir sonuca ulaşamadım.

1- telefon bisiklette takılı oluyor zaten çoğu binişte ya gidona ya da çantada oluyor. Bu sırada Decathlon Coach uygulaması ile nabız kemerini kullanıp hali hazırda Huawei sağlık uygulaması ve watch gt ile yaptığım kayıttan ayrı bir şekilde ikinci bir aktivite vergisi elde ederek biniş sonrası yalnızca kalp nabız değerlerini ayrıca görebileceğim bir veri olacak.

2- ikinci olarak yapmayı istediğim ya da umduğum; bu kemeri telefonla ya da saat ile direkt eşleştirip, Huawei Sağlık uygulamasının nabız bilgilerini Kemer aktif iken saatin alt kısmındaki nabız ölçerden değil Kemerden almasını sağlamak. Bu sayede aktivite sonunda Huawei Sağlık uygulamasında yalnızca 1 adet aktivite oluşturulmuş olacak ve bunu da Health Sync ile Stravaya attığımda aktivite bilgilerinde bulunan nabız ölçümleri kemer ile yapılmış ölçümlerden sağlanmış olacak.

Bu aleti kullanan ya da kullanmış olan birileri var ise bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: elbette yalnızca takip için decathlon coach uygulamasından bakıp devam edebilirim fakat verinin kalıcı olabilmesi ve stravaya aktarılan verinde bulunması da önemli. Ayrıca bisiklet sürerken sorun yok ama futbol gibi telefonun yanımda olmadığı aktivitelerde bu alet nasıl çalışıyor onda ayrı bir soru işareti. Saat gibi verileri toplayıp sonrasında telefon ile yanyana geldiğinde atıyor mu acaba diyeceğim ama cihazda GPS olmadığı in başıboş bir nabız bilgi olmaktan öteye gitmeyecek.

Ya da bambaşka bir alternatif olarak; Huawei Sağlık uygulaması değil de, kemeri 3. Bir uygulama ile eşleştirip, Huawei sağlık dan gelen GPS verilerini de o uygulamaya takip ettirip sonrasında bu verileri stravaya mı atmak? Bu daha karmaşık geliyor açıkçası.

Scudo
Saatinizin bluetooth veya ant+ özelliği mutlaka vardır. Saatinizle nabız bandını eşleştirip saat üzerindeki nabız verisini banttan almayı denemelisiniz 2. seçenekte bahsettiğiniz gibi. Aktiviteyi bitirince gpx dosyasında da nabız bandından gelen veriler kayıtlı olacaktır. Bu sayede aktiviteyi Strava'ya senkronladığınızda nabız bandının verilerini okumuş olacaksınız herhangi ikinci bir kayda gerek duymadan.

Huawei saat harici bir nabiz sensorunu desteklemiyor gibi gozukuyor. Iki ayri kayit alip nabiz verisini degistirmek fikri de yapilabilirligi zor bir sey gibi duruyor, yapilsa da saglikli bir sekilde olmayabilir. Burada saat olmadan telefon ve nabiz bandi uzerinden nabiz ve GPS kaydi almak tek secenek gibi. IpBike kullanabilirsiniz, becerikli bir uygulamadir. Benzer uygulamalar da var. Cogunun Strava senkronizasyon ozelligi var.

Süreden tam emin değilim ama 2 senedir Decathlon Kalenji kullanıyorum. İşimi görüyor mu? Görüyor.

Benim anlamadığım tek nokta her türlü soru sorduğunuz alet edevat zaten sizin ellerinizde mevcut. Neden deneyip olacakları görmüyorsunuz.😀

Bu göğüs üstü ECG nabız sensöründen arıza nedeniyle bir yıl sonra ücretsiz bir değişim yaptım. Şimdi bir yıl sonra aynı problemi b uda yapmaya başladı ve pil değiştirmek çözüm olmuyor. Arıza ise şu; ya ilk taktığınızda ya da antrenman sırasında rastgele (başında, sonunda, ortasında, vs) bir zaman geçtikten sonra cihazın bağlantısı kesilmediği halde sabit bir değer bildirmeye başlıyor (örneğin 70) veantrenman sonuna kadar ya da antrenmanı sonlandırıp yeni bir antrenman başlatana kadar da düzelmiyor. Göğus kemeri nemli oluyor yani demek istediğim sensörü nasıl kullanmam gerektiğini biliyorum. Bunun derdinden bıkınca gidip Polar Verity Sense sensör aldım. Fiyat biraz yüksek ama aynı anda 2 Bluetooth ve sınırsız ANT+ cihaza yayın yapabiliyor ve kendi üzerine kayıt modu da var (kayıt sadece nabız ve gyro. verisi, GPS değil) . Şarjı da 20-30 saat arasında gidiyor ve yüzme için de uygun. Ölçümler de ECG ile fark +/- 1 hassasiyetinde, grafikler üst üste örtüşüyor ve ortalama ve max. değerler de çoğu zaman birebir aynı çıkıyor) ECG sensörlerden performans alamayanlara fiyatı tuzlu gelmeyecekse tavsiye edebilirim.

