Scudo Sports

Decathlon Granfondo Baskent 2023

Lisans zorunluluğu yok İstanbul granfondoya girdim orda da yoktu sağlık raporu da yoktu daha önceki bazı grandondolarda varmis heralde öyle bişey duymustum.

Ankara granfondoya girecek varsa şu parkurda pazar günü antrenman yapalım.
Hocam Kısa Parkur Antreman yaparsanız Strava Kayıt Atarsan sevinirim

Scudo
Hocam benim anladığım kadarıyla ya tek hekim sağlık raporu ya da lisans isterler. Detayı eklerler diye düşünüyorum.

yok arkadaşlar Lisans zorunluluğu Kulüp zorunluluğu hiçbir şart yok zaten katılımcıların çoğu için bir eğlence parkuru
Expo alanında konserler falan eğlenceli oluyor. Ankarada ikamet ediyorsanız muhakkak oralarda olun
Lisans zorunluluğu yok İstanbul granfondoya girdim orda da yoktu sağlık raporu da yoktu daha önceki bazı grandondolarda varmis heralde öyle bişey duymustum.

Ankara granfondoya girecek varsa şu parkurda pazar günü antrenman yapalım.

bu cumartesi saat 6 da (trafik azken) bi gezicez parkuru fıtıfıtı derler ya öyle.
diğer haftasonları da nonstop sürmeyi planlıyoruz.

Lisans gerekiyor mu bu yaris icin? Katilim sartlarini okudum ama hic lisans gerekir gibi bir sey gormedim.
Lisans gerekmiyor granfondo yarislarinda ki İstanbula katıldım lisans kayıt esnasında kıt alımında herhangi bir noktada sorulmadi

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve alpyas
Yaklasan yarisin verdigi heyecan gercekten tarifsiz oluyormus. Ozellikle benim gibi ilk kez yarisacaklarin kafalarinda bazi soru isaretleri olacaktir:nerede kalacagim, neyle karsilasacagim, yanimda neler goturmem gerekiyor gibisinden. Tecrubeli kisilerden bu sorularin cevabini alsak fena olmazdi bence. En azindan kilavuz niteliginde bir basliga sahip olurduk :)
Ben Konya'dan sehirlerarasi otobusle cumartesi gunu gelmeyi planliyorum fakat kalacak yer kafamda bir soru isareti birakti. Onerebileceginiz bir yer var mi start noktasina yakin?

Kısa parkurun Cut off değerleri (km ve zamanlar) ile haritadaki değerler birbirini tutmuyor, yarış süresi de bir yerde 180 dakika belirtilmiş, cut off da ise 210 dakika çıkıyor. Anlayan var mı bu hatayı?? yoksa ben mi yanılıyorum

Kısa parkurun Cut off değerleri (km ve zamanlar) ile haritadaki değerler birbirini tutmuyor, yarış süresi de bir yerde 180 dakika belirtilmiş, cut off da ise 210 dakika çıkıyor. Anlayan var mı bu hatayı?? yoksa ben mi yanılıyorum
Soylediginiz gibi hazirlanan afiste 180 dk toplam sure verilmis ve istasyon sureleri uyusmuyor. Cut off tablosunda ise 210 dk toplam yaris suresi verilmis. Bunu destek hattindan sormak lazim.

k
Yaklasan yarisin verdigi heyecan gercekten tarifsiz oluyormus. Ozellikle benim gibi ilk kez yarisacaklarin kafalarinda bazi soru isaretleri olacaktir:nerede kalacagim, neyle karsilasacagim, yanimda neler goturmem gerekiyor gibisinden. Tecrubeli kisilerden bu sorularin cevabini alsak fena olmazdi bence. En azindan kilavuz niteliginde bir basliga sahip olurduk :)
Ben Konya'dan sehirlerarasi otobusle cumartesi gunu gelmeyi planliyorum fakat kalacak yer kafamda bir soru isareti birakti. Onerebileceginiz bir yer var mi start noktasina yakin?
Kamp imkanı vermişler bahsedilen kamp alanı yarışın expo alanın tam karşısı

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ben de ilk defa katılacağım ve dağ bisikleti ile :D
Kayıt için herhangi bir belge zorunluluğu yok. Lisans / Sağlık belgesi...

1694118963219.png

Orada olan varsa bu gece yola çıkıyorum bisiklet forum üyeleriyle tanışmak isterim :)

Merhaba herkese, ben de ilk kez katılacak biri olarak sormak istiyorum. Telefon, saat vb. serbest midir acaba yarışmada. Yüzme yarışlarında genellikle yasak oluyor. Aksine bir ibare görmedim açıklamalarda. Bir de araçla oraya kadar gelmek mümkün olur mu acaba? Park yeri için ne düşünüyorsunuz. Herkese başarılar diliyorum..

Merhaba herkese, ben de ilk kez katılacak biri olarak sormak istiyorum. Telefon, saat vb. serbest midir acaba yarışmada. Yüzme yarışlarında genellikle yasak oluyor. Aksine bir ibare görmedim açıklamalarda. Bir de araçla oraya kadar gelmek mümkün olur mu acaba? Park yeri için ne düşünüyorsunuz. Herkese başarılar diliyorum..
Ben de aciklamayi dikkatlice okudum ve yasak olduguna dair bilgi bulamadim. Kulaklik falan yasak tabii ki ama telefon ve saatin yasak oldugunu dusunmuyorum zira aktivite kaydi ve nabiz takibi icin akilli saatimi kullanmak zorundayim, yasaklayamazlar. Ben ekstradan gidona aksiyon kamerasi baglayip yarisi kaydetmek istiyorum. Gecen sene yapan onlarca kisi var hatta Youtube'da videolar mevcut. Yasak degildir umarim? Ayrica biz de bu gece yola cikiyoruz sabaha orada olmayi planliyoruz. Herkese simdiden kazasiz belasiz keyifli yarislar dilerim.

Park için izin verileceği yazıyordu. Normalde AVM geç açılıyor ama sporcular için park yeri sağlanacağını okumuştum bir instagram paylaşımında. Saat yasak olmaz sanmıyorum. Herkesin bisiklet bilgisayarı yok o yüzden saat kullananlar olacaktır.

Taze bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. "Değerli Decathlon Granfondo Başkent katılımcısı, kısa ve uzun parkurlar için start saati 08.00 olarak güncellenmiştir."

Bu da demek oluyor ki herkes aynı anda start alacak. Bu durum karmaşıklık yaratmaz mı?

Bir bilgilendirme daha yapayım. Eğer cihazlarınıza gpx dosyasını önceden indirdiyseniz yenilemenizi tavsiye ederim çünkü bugün saat 11 sularında dosya dolayısıyla rota yenilenmiş. Anıtkabir'e girmeden direkt devam edilecek yani rotadan kaldırılmış Anıtkabir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: catma
Bir bilgilendirme daha yapayım. Eğer cihazlarınıza gpx dosyasını önceden indirdiyseniz yenilemenizi tavsiye ederim çünkü bugün saat 11 sularında dosya dolayısıyla rota yenilenmiş. Anıtkabir'e girmeden direkt devam edilecek yani rotadan kaldırılmış Anıtkabir.
gpx dosyası uçmuş. Yine güncelliyorlar herhalde.

Ben de ilk defa bir yarışa katılcam, hedefim kısa parkuru bitirebilmek. Bundan sonra da bisikletle daha fazla zaman geçirip bu tür etkinliklere katılmayı çok istiyorum.

Yarışla ilgili AnkaMall sabahtan açık olacakmış arabaları park edebilmek için, çip almayanlar da 06:00'dan itibaren alabilirlermiş. Anıtkabir tarafı iptal olmuş, ilk cut off 08:45'de 11,2 km sonra Kepekli rampası bitiminde olacak dediler.

Tüm katılımcı arkadaşlara başarılar dilerim, keyifli sürüşler

Yaristik ve donuyoruz. Kazasiz belasi cok guvenli sekilde bitirebildim ilk yarisimi. Kisa parkuru 1sa35dk da 28.8 ortalamayla bitirdim. Cok iyi antrenmanli olmadigim icin bu sonuc beni cok tatmin etti. Nabiz ise 170-200 arasinda gitti geldi.

Organizasyonla ilgili bir tane ve bana gore buyuk bir problem gordum ve o da kiyafet degisim alani tahsis etmemis olmalariydi. Avm tuvaletlerinde ust degistirecegiz diye canimiz cikti. Bu cok ama cok onemli bir sorun. Beni bu durum cok rahatsiz etti. Kesinlikle kiyafet degisim alanlari ayirilmaliydi. En azindan bir cadir kur be kardesim bu kadar mi dusuncesiz olursun. Diger yonden son dakika degisimleri de hos olmadi ama bu tarz degisiklikleri anlayisla karsilamaliyiz cunku buyuk bir sehir ve ayarlamasi zor. Geri kalan taraflari beni oldukca memnun etti. Ikramlar, ilgi ve alaka, emanet sistemi gayet makuldu. Seneye kesinlikle tekrar katilmak isterim. Ama mutlaka bu kiyafet degisim alani sorununu ve mevlana bulvarinda yolun ortasindaki teker girebilecek yariklari duzeltmeleri gerekiyor.
Screenshot_2023-09-10-14-15-45-260_com.strava.jpg
IMG_20230910_111248_HDR.jpg

Yaristik ve donuyoruz. Kazasiz belasi cok guvenli sekilde bitirebildim ilk yarisimi. Kisa parkuru 1sa35dk da 28.8 ortalamayla bitirdim. Cok iyi antrenmanli olmadigim icin bu sonuc beni cok tatmin etti. Nabiz ise 170-200 arasinda gitti geldi.

Organizasyonla ilgili bir tane ve bana gore buyuk bir problem gordum ve o da kiyafet degisim alani tahsis etmemis olmalariydi. Avm tuvaletlerinde ust degistirecegiz diye canimiz cikti. Bu cok ama cok onemli bir sorun. Beni bu durum cok rahatsiz etti. Kesinlikle kiyafet degisim alanlari ayirilmaliydi. En azindan bir cadir kur be kardesim bu kadar mi dusuncesiz olursun. Diger yonden son dakika degisimleri de hos olmadi ama bu tarz degisiklikleri anlayisla karsilamaliyiz cunku buyuk bir sehir ve ayarlamasi zor. Geri kalan taraflari beni oldukca memnun etti. Ikramlar, ilgi ve alaka, emanet sistemi gayet makuldu. Seneye kesinlikle tekrar katilmak isterim. Ama mutlaka bu kiyafet degisim alani sorununu ve mevlana bulvarinda yolun ortasindaki teker girebilecek yariklari duzeltmeleri gerekiyor.
309040 dosyayı görüntüle
309041 dosyayı görüntüle
Tebrikler birlikte girmiş olabiliriz Hocam. Söylediklerinize tamamen katılıyorum ama ilave bir konuda başı boş köpek problemi sanırım. Tam emin olmamakla ile birlikte bir yarışmacı arkadaşımız köpeğe çarpmış sanırım, hastaneye götürmek zorunda kalmışlar. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Böyle bir organizasyonda bile bu kaza olmuşsa artık akan trafikteki tehlikeyi yetkililerin görmesi lazım.

Tebrikler birlikte girmiş olabiliriz Hocam. Söylediklerinize tamamen katılıyorum ama ilave bir konuda başı boş köpek problemi sanırım. Tam emin olmamakla ile birlikte bir yarışmacı arkadaşımız köpeğe çarpmış sanırım, hastaneye götürmek zorunda kalmışlar. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Böyle bir organizasyonda bile bu kaza olmuşsa artık akan trafikteki tehlikeyi yetkililerin görmesi lazım.
Expo alaninda fotograf cekilmek icin buyuk bir panel koyulmustu. O da bir yarismacinin uzerine devrilmis. Bunlar kaza ama onlenebilir mi, evet. Ayrica ben ve bircok arkadasim tisort alamadi. Alanlar da bedeninden farkli beden almak zorunda kaldilar. Simdi ben bu yarisa katilirken belli bir miktar ucret odedim ve karsiliginda tisort verilecegi vaadedildi. Ayrica benden tisort bedenimi istediler, yani tisort verilecekti. Kisi sayisi da belli ayrica kayitlardan. Kisi sayisi belli olmasina ragmen neden yeterli sayida tisort basilmadi veya bize verilmedi? Tisort alan arkadaslarim madem istedigi bedeni alamayacaklardi da neden kaydolurken tisort bedenini belirttiler? Sonradan hatalarini ortebilmek icin kayit alaninda isim ve telefon numarasi not aliyorlardi tisort alamayanlara ulastirmak icin ama bir sonuc cikacagini zannetmiyorum.

Boyle ufak tefek hatalar olabilir, genel anlamda gunum cok guzel gecti ben bununla ilgileniyorum ama organizasyonun bir dahaki sefere hatalarini kapatabilmesi icin de hatalarini bir yarismaci gozunden belirtmek zorundayim. Herkes umarim problemsiz gecirmistir yarisini. Birdahaki yarislarda gorusmek uzere.

Öncelikle organizasyon neredeyse kusursuzdu bence. Gerekli güvenlik onemleri çok güzel alınmış ve beslenme noktaları gayet yeterliydi.

Köpek sorunu organizasyonun değil ülkenin sorunu maalesef. Köpeklerin hepsi toplatilmadan organizasyon çözüm üretemez. 100km boyunca bütün ara yolların önünde polis/asker vardı.

15-20.km civarında önümdeki atak çekince ben de arkasında yapıştım. Sonra arkama bakarken inanılmaz sert bir şekilde logar kapağının önündeki büyük çukura girdim. Arka jantimin ikiye ayrilma sesini duydum ve lastik patlattigimi düşündüm. Şanslıyım ki jantima bir şey olmamış gibiydi. Yola devam ettim. O darbenin etkisiyle büyük sulugum düşmüştü. Sadece 0.5lik tuz çözeltisi kalmıştı. Bu sebeple cplerden geçerken kapağı açılmış 0.5lik su şişeleri hayatımı kurtardı.

Öndeki kaçış grubu ve onları takip eden yamyam grubu kaçırdım çukurun etkisiyle fakat 3. grup olarak Tufan Sağnak, Ozan Yavuz gibi isimlerle 15 kişilik bir grup ile 36 ort, 2:30 saat ile bitirdik. Finish sprintinden önce kramp girmese mükemmel bir son ile bitecekti ama yarış boyu aldığım keyif hayli yeterli geldi. Herkesin emeğine ve ayağına sağlık :)

Screenshot_20230911_092636_Strava.jpg

Geri