Scudo Sports

Dahon Mu P8, dül dül geldi.

Scudo
kaca aldiniz acaba?

Gokhan bey merhaba..Evvela katlanabilir bisikleti almaya karar vermemde etkiniz icin tesekkurler(Kzılayda size sormustum acaip tavsiye etmistiniz).Bisikleti 2. el istanbuldan 1000 Tl ye gormeden aldım.(2. el bisiklet bakmaktan basım dondu sonunda karar verdim zor oldu ama oldu:)) .biraz kor alıs oldu ama sorun yok..bisiklet super..ayakta menisküs var diye vites biraz fazla olsun istedim..Aslında Dahon Speed P 8 istiyodum tur icin kadro tamiri daha kolay dedim ama Turkiyede pek bulunmuyor..Bi yerden baslamak gerekiyodu Düldülle basladık..Bugün de yagladım..simdi disarı..:))namussuz adamı evde oturtmuyo:))

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Hayırlısı olsun Bol pedallar. Benim de sevdiğim bir model. Bİr de kırmızı olacak...

@Ugur Basdag

Ben o modele sahip değilim fakat hoptown 5 modeline sahibim.Hız konusunda bir şey bahsetmek istiyorum.Bundan önceki bisikletim kendi topladığım bir 26 inç hybrid bisikletti.Onla karşıklaştırırsam şunu söyleyeyim lastiklerin küçük olması bisikletin torkunu yada oyunlardan hatırlarsınız acceleration yani hızlanmasını çok hızlandırıyor.Şöyle ,bir aracı sollarken araba bir anda hızlanacak ta arada kalacağım gibi bir dert hiç olmuyor.Sollamalarda 26 inç ten çok daha rahat.Fakat şunu söyleyeyim sahip olduğu hızı korumak 26 inç bir slick lastiğe göre daha zor.Bu makinelerle şehir içinde 25-30 gibi düz yolda rahat gidersin.Ha örnek bı hızı bunda 10 dakika boyunca koruyabilirsin 26 da 15-20 dakika.

Şehir içinde gayet yeterli Bi hız bence. Bu ara çok ilgim var bu katlanabilir bisikletlere. Aslında dağ veya şehir bisikleti düşünüyordum fakat ne evde ne apartmanda nevde iş yerinde koyabileceğim bir yerim yok. Bu yüzden katlanırlara yöneldim görüntü olarak çok hoşlar. Hızı da bahsettiğiniz gibiyse tadından yenmez :)

Dahon p8 güzel bir model, rahat edeceğinizi düşünüyorum. İyi günlerde kullanın...

Hocam kullanımı cok zevkli,katlanabilire bir kere binen diger bisikletleri anlamsız gereksiz bulur..Ancak; 1 hafta hayvan gibi binince, 2 bacaktada meniskusu de azdırdım..Simdi biraz yorumlayayayım..Bisiklet aynakol 52 dis oldugu icin 42 disli Bir MB kadar hızlı.Ancak 8 vites oldugu icin de yokus cıkarken dize yuk biniyor.Sorun yok cıkıyosunuz ama benim gibi dizinde meniskus olan icin sorun var.
Ne yapacagım.Vazgecmek yok..24 vites yapacam Dahonu..Yokus canavarı olacak insallah..Biraz zaman alır tabi hepsini yapmam..Biraz da orjinalligi bozulacak ama yapcak bisey yok.Ankara yokus bir yer..One 3 lü aynakol düsünüyorum 48 38 28 gibi : biraz ucuzlamıs cok giden MB parcaları ile asırı masraf yapmadan biseyler yapmak planım..Simdilik en buyuk sorun on degistirici.Cunku on degistiricilerin bilezikleri en fazla 34 mm,dahonunkisi kadrosu ise 40 mm.40 mm uyacak bir on degistirici nasıl olur.Bakalım nasıl bisey bulacagim.

Ben çok aradayım dostlar max 700-800 lira bütçe var ikinci el bi dahon falan mı bulmalıyım ki temizi o fiyata zor yoksa sıfır istbike ya da b twin mi almalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim

@ozer alg

Aynı modifikasyonu ben de Dahon Vitesse D8'e yapmak niyetindeyim.40 mm.çapında aktarıcı bulsanız da sorun çözülmüyor.Sebebi ise seat tube ile orta göbek normal bisikletlerde ki gibi aynı hizada değil dolayısıyla aktarıcıyı takabilseniz bile aktarıcı biraz geride kalacaktır.
IMG_6188.jpg IMG_6650.jpg

Visc p18'de şöyle bir aktarıcı (braze on) tipi uygulanmış.Bu tür aktarıcılar satılıyor ancak bisikletin kadrosunda bu aktarıcıyı tespit edecek özel bir kulakçık olması gerekiyor ki o da Vitesse veya Mu serisinde yok.
Visc_P18_9.jpg

e3fc2fdb.jpg
FSA VERO 50x34 2'li aynakol aldım.Eski bisikletimden çıkma eski bir ön aktarıcıyı bu bisiklete özel bir kelepçe imal ettirerek bağlamayı düşünüyorum.Kafamdaki ayarlamayı yaptıktan sonra "Katlanır bisiklet modifikasyonu" adında bir konu başlığı açarak paylaşmak istiyorum.Rmap tırmanma sorununu çözeceğiz inşallah.

Bu arada yeni bisikletiniz hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.Katlanır bisikletin çok yönlü kullanımının tadını aldıktan sonra diğer bisikletler biraz anlamsız kalıyor.

@burhan çetin konu hortlamış ama bu tür modifikasyonlar yapanlar ve bu iş için özel parçalar var.

handsonbike blogunda bir çok katlanır modifikasyonu var. Ve blog yazarı yapılan yorumlara çok hızlı cevap veriyor yardım alınabilir (link)

vitesse p9 modelinin 18 vitese çıkarılması: (link)

özel kelepçelerde mevcut (link)

Geri