Scudo Sports

Dahon Katlanabilir mi , Şehir/Tur bisikleti mi ?

Samet S.

Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

haftasonu caddebostan a gitmem sebebiyle bisiklet aşkım depreşti. Ancak malum, evde yer kaplaması , istanbulda bisiklet yolu olmaması vs sebeplerle bugüne kadar engel olarak gördüğüm sebepleri bir kenara koyarak bisiklet almaya karar verdim. Bu kararı vermemde katlanabilir bisikletleri görmem ve gerek yer kaplamaması , gerek bagaja atıp istediğin yere götürebilme kolaylığı , hafifliği ve internetteki olumlu yorumlar büyük pay sahibi.

Asıl konuya gelecek olursak yani bisiklet seçimine; hem bu sitede hem diğer sitelerde Dahon hakkında çok olumlu yorumlar buldum. Ancak aynı zamanda normal boy bir bisiklet istediğim için (26" jant , normal bisiklete yakın kadro) Dahon Espresso D21 modeli üzerinde yoğunlaştım. İşte bu noktada sizin görüşlerinizi almak istedim. Bir arkadaşım bu bisiklet yerine yarı fiyatına Sedona ya da Merida modellerini önerdi. Bu bisikletler bildiğiniz gibi katlanmıyor ancak hız ve konfor açısından (rijid kadro ve ön çatal süspansiyonu )daha iyi olduğu söylendi.

Yakın zamanda bir karar verip bunlardan birini satın alacağım. Görüşleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
@Samet S.

Dahon Espresso jant boyutları büyük olduğu için pek öyle "arabanın arkasına at git" gibi durmuyor. Kullanan arkadaşlardan deneyim almakta fayda var..

Bende 20''lik DAhon var, dinlenik halde yokuşları çıkabiliyorum ama öncesinde sürmüşsem zorlanıyorum. Katlanabilirliğin güzelliği de orda ortaya çıkıyor, hemen 1 akbil ile otobüs, metro, finüküler falan yokuşu pas geçip dinleniyorum.
Eğer sadece haftasonları sahilde sürmelik alacaksanız, o zaman katlanıra o kadar para vermeyin aradaki farkın 10'da biriyle aracınıza bisiklet taşıma aparatı alın. Tabi haftada 2 kez dışarıya çıkacak bisikletin evde kapladığı alan da bu işin handikapı.

• Beğen
Tepkiler: Ziya A.
Teşekkür ederim cevabınız için. Evet Espresso modeli diğerlerine göre biraz büyük ama görsel olarak hosuma gitti ve 21 vites olması sebebi ile performansı daha iyi olur diye düşünüyorum. Hatta mtb olarak kullananları bile gördüm.
Dediğiniz gibi sahilde sürmelik olarak düşünüyorum ama evde yer kaplasın istemiyorum. Mümkünse sürekli bagajda dursun. Tabi ilerde belli olmaz uzun turlara da gidebilirim :)

dahon mu8 kullandım. şehir bisikleti ama kısa mesafede. etkili, keyifli ve kullanışlı ama tur bisikleti diyemem. ha derseniz ben tura çıkarım, elbette çıkabilirsiniz. bisiklet hayatına pinokyo ile başlayan biri olarak 20" tekerlekleri tavsiye etmem. zaten ürünün lansmanında da, evden metro durağına, metro durağından işe şeklinde bir reklamını izlemiştim. beni mutlu etmedi. büyük tekerlek çaplarında, hele hele dağ kullanışı yapacaksanız, katlanma yerindeki kaynakları zamanla sorun çıkarabilir. bu tabii ki, kilonuz ve yol şartlari ile ilintili çoklukla.
evet gerçekten, pratik ve az yer kaplıyor. ancak kendi adıma belirteyim ben sürmekten pek keyif almadım. yine de dışarıdan süren birini görünce başımız dönüp bakıyor. havalı bir alet.

bugün hepsiburada.com dan pininfarina katlanırbisiklet aldım.

fiyat 1100TL göz atmanı tavsiye ederim.

Merhabalar;
Bianchi Alto şehir bisikletimin metrobüs bisiklet parkından çalınmasından sonra ben de kendime bir katlanır bisiklet aldım. Carraro Flexi 20".
Sürüş çok keyfli. Gerçekten de yorgun değilseniz yokuşlar sizi zorlamıyor. Hatta 26 inch, 21 vites bir bisikletten daha hızlı çıkmıştım yaklaşık 15-20 derecelik bir yokuşu. Epey de arkamda kalmışlar idi.
Yukarıda da söylendiği gibi bu bisikletler tur ve gezi bisikletleri değil, şehir içi yaşam ve ulaşıma entegre bir çözüm. Söz gelimi ben metrobüse gidebilmek için 20 dakika otobüs yolculuğu yapmak zorunda kalıyor idim. Bisiklet sayesinde bu 15 dakikaya düştü. Üstelik sıkış tıkış havasız otobüslerde değil, ferah ferah metrobüse kadar gidebiliyorum. Hem sabah sporunuzu da yapmış oluyorsunuz.
Yerli üretim katlanır bisikletin fiyatları 550 TL'ye kadar inebiliyor. Şahsen Ümit Bisiklet'in katlanır modeli de çok göz alıcı. Salcano'nun Easy Lux'u da çok şirin.
Belki böyle daha düşük meblağlı bir ürünle başlayabilrisiniz.
Ama spor için kullanmak istiyorsanız ve bisikleti bu sebeple alıyorsanız ben de katlanırı tavsiye etmiyorum.

20" küçük gözüktüğü için ben de düşünmüyorum. Kullanım olarak da dediğiniz gibi evden metroya , metrodan eve gibi. Ben biraz daha uzun gezmeler için düşünüyoum. (10-20 km)
Pininfarina yı hepsiburada görmüştüm. Görüntü olarak çok güzel , sonuçta İtalyan tasarımı. ferrari , alfa romeo gibi arabaları tasarlayan bir tasarım firması. Ancak ana işlerinin bu olmaması sebebi ile kalite ve robust lık açısından emin olamadım. Dahon ise sadece katlanırla uğraştığı için ömürlük gibi duruyor.

Geri