Daha başarılı bir Tour of Turkey için neler yapılmalı?

ak.if

Aktif Üye
Kayıt
7 Temmuz 2017
Mesaj
141
Tepki
261
Yaş
41
Şehir
izmir
İsim
akif genç
Bir Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu da en azından elimize yüzümüze bulaştırmadan bitirmenin buruk sevinciyle her tur sonunda biz bisiklet sporu gönüllülerinin klasikleşmiş sorusunu bu başlık altında derleyip toplayıp en azından belki de birilerinin dikkatini çekersek ne ala diye düşünerek böylesi bir başlık açtım. [Bunu yaptığım için beni dövmeyin :) ]

Tur boyunca organizasyon ve federasyon açısından;
  • Yanlış yapılanlar !
  • Dikkatten kaçan noktalar !
  • Yapılması ve yapılmaması gerekenler !
  • Yayıncılık açısından gördüğümüz aksaklıklar !
  • Turun sosyal medya ve web sitesinde olması gerekenler !
  • Tur rotası için tavsiyelerimiz !
Görüş öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler,

Herşey daha iyi daha zevkli daha izlenilebilesi ve daha başarılı bir Türkiye Turu için !
 
Scudo

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Eurosportum yok, link de bulamadım. Bu yüzden TRT Spor'u açtım ve sanıyorum sunucuların beyni futbol müsabakası sunmaktan sulanmış artık. Bisiklet konusunda sıfır bilgililer. Eski spikerler bir sebepten yollanmış ve yerlerine bu ilginç kişiler getirilmiş.

İşte o eski spikerlerin yollanmasının ve artık onlarla çalışılmamasının sebebi, tüm sorunların sebebi. Buna dandik parkur seçimi de (bkz. boğaz köprüsü varken tünelden geçen parkur, Sırf Osmangazi köprüsünden geçirebilmek için Bursa-İstanbul etabı konulması ve Bursa'nın 1 saniye bile ekranlarda görünmemesi) dahil, berbat websitesi de dahil, yarışın başlamasına 24 saat kala start saatlerinin belli olmayışı da dahil. :kötü:
 

mertgulkokan

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Şubat 2014
Mesaj
581
Tepki
887
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Ghost
Sunuculardan biri bisikletçi kendisini tanımasam da instagram hesabı bu şekilde...

 

QWEZXC

Aktif Üye
Kayıt
3 Mart 2017
Mesaj
180
Tepki
159
Şehir
çamlıyayla
En başta halk bisikleti sevmediği icin ne yapsan boş
Organize edilişi zaten kötü
Pek abartmamak lazım

Dün izlediğim il lombardia yı ,seyirciler yanıyoŕ kalabalık halk o biçim,süren sürmeyen hepsi geliyor.zihniyet meselesi
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hepimiz bisiklete binebiliriz ama hepimiz sunuculuk yapamayız. Bisiklete binmeyip bu konuda çok deneyimli insanlar olabilir. Muhabbeti dinlenen, daha akici konuşabilen birileri olabilir. Şarap muhabbeti yüzünden engellenen bir iki kişi tanıyorum ben mesela.
 

mertgulkokan

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Şubat 2014
Mesaj
581
Tepki
887
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Ghost
Bugün ki spikerlerin açıklaması şuydu neden milli takım başarısız oluyor diye...
Bizim sporcuların sponsor desteği yokmuş ve yeteri kadar yarış koşamıyorlarmış

Bizim sporcuların çoğunluğu torku sporcusu. Bunu facebookta yol bisiklet grubunda da yazdım. Torku takım sporcularını takip ederim instagramdan. Birisinden şahin var diğerinde fiat siena. Bu araçlara bakınca bizim sporcular para kazanamıyor ki başarılı olsunlar. Valla gelen yorumlara göre aylık maaşı 2500 olan bisikletçilerimiz var. 2500 tl en iyi takımda yarışan sporcular için komik bir fiyat.
 

alembey

Üye
Kayıt
22 Aralık 2015
Mesaj
54
Tepki
98
Yaş
40
Şehir
İstanbul
İsim
Dinçer
Bisiklet
Fuji
Gercek anlamda kentsel donusum yapilmasi gerek. O helikopter cekimleri aci gercekleri net olarak gosterdi. Bereberinde zihinsel ve ruhsal donusum de gelecektir. Once altyapi ki takimdan ziyade surus yapilacak dogru duzgun yol yok. Sonra amator mahalle takimimlarinin devlet destekli yarislar, ilce, sehir, bolge derken kendiliginden olacaktir. Lise ve universitelerin, baska sorunlarini da asarak bu spora destek olmasi, yarislar ile daha cazip hale getirmesi gerekir. Kisacasi devlet duzgun planlanmis sehirler yapsa biz bir yolunu bulur cogu isi hallederiz. Halka dayatarak hic bir sporu sevdiremezsiniz.
 

fathwow

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2016
Mesaj
68
Tepki
147
Yaş
27
Şehir
İstanbul
İsim
Fatih
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Serkan Mıstınoğlu

şahsen bursa konusunda haklısınız fakat avrasya tünelinden geçilmesi biraz reklam koksa da güzel bir düşünce gibi geldi bana. Tabi ki boğazın havası bir başka olacaktır fakat yer altından gitmenin de zevki bir başkadır diye düşünüyorum. :)
 
Kayıt
16 Temmuz 2016
Mesaj
82
Tepki
72
Yaş
22
Şehir
Istanbul
İsim
Bahadır Kocabaş
Bisiklet
Salcano
Şahsen etap profillerini beğenmedim, Ege'de gereksiz çok etap yapılıyor bence, kapadokya etabı neden yok anlamış değilim, karadenize neden gitmiyoruz , İstanbul'da otoban seyretmekten başka bişey görmüyoruz neden bağdat caddesinden geçilmiyor. Senede 1 yarışımız var ve kötü olduğunu görmek iç karartıyor.
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Profesyonel anlayışa sahip, Dünya da bu sporla alakalı bağları güçlü bir yönetim. Böyle bir ortam oluşmuştu ama ne hikmetse her şey sıfırlandı. Birilerine, bir yerlere hoş görünmek adına feda edilmemesi gereken bir organizasyon bu yarışma. Yazık edilmesin. Ben de Karadeniz'e taşınması taraftarıyım, iklim ne derece müsait olur, zamanlaması nasıl yapılır bilemiyorum ama, en azından herkesi memnun edecek bir bölge. Manzaraysa manzara, çekimler de ki kirli görüntü azlığı, yolların yeni olması, havası.
 

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Nisan 2016
Mesaj
2.317
Tepki
4.571
Yaş
45
Şehir
İZMİR
İsim
Çağdaş
@alembey herşey sırayla olmalı ve sebep sonuç ilişkisi akılda olmalı. Size katılıyorum. Önce kendimizi kendimiz için güzelleştirelim modernlestirelim zenginlestirelim..... gerisi zaten gelir.
Belki kendi içimizden çıkacak bir sporu dünyaya sevdirip yayginlastirabiliriz. Yoksa yeşil pantolon üzerine morcivert gömlek durumu söz konusu olur.
 

MAERKEK

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Eylül 2015
Mesaj
1.588
Tepki
2.024
Şehir
Konya
İsim
Mehmet Ali ERKEK
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Diğer
En baştan yaptığımız eksiklik kendi içimizde yarış organizasyonumuzun olmaması . Yarış organizasyonunu düzenle kardeşim . Tüm lisanslı lisansız amatör herkes katılsın . Ayır gruplara göre halk olarak yarış ne imiş tanışalım . Ben normal günlük kıyafetle yarışayım o ince kısa kıyafetin neden giyildiğini anlayım . Kulüpler neden seçme tarzı birşeyler yspmıyor . Ayaklarına gitmemiz şart mı ? Yolda yarışçı olmak niyetiyle dağ bisikletiyle arabalarla yarışan gençleri neden aramıyorlar bu kulupler . Kısacası kendi içimizde antreman yapmamız şart ve bunu her yerde yapmalıyız
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
1) Sporcular bozuk yolda gitmekten şikayetçi diye bütün parkurun otoban olmasından vazgeçilmeli.
2) Aynı rota ve aynı ödül havuzu ile kadınlar yarışı da düzenlenmeli.
3) Lojistik olarak kolay olmadığının farkındayım ama Ege/Akdeniz sahilleri ve büyük şehirler dışında da etaplar olmalı.
 

ismoz

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesaj
62
Tepki
50
Şehir
Bilecik
İsim
İsmail
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Bianchi
Eleştirilerin bazılarına katılıyo bazılarına katılmıyorum. Açın Eurosport u nerelerde nasıl şartlarda yarışıyor yarışçılar görebilirsiniz hergün muhakkak bir kaç live/replay yarış var. Ülkemizin en iyi spor organizasyonlarından birisi fakat bisiklete malesef değer veren yok. Kactane ana haberde bahsedildi ? Kaç tane spor kanalı finalleri yayınladı birkaçı geçmez. Sonuç bu iken biz kendimize değer vermezken başkalarının değer vermesini bekleyemeyiz.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
25 yıldır ankaradayım. 1 santimetre bisiklet yolu yapılmamasını geçtim, şehirin içi resmen ve alenen ve sanki bilinçli bir şekilde otobanlaştı. Kabul edelim ama at-avrat-silah üçlemesinde atın yerinde otomobil var. Apartman görevlimiz ve diğer apartman görevlileri aralarındaki rekabet sebebiyle her sene ikinci el de olsa araba modeli yükseltiyor. Dobloyla başlayan serüveni ikinci etapta ford connect üçüncü etapta ford focus devam ediyor. Geçen sene de bir yarışa vestel sponsor oldu diye manisa sanayisi içinden geçirdilerdi sanırım.