Scudo Sports

Dalgıç kıyafetiyle bisiklet kullanmak

Su geçirmez tayt mı? Dalgıç giysisi mi?

  • Tayt

    Katılım: 25 62,5%
  • Dalgıç elbisesi

    Katılım: 15 37,5%

  • Toplam katılım
    40

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
0
Tepki
4
Arkadaşlar merhaba

Birazdan bahsedeceğim şeylerden sıkça bisiklet kullanan çoğu kişi mağdurdur.

Yağmurlu ve aşırı yağışlı havalar birçok kez bisiklet kullandım.

Islanmayı sevmediğimden değil ama en büyük sorunum arka lastiğin attığı suyun doğruca popomu ve sırtımı ıslatması.

Şimdi bazı arkadaşlar çamurluk tak diyicek.Hepsini denedim.
Hem yol bisikletinde çamurluk güzel durmadığı için hemde bacaklarımın ıslanıp üşümesinden dolayı çamurluk sorunumu çözmüyor.

Gelelim yapmak istediğim ve size sormak istediğim sorulara

Aşırı soğuk ve yağmurlu havalarda bisiklet kullanırken giymek için dalgıç kıyafeti almak gibi bir fikrim :D:D:D

Biraz araştırma yaptım decathlon'da 150 tl gibi bir meblağ'ya güzel bir dalgıç elbisesi buldum.

Tahminimce çoğu forum üyesi dalgıç kıyafetiyle bisiklet sürmenin aşırı terletici ve rahatsız birşey olduğu hakkında yorum yapıcak

Şöyle birşey söylemek istiyorum.


En son BİSİKLETLİ ULAŞIM PLATFORMU'nun zeytinburnunda gerçekleştirdiği Bisikletli Ölümleri Dursun eyleminde hava yağışlı ve son derece soğuktu

Hayatımda ilk defa o kadar çok üşüdüm.Ve bu fikir ilk olarak orda aklıma geldi.

(EYLEMİN LİNKİ)(Beni fark et yazan pankartı tutan benim :D)


Konumuza geri dönersek

Dalgıç kıyafeti ile bisiklet binilebilir mi?

Dalgıç kıyafetleri suyu geçirir mi ?

Biraz araştırma yaptım 3-5-8 mm gibi seçenekleri olan kumaşları varmış.

Tahminimce 3 mm olan elbise ile rahatça bisiklet sürülebilir.

Az önce dediğim sadece çok soğuk ve yağışlı havalarda bisiklet binerken giymek için böyle çözüme başvurdum.


Eğer olmaz derseniz su geçirmeyen bisiklet taytları ve elbileseleri hakkında biraz bilgilendirme ve link yardımında bulurnursanız çok sevinirim

İYİ AKŞAMLAR

(link)

buda baktığım elbiselerden biri
 
Scudo
dalgıç kıyafetleri vücut sıcaklığını tutmak için tasarlanmıştır.
hipoterminin önüne geçmek için tasarımı yapılıyor ancak ne kadar eklem hareketlerine olanak sağlar, ne kadar sağlam olur ve ne kadar komik gözükür bilemem.

epey komik gözükebilir aslında düşündüm de :D bildiğin aklıma balık adamın bisiklet sürmesi geldi. şnorkel falan sdfskaf

bir fikir vereyim aklımın yettiğince, nanoteknoloji tarzı kumaşlarla bir kıyafet diktirin kendinize. su geçirmesin...
 
Ben dalgıç elbisesi giyen bi abiyi (50-60 yaşlarında) görmüştüm bisiklet sürerken. Sebebini sorduğumda terlemek için giydiğini daha iyi olduğunu söylemişti hatta bi kaç kat giymişti hiç hava almıyordu içi. Düzenli bisiklet sürüyordu terlemek için hatta terden altımda eriyen 4 bisiklet var bu 5. diyordu. o bisijlette kadronun sele takilan yeri kirilmış kaynak yaptırmış. Terlemeye birebir kısacası :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Angell ve Anonim
@Olgun Zengin


Belirttiğim gibi çok extreme hava şartlarında giymek için alacağım 10 derece civarı bir havada zaten giymem.

5 derece altı ve yağışlı havalarda giymek için :D

Zaten o tip yağışlı havalarda çok fazla hız yada kadans yapmam

bu yüzden fazla terlemeyeceğimi düşünüyorum.

Teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: Angell
(link)


İkan'cım yukarıdaki montu al, dalgıç kıyafeti ile sen rahat edemezsin. :D
 
@Erdal YILMAZ
erdal abi attığın linkteki gibi arkası uzun bir sürü bisiklet montum var ama kıvrılıyor yada açılıyor ve yine popom ıslanıyor hadi o sorunu geçersek :D bacaklarım donuyor abi :D :D :D
 
İçi polarlı kışlık tayt giy diyeceğim o zaman. :D

Bu da olmazsa artık bu sevdadan vazgeç. :D
(link)
 
Triathlon'cular hava cok soguk olursa bazen wetsuit ile bisiklete biniyorlar.
https://wurtele.files.wordpress.com/2012/06/wetsuitride.jpg

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
poponuz için bir ass saver işinizi görecektir. windstopper ceket ve tayt + termal içlik ile soğuk ve ıslaklık da çözülür hocam.
Savrulup açılan ceketler için de kenarlarından lastik ile büzmeli ceket tercih edebilirsiniz.
Dalgıç kıyafetinin kullanılsa kullanılsa patik denilen neopren çorapları kullanabilirsiniz. Ellerinizi de ihmal etmeyin windstoppper eldivenlere göz atın.
Velhasıl outdoor spor yapmak hem zor hem maliyetli :D
 
Dalgic kiyafeti kullanan biriyim. Kiyafetler kalinliklarinin yanisira boylarina gore uzun giysi (long suit) ve kisa giysi (short suit/shorty) olarakta ayrilir. Genel anlamda 3 cesittir:

1. Tuplu dalış dalgıc kiyafeti - 2 parcadir, hatta bazilarinda baslik ayri olur 3 parcaya cikar. Sirt kisminda tup rahatsiz etmesin diye dolgu olabilir. Ic ve dis neoprendir. Su disinda asiri isinir ve hareketi engelleyecek kadar kabadir. Icine su alir ve aldigi su vucut tarafindan isininca sizi sicak tutar. Cok bunalirsaniz fermuari acip kaparsiniz, iceride degisen su sizi ferahlatir tekrar isinana kadar.

2. Avci kiyafeti - Genelde tek parca olur (2 parcalilarida vardir) giyimi zordur, sampuan kullanilirsa kolayca giyilir. Zipkincilar ve serbest dalicilar tercih eder. Gogus kisminda diz ve dirseklerde ek dolgular vardir. Dizleme, agoşon (çağrı) ve zipkin kurmada rahatlik ve dayaniklilik saglar. Dışı neopren ici latex yapili esnek bir giysidir. Tuplu modellerden daha rahattir. Icine su alir ve aldigi su vucut tarafindan isininca sizi sicak tutar. Cok bunalirsaniz boyun kismini cekistirip acip kaparsiniz, iceride degisen su sizi ferahlatir tekrar isinana kadar.

3. Kuru giysi (Dry suit) - Teknik bir giysidir, kullanimi ozel egitim ister. Sanayi dalgiclari ve kutup ortami gibi asiri soguk bolge dalicilari kullanir. Normal kiyafet uzerine giyilir, icine su almaz ve hantaldir.

Ilk 2 sini deneyebilirsiniz. Ben 2 yi oneririm rahatlik ve gorunum acisindan. Ancak bunlar yagmurda icine su almaz, normalde giyip 10 dakika otursaniz sicaktan bayilacak gibi olursunuz cunku nefes alan bir yapiya sahip degildir, kaldi ki bisiklette eforla terlemeye basladiniz pişik olursunuz! Bu pişik konusunda espri yapmiyorum :) Bir keresinde bir arkadasim nispeten sicak olan bir kasim gunu 3 saatlik dalista yeni aldigi 5 mm elbise ile asiri sicaga maruz kaldi ve isilik tarzi pişik belirtileri vardi ciktiginda ;)
 
Uzun zamandir kafamda var. Süper olur bence. Tecrübe ederseniz eğer yorumlarınızı esirgemeyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Anonim
birisi paraya kıyıp tecrübelerini paylaşmadıkça, bu başlıkta fikrimce zannımca çok tahminlerde bulunan olur.
 
@Anonim
Dalgıç kıyafeti ile ne kadar terleyeceğinizi görmek için şöyle bir deneme yapabilirsiniz; önce bir bulaşık eldiveni giyin, ardından bileğinizle dirseğinizin arasını )bilekte boşluk kalmayacak şekilde) streç filmle sıkıca sarın. Durduğunuz yerde (mesela TV seyrederken) 1-2 saat içinde ellerinizin ne kadar terlediğine bakın. Sırt ve koltuk altınızın çok daha fazla terlediğini ve hareket halinde olacağınızı da hesaba katarak bir fikir edinebilirsiniz sanırım...

