Scudo Sports

Dağlıca'da şehit olan bütün askerlere Allah rahmet eylesin...

mekanları cennet olsun inşallah! Allah ailelerine sabır versin..

Scudo
@Angel Soykirimin adi bile kotu be hocam.Kurunun yaninda yas da yanmamali bence ama oradaki Kurt kardesimin de, bu orgutun yeri geldiginde kendi kokenlisini bile gozunu kirpmadan oldurebilecegini ogrenmesi ve uykusundan uyanmasi gerekiyor.

...
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
...
Mehmet Akif ERSOY

Geçenlerde siyaset konuşulan bir başlık vardı, orada bazı abiler "Ben burada sadece bisiklet konuşmak istiyorum, siyaset konuşunca canım sıkılıyor moralim bozuluyor, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak istiyorum o yüzden foruma geliyorum, buranın adı zaten bisikletforum" diyorlardı, buradalar mı kendileri. Canları sıkkınsa çeşitli markaların 2016 modelleri falan çıkmaya başladı, onların resimlerini falan ekleyelim aralara, aman gündemle ilgili bir şey görmesin abilerimiz.

@arteezy

O abilerinden biri de benim. Sen bence oradaki konuyu farklı algılamışsın. Orada konu siyaset konuşmayalım paşa gönlümüz sıkılmasın, tatlı canımız sıkılmasın değildi güzel kardeşim. Senin de bildiğin üzere burada birbirinden farklı görüşlere sahip üyeler var. Farklı görüş sahibi üyelerin olması da oradaki konuyu tam açıklamıyor. 12 senedir bu ülkede herkes kendi savunduğu görüş çerçevesinde birbirine düşman kesildi/edildi. İnançlı, inançsıza, kapalı açığa, a partili b partiliye, esnaf, protestocuya, atatürkçü, ümmetçiye vsvsvsvs. Yani buradaki herkes bir şekilde patlamaya hazır barut gibi. Çünkü ülkedeki siyasi otoriteler bizleri bu hale getirdi oy hesabını doğru yapmak ve evdeki %50'yi zaptedebilmek için (bak ben de siyaset yaptım şimdi). Dolayısıyla memleketin hiç bir köşesinde din ve siyaset küfürsüz, kavga dövüşsüz ve gruplaşmadan tartışılmaz hale geldi. Sen de eminim biliyorsun ki şehit haberlerini yorumlayanlar da aynı safta değil şu an. Biri çıkacak efenim cehape terör örgütünü desteklediği için diyecek, diğeri açılım yapmayaydın diyecek. Burada siyaset yapmayın kardeşim denilmesinin amacı da sonuç olarak çok basit: Forumu amacına göre kullanmak ve çatışmayı önlemek. Olayı duyarsızlıkla, paşa gönlümün keyfinin bozulmamasıyla karıştırma.

@arteezy
Sevgili dostum bu konularin konusulacagi, tartisilacagi