Bir de Huawei Health uygulaması verisini nasıl Strava ile eşleştiriyorsunuz? Bildiğim kadarıyla direkt veri paylaşımı yok.

Bu göğüs üstü ECG nabız sensöründen arıza nedeniyle bir yıl sonra ücretsiz bir değişim yaptım. Şimdi bir yıl sonra aynı problemi b uda yapmaya başladı ve pil değiştirmek çözüm olmuyor. Arıza ise şu; ya ilk taktığınızda ya da antrenman sırasında rastgele (başında, sonunda, ortasında, vs) bir zaman geçtikten sonra cihazın bağlantısı kesilmediği halde sabit bir değer bildirmeye başlıyor (örneğin 70) veantrenman sonuna kadar ya da antrenmanı sonlandırıp yeni bir antrenman başlatana kadar da düzelmiyor. Göğus kemeri nemli oluyor yani demek istediğim sensörü nasıl kullanmam gerektiğini biliyorum. Bunun derdinden bıkınca gidip Polar Verity Sense sensör aldım. Fiyat biraz yüksek ama aynı anda 2 Bluetooth ve sınırsız ANT+ cihaza yayın yapabiliyor ve kendi üzerine kayıt modu da var (kayıt sadece nabız ve gyro. verisi, GPS değil) . Şarjı da 20-30 saat arasında gidiyor ve yüzme için de uygun. Ölçümler de ECG ile fark +/- 1 hassasiyetinde, grafikler üst üste örtüşüyor ve ortalama ve max. değerler de çoğu zaman birebir aynı çıkıyor) ECG sensörlerden performans alamayanlara fiyatı tuzlu gelmeyecekse tavsiye edebilirim.
Kemer değişimi büyük ihtimalle sizin sorununuzu çözecektir.

Kemer değişimi büyük ihtimalle sizin sorununuzu çözecektir.
Decathlon en son baktığımda sadece kemer olarak satmıyordu. Düzgün bir fiyat/performans kemerini nereden alabilirim acaba?

Doğrudan strava ile de eşleştirebilirsiniz. Yalnız strava premium olması şart mı ondan emin değilim.

Doğrudan strava ile de eşleştirebilirsiniz. Yalnız strava premium olması şart mı ondan emin değilim.
Strava ile eşleştirilebiliyor. Bir ara iptal etmişlerdi, sonra tekrar gündeme aldılar. Premium'a gerek yok.

Benim de nabız sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Decathlon'un BT destekli, ANT+ desteği olmayan nabız sensörüne sahibim. ANT+ desteği olmadığından IGPSport 10 cihazımı kullanamıyordum, Magene nabız sensörü ile kullanmaya başladım. Ancak bu sefer de Magene nabız sensörü Strava ile eşleştiremediğimden dolayı Decathlon sensörü kullanmaya devam ediyorum. Magene ANT+ nabız sensörü ile Strava'da sorun yaşayan var mıdır?

Benim anlamadığım tek nokta her türlü soru sorduğunuz alet edevat zaten sizin ellerinizde mevcut. Neden deneyip olacakları görmüyorsunuz.😀
Yapılabilecek her şeyi yapmış olup olmadığını bilmediği zaman insan bir başkasına da sorup belki aklına gelmemiş bir yapılabilecek şey olduğunu fark edebilir ya da öğrenebilir. Misal stravaya eşleştiğini bilmiyordum sittin sene bakmazdım oraya. Ya da başka bir yol yordam. Demek ki siz sahibi olduğunuz ya da şöyle diyelim yeni aldığınız bir cihaz ile ilgili yapılabilecek tüm kombinasyonların bilgisine doğuştan sahip oluyorsunuz ne mutlu 😁

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş

Bir de Huawei Health uygulaması verisini nasıl Strava ile eşleştiriyorsunuz? Bildiğim kadarıyla direkt veri paylaşımı yok.
Surekli ayni degeri gondermesi bir yazilim hatasina isaret ediyor. Pili hemen cikarip taktiginizda duzeliyor muydu?