Aşağıdaki resimdeki gibi tam çamurluklar düzgün takıldığında tekerlekten sıçrayan suyun tamamına yakınını kesiyor olmalı. Bu tip çamurlukları da denediniz mi?
http://www.commutebybike.com/contentimage/2009/03/levi-rain-bike.jpg
İstanbul'da kışın yağmur çok şiddetli yağmaz genelde (yaz yağmurunun aksine uzun süreli ama düşük şiddetli olur yani), kışların daha soğuk yağmurların çok daha şiddetli olduğu İngiltere'de bile ulaşım amacıyla bisiklete binerken dalgıç kıyafeti giyen duymadım. Herhalde akıllarına gelmemiş olduğu için değil, dalgıç kıyafetinin buna uygun olmamasından dolayı.

Günlük kıyafetin üstüne giyilen, su geçirmez koruyucu pantolon ve iyi bir yağmurluk suya düşmediğiniz sürece yeterli olmalı.
 
dalgıç kıyafeti ile korunma olmaz derim. fikir güzel belki ama uygulama başarısız kalacaktır. bir kere dalgıç kıyafetini direk teninize giymeniz gerekmektedir. yani herhangi bir giysi ile giyemezsiniz. ayrıca dalgıç kıyafetleri hava ve su geçirmez. bu sebepten hava ne kadar soğuk olursa olsun sürekli bir efor harcadığınızdan çok kısa süre sonra inanılmaz bir terleme süreci başlayacaktır. dalgıç kıyafetleri tek parça(tulum dediğimiz) veya iki parça(alt-üst) şeklindedir. hadi diyelim ki iki parça olanı tercih ettiniz bu bir kolaylıktır. fakat buda oluşan ısıyı dışarı atmak için yeterli olmayacaktır. ayrıca dalgıç kıyafeti öyle kolay giyilen bir kıyafet değildir. vücudunuzu çok fazla gerer, sıkar. bana öyle geliyor ki bisiklet üzerinde kullanıma uygun değil. büyük ihtimal yaptığınız masrafla kalırsınız. yine de tercih sizindir elbet.
 
Bi yaşıma daha girdim :) Yağmurlu havada bisiklete binince tayt bacaklar ıslanıyor ya , sonra kaskın ön terafından su damlaları iniyor aşağı işte ben bunlara bayılıyorum. :) Herkesin tercihi, zevki farklı ama Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
 
Tam koruma çamurluğa kıran mı girdi ne daldıç kıyafeti yahu?Günün fotoğrafı konusunda gördüğünüz dalgıç kıyafetli bisikletliyi örnek alıyorsanız o fotoğraf şaka :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Anonim
Merhaba;

Bende yaklasık 6 senedir serbest dalış yapmaktayım zıpkınla zıpkınsız.Size şöyle söyleyeyim kullandıgımız neopren dalış kıyafeti karada size çok fazla rahatsızlık verir.Bu kıyafet suya girildiginde ten ile elbise arasına bir mıktar su alıp bu suyu tutar ve su vucut sıcaklıgına gelerek usumenızı engeller.Kullanımdaki etkisini boyle saglar arada su yoksa teninizi surekli rahatsız eder ve dedikleri gibi sıcak ve pişik ve surtunmeden kaynaklı tahrişlere sahip olursunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: can onur
Dalgic elbiseleri yada daha dogrusu neopren elbiseler kolay yirtilir acilir urunlerdir, su alti kullanimi icin tasarlanmislardir ve eklem yerlerinde koruk olmadigi icin kollarinizi ve bacaklarinizi rahat ahat acip kapatamazsiniz. Drysuit harici amac suyu iceri alip vucut isisiyla isitip disari vermemek uzerinedir. Ille de bu yontemi deneyecegim derseniz windsurf kiyafetleri daha uygundur. Eklem yerleri korukludur.
3mm olanlar daha hafif ve daha az yorucu olur.

Neilpryde
Nortsails
Mausails
Dakine
Prolimit

Gibi markalara bakabilirsiniz.

Sonuc olarak uzun sure bu elbiselerle hasir nesir olmus biri olarak size yaptiginiz spora uygun urunleri tercih etmenizi oneririm.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri