Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Tolga Uşaklı aslında daha fazla mesafeler de var profilde.
Derslerim, aile ziyaretim falan oluyor. Malumunuz, form yakalandıktan sonra binmesi de ayrı keyif. Bir de her kilometrede o gün araba kullanmamış olmanın, doğaya zarar vermemiş olmanın huzuru var ki belki de beni en mutlu eden şey bu.
Gelecekte yurtdışı uzun tur hayallerim de var ama ne zaman nasıl gerçekleşir bilmiyorum :)

Scudo
@Yusuf'san Sağolun, İzmir Sundu Bisiklet, Çankaya şubesinden satın aldım.
Tüm alışverişlerimi ordan yapıyorum diyebilirim, çok eğlenceli bir yer.

• Beğen
Tepkiler: gorgorothxxx
@Ahmetgitar az önce ekledim sizi, ben daha uzun mesafe gidemedim. Pazar MTB ile 40 - 50 km takılacağım, toplam 500 metre irtifa kazanımı var, çok zor bir tur değil.
Cumartesi yağmurlu hava.
Pazartesi - Salı İstanbul'da olacağım, bisiklete binemem heralde.
Bende 50 - 75 km arası bir mesafe deneyeceğim katlanır ile, uzun mesafede nasıl bir konfor oluyor merak ediyorum.

Dahon ile bir günde yaptığım en fazla yol da bu... Eryaman, Koru sitesi, Cebeci, Ayrancı, Aydınlıkevler ve geri Eryaman yolu yapmış bir bakıma tüm Ankara'yı dolaşmıştım.
Screenshot_2016-02-04-20-40-46.png

@Tolga Uşaklı ilginize teşekkür ederim. Aynı şekilde ben de sizi ekledim.
Uzun yol performansından hoşnut kalacağınızı düşünüyorum. Dikkati elden bırakmayın, keyifli mutlu sürüşler...

@devilmycarlos
Evet, maalesef 2016 yılı modelleri ve sıcakların yavaş yavaş gelmesi fiyatları arttırdığı gibi pazarlık şansını da azalttı.
Umarım bir an önce siz de istediğiniz bisiklete kavuşursunuz...

Geçen günlerde bu başlık altında sizlerden arka çanta tavsiyesi istemiştim D8 için. Tavsiyeler ve verilen bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Önceki sayfalarda @mhd Konnix marka arka bagaj üstü heybe önermişti. Hatta fotoğraflarını da burada paylaşmıştı sağ olsun. Git gel bir sürü seçenek arasında baka baka en son aynı çantadan almaya karar vermiştim.

Bike & Outdoor'un web sayfasında çantaya bakarken Vaude Silk Road L gözüme çarptı. Konnix'le aralarında 15-20 TL gibi bir fark vardı. Forumlarda da Vaude'nin bu serisiyle ilgili oldukça güzel yorumlar okuyunca bu çantayı almaya karar verdim ve mağazayı aradım. Vaude adını duyunca ilk önce sipariş üzerine verdiklerini söylediler, sonra da bir depoya bakalım deyip 10 dk. sonra aramamı rica ettiler.

Tekrar aradığımda Silk Road L modelinin olmadığını fakat ellerinde 1 tane bir üst modeli olan Silk Road Plus'ın bulunduğunu söylediler. Fiyat olarak da L modeliyle neredeyse aynı fiyata verdiler.( 5 TL fazla:)) Amazon fiyatı 240 TL civarlarında olan çantayı bu şekilde 140 TL'ye almış oldum.

(link)

Yan taraflarındaki heybeleri açınca bagaj demirlerim orjinal olmasına rağmen ayaklara değmiyor. Çantanın hacmi de 8+7 L. Üst tarafta da körüklü bir bölümü var. Ayrıca çantanın yağmurluğu da mevcut. Çanta düşünen arkadaşlar için kesinlikle tavsiye ederim.

Bike & Outdoor'a da ayrıca teşekkürler :)

@D.Mustafa buna benzer Dahon'un kendi çantalarını buldum ama uçakta kargoya attıkları için güvenemedim.
Bu arada Aliexpress'ten aldığım CooSpo HRM H6 kalp monitörü geldi, akşam dönüşte denedim.
Note 4 ile gayet güzel eşleşti, ANT+ üzerinden eşleştirdim.
Artık hız ve kalp atışı verilerini Strava'da beraber görebiliyorum.
Kadans sensörü almayı düşünmüyorum çünkü katlanabilirde pek kadans ile işimin olacağını düşünmüyorum.
25 USD fiyatı var ürünün Aliexpress'te.
Yeni lastikleri ıslak zeminde ilk kez test ettim, güzel bir ortalama ile geldim diyebilirim.

Yarın maalesef bisiklet yok, işler için Ankara'da olacağım, akşama dönüyorum. :)

Strava.jpg

@Tolga Uşaklı Bisikletin etrafına beyaz buzdolabı kutularından çıkan köpüklerin ince kesimli olanlarından var. Çantanın sağına soluna bunlardan destek yaparak kullanılabilir. Eğer oda işe yaramıyorsa tekçare hardcase yada tahdadan bi çerçeve çakacaksınız gerçi o daha uygun fiyatlı olur :)

@D.Mustafa Pazartesi akşam Dahon'u yanımda götüremedim taşıma sıkıntısından dolayı.
350 USD vermek pek mantıklı gelmedi arada sırada kullanacağım için.
THY'nin internet sitesinden talepte bulundum ve katlanabilir bisikletler için 72 saat öncesinden markanın hard case taşıma çantasını büyük illerde ücret karşılığı kiralayın, bizde parası neyse verelim dedim.
Bakalım ne cevap gelecek.

Bu arada sele borusuna GoPro taktım, hafta sonu biraz çekim yapacağım, bisiklet bugün yağmurda binince leş gibi oldu. :)

20160210_225758.jpg 20160210_225735.jpg

Ben bisikleti götürme derdine otobüs veya treni kullanıyorum.Zamanınız kısıtlı değilse tavsiye ederim.

@D.Mustafa Fotoğrafta görüş açısı bu şekilde, video modunda biraz daha geniş bir alanı görüyor Superview modunda.
GoPro ile çok çekim yaptım ben, MTB'de sele borusu, amortisör üzeri, gidon gibi yerlerde var bağlantılar, güzel oluyor açılar.
Tek sorun sıkıştırma vidaları uzun, onlara kısa vida takmam lazım yoksa ayaklar sürtüyor hafif.

view.jpg

@burhan çetin benim zaman maalesef kısıtlı, uçak dışında pek alternatifim yok iş yüzünden, yoksa tren çok keyifli olurdu.

Bugün sele aldım, akşama takacağım.
Selle Royal Scientia M2 modelini aldım.
Montajdan sonra test ederim yağmur indirmezse.

IMG-20160212-WA0005.jpg

Montaj tamam, biraz sürdüm orjinal seleye göre pamuk gibi oldu. Boy ve en uzun, o açıdan daha rahat ettim. Uzun süreli bir sürüş sonrası ince ayar yapacağım.

Kasislerde diğer selede ayağa kalkıyorum, bunda esneme imkanı var biraz, konfor arttı diyebilirim.

20160213_153057.jpg 20160213_153011.jpg 20160213_152853.jpg

Bu sabah video olayına el attım, Strava ile kaydettiğim veriyi Garmin Virb Edit ile eşleştirdim, sonuç aşağıda.
Senkronizasyonda biraz sorunlar var ama tecrübe kazandıkça onu çözerim diye düşünüyorum.
Özellikle kısa mesafelerde deneme sürüşleri için güzel olur bu tip videolar.
Tek sorun Strava güncelleme aralığı ile video akış hızı farklı olduğu için tırmanış ve inişlerde % eğim verisi tam senkron gitmiyor, onun için programda özel bir senkronizasyon bölümü var ama beceremedim tam eşleştirmeyi. :)

@Tolga Uşaklı video çok güzel olmuş. Sıkışık trafikte ayrı bir haz veriyor olmalı Dahon. O arabaların arasından geçip gitmek süper ama ben biraz korkardım sanırım :D İstanbul'un trafiği ve şoförleri ayrı bir dert.

Geri