@Smh
kesinlikle bluetooth'la daha çok gider çünkü bluetooth'un aktarım hızı çok düşük ve wifi'dan daha az enerjiye ihtiyaç duyar. Ancak bu %10-15 etkiler bataryayı. Sürekli çekim yapacaksan, kamera sürekli açık kalacaksa kumanda mantıklı tabii. bir de sürekli çekim yapmak istiyorsan bana kalırsa pili değişen bir şey alman çok daha hayrına olur.
bu arada kaskta dip gürültüsü oluyor onu da özellikle belirteyim. Bir de çekim açısı olarak ben pek sevemedim kaskı. Onun yerine gidonu bile tercih ederim. ancak en güzeli göğüs açısı, çünkü hem bisikletin şöför mahali hem de etraf aynı anda görünüyor

Şöyle de yapabilirsin aslında: istediğin çekim modunu ayarla. Zaten 4 tane tuş var toplam. Bas tuşa açılsın makine, bas tuşa çekime başlasın, bas tuşa çekim dursun ve kapat. hatta uzun süre kamera tuşuna basarsan otomatik olarak son bıraktığın ayardan çekime başlıyor. sesle de uyarı veriyor. o yüzden kumandasız da kullanabilirsin yani. ben genelde böyle yapıyorum, sevdiğim kayda değer gördüğüm yerlerde basıyorum kayda sonra onları birleştirip video yapıyorum. videoları ipad'de yaptığım için hep 720p çekiyordum şimdiye kadar, editlemesi de, kameradan direkt aktarması da çok kolay oluyor çünkü ancak maalesef 720p yetmemeye başladı. Bundan sonra 1080p yapacağım, hatta göğüs aparatı için yeni pivot adaptör sipariş ettim. istediğim açıyı yakalarsam stabilizör de açık kaydetmeyi düşünüyorum. bayağı başarılı çalışıyor stabilizör çünkü. tek sorunu biraz açı daralıyor, bu nedenle de manzara tam güzel çıkmıyor benim oturuş pozisyonumda. en son yaptığım turun hava kararmadan önceki kısmını yukarıda anlattığım gibi kaydetmiş ve birleştirmiştim (720p, 60fps, stabilizör kapalı). örnek olması açısından aşağıdan bakabilirsiniz:
@Mhmm@
hocam kart minimum class 10 olmalı. markası fark etmez, veri aktarım hızı önemli. ben toshiba'nın class 10 bir kartını kullanıyorum. 4k dahil bir kopma olmadı hiç.