Yapılabilecek her şeyi yapmış olup olmadığını bilmediği zaman insan bir başkasına da sorup belki aklına gelmemiş bir yapılabilecek şey olduğunu fark edebilir ya da öğrenebilir. Misal stravaya eşleştiğini bilmiyordum sittin sene bakmazdım oraya. Ya da başka bir yol yordam. Demek ki siz sahibi olduğunuz ya da şöyle diyelim yeni aldığınız bir cihaz ile ilgili yapılabilecek tüm kombinasyonların bilgisine doğuştan sahip oluyorsunuz ne mutlu 😁
Yapılması gerekenleri tek tek sormuşsunuz zaten benim de belirttiğim yapılacakları sormak yerine yapmanızın daha mantıklı olması değil midir? Örnek vermem gerekirse Kalenji Nabız sensörüm ve Garmin 530 um var birbiri ile eşleşirler mi acaba 😀 saçma bir soru değil mi sizce. İkisi de var elinizde deneyin demezler mi?
Tek kaynaktan değil yabancı kaynaklardan da çılgınca araştırma yapmış oluyorum genelde. Harcayacak çok param olmadığından en iyi F/P ürünleri için günlerce araştırma yapmışlığım vardır.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Decathlon en son baktığımda sadece kemer olarak satmıyordu. Düzgün bir fiyat/performans kemerini nereden alabilirim acaba?
Merhaba.
Sensör çıtçıt ile kemere takılıyorsa Aliexpress'de bulabilirsiniz. İki çıtçıt arası ölçü muhtemelen standard 4,5cm'dir.
Yakın zamanda benzer sorun sebebiyle (sabit hr değeri) sadece kemeri değiştirdim. Sorun filan kalmadı.
Esnek kemerin elektrotlarının olduğu kısım esnek değil ve bir çeşit plastik ile kaplı. Benim sorun olan kemerde bu kısımlar çatlamıştı.
Sensörüm de Aliexpress ürünü CooSpoo, sanırım 4 yıl oldu alalı.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Yapılması gerekenleri tek tek sormuşsunuz zaten benim de belirttiğim yapılacakları sormak yerine yapmanızın daha mantıklı olması değil midir? Örnek vermem gerekirse Kalenji Nabız sensörüm ve Garmin 530 um var birbiri ile eşleşirler mi acaba 😀 saçma bir soru değil mi sizce. İkisi de var elinizde deneyin demezler mi?

Tek kaynaktan değil yabancı kaynaklardan da çılgınca araştırma yapmış oluyorum genelde. Harcayacak çok param olmadığından en iyi F/P ürünleri için günlerce araştırma yapmışlığım vardır.
Dün açıkçası 2 saat kadar Huawei sağlık ile nabız kemerini eleştirmeyi denedim. Araştırdım da ama denk gelmedi bana faydalı bir yer. Saat ile eşleştirme de görmedim.

Garmin ile eşleşme bilgisi vardı birkaç cihazla daha vardı. Sanırım Huawei ile pek fazla kullanan yok bunu. Bu sebeple doğru kaynağa ulaşamadım belki.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bluetooth ayarları kısmı olması lazım. Benim amazfit stratos saatimde Bluetooth ayarlarından Nabız saatimi buluyor du. Buluyordu diyorum şimdi eski tip Garmin Nabız bandım var ant uyumlu ant protokolünü tanımıyor saatim ama koldan ölçümü de yeterince sağlıklı.

Merhaba.
Sensör çıtçıt ile kemere takılıyorsa Aliexpress'de bulabilirsiniz. İki çıtçıt arası ölçü muhtemelen standard 4,5cm'dir.
Yakın zamanda benzer sorun sebebiyle (sabit hr değeri) sadece kemeri değiştirdim. Sorun filan kalmadı.
Esnek kemerin elektrotlarının olduğu kısım esnek değil ve bir çeşit plastik ile kaplı. Benim sorun olan kemerde bu kısımlar çatlamıştı.
Sensörüm de Aliexpress ürünü CooSpoo, sanırım 4 yıl oldu alalı.
Benim kemerde ne bir çatlak ne bir deformasyon var. Ter ve cilt yağları asidik doğası gereği elektrot görevi gören kısmı aşındırmasın diye her kullanımdan sonra sabunlu suyla dikkatlice yıkayıp durulayıp asar kuruturum.. İlk arıza yapan ürünü Decathlon'dan değişim yapan görevli "siz bunu hiç kullandınız mı" diye sormuştu, sıfır gibi duruyor diye. :)) Dediğiniz gibi AliExpress'den bir bakayım ama Polar Verity Sense'i aldıktan sonra, ikisi arasında defalarca çapraz test yapmak haricinde pek yüzüne bakmadım. Tabi bunda testlerin birebir örtüşmesinin de payı büyü keza üst kola takılan bir sensör göğüse takılan bir sensörden her zaman daha rahat oluyor. Yine de bakacağım kemer işine,sağlam ürün çalışmaz durumda evde yatmasın, en azından sağlam kemeriyle beraber bir kutuya koyup kaldırayım, yarın Polar optik sensör arıza yaparsa garanti/servis aşamalarında HRM sensörsüz kalmış olmam. Fiyatlar yaklaşık ne kadardı ya da kullandığınız, memnun kalıp önerebileceğiniz bir kemer var mı? Link makbule geçer, teşekkürler.
Surekli ayni degeri gondermesi bir yazilim hatasina isaret ediyor. Pili hemen cikarip taktiginizda duzeliyor muydu?
Pili hemen söküp takmayı denemedim de saatten antrenmanı sonlandırıp sensörü de göğüs kemerinin çıt çıtlarından söküp geri takıp tekrar antrenman başlatınca düzeliyordu. Bundan sonra bazen hiç hata vermeden yeni başlattığım antrenmanı tamamlıyor bazen yine antrenman içinde rastgele bir süre geçtikten sonra yine aynı şeyi yapıyordu. İki yıl önce değiştirdiğim ürün de birebir aynısını yapıyordu. Hata verdiği antrenmanların grafiğini Decathlon çalışanına gösterdim. Birim amirine sorup onay aldıktan sonra aradılar, gelin sizin isteğinize göre ya yeni ürün verelim ya da para iadesi yapalım dediler. Yeni ürün tercih ettim, o yeni ürün de yakın zamanda yine su koyvermeye başladı :)
Bluetooth ayarları kısmı olması lazım. Benim amazfit stratos saatimde Bluetooth ayarlarından Nabız saatimi buluyor du. Buluyordu diyorum şimdi eski tip Garmin Nabız bandım var ant uyumlu ant protokolünü tanımıyor saatim ama koldan ölçümü de yeterince sağlıklı.
Ben de de Amazfit Stratos var ve Decathlon ECG sensörünü de zaten saat koldan düzgün ölçüm yapamadığı için eşleştirip kullanmak için almıştım. İlk başlarda iyiydi ama güncelleme vs. ala ala iş görmez hale geldi. Saçma sapan değerler gösteriyor, efor artışına tepki vermiyor falan filan. ECG sensörüyle iyiydi ama o da pörtleyince Polar optik sensör aldım. Şimdilik çok memnunum. Bu saatin böyle olması normal zaten üzerinde kum tanesi kadar optik sensör (sanırım Mi Band 2 veya 3'deki sensör olacak, aynı üretici sonuçta) ve iki minicik aydınlatıcı led var. Daha sonra spor harici ve uyku takibi için aldığım Honor Band 5'in sensörü bunun sensörünün en az 8 katı yüzeye sahip, ledler de en az 4 kat daha büyük ama Honor Band 5'de de GPS ve diğer pek çok extra yok. Yeni bir garmin spor saati almaktansa memnun olduğum Amazfit Stratos'u sensörle kullanıyorum. Zepp uygulaması da Google Fit, Strava ve Relive'e data gönderebiliyor daha ne olsun. Bu da patlarsa Garmin Venu 2 veya Vivoactive serisi yeni çıkacak bir saate parayı kıyar geçerim artık. Belki düzgün bir şey çıkarırlarsa Stratos 4, bakıp göreceğiz artık...

Son düzenleme:
Arkadaşlar cihazı kullandıktan sonra pilini çıkarın, kapağı açık şekilde bırakıp havalandırın. Kullanacağınız zaman pili tekrar takıp kapatıp kullanın.

Sensörü kullanıp sonrasında sabunla yıkadıktan sonra, içini kuvvetli ışık altında inceledim, su sızması vs göremedim, lastik contada hala fabrikada sürülen su kesici yağlı zımbırtıdan hala bolca mevcuttu. Sürekli açık tutmak bir süre sonra bu yağlı maddenin silinmesine sonra da lastik contanın çürümesine mütakip su hasarına yol açabilir. Tabi bu dediğim kaç yıl sonra olur bilinmez :)

Sensörü kullanıp sonrasında sabunla yıkadıktan sonra, içini kuvvetli ışık altında inceledim, su sızması vs göremedim, lastik contada hala fabrikada sürülen su kesici yağlı zımbırtıdan hala bolca mevcuttu. Sürekli açık tutmak bir süre sonra bu yağlı maddenin silinmesine sonra da lastik contanın çürümesine mütakip su hasarına yol açabilir. Tabi bu dediğim kaç yıl sonra olur bilinmez :)
Conta monta yok benim sensörde. Bildiğin plastik kapağı var.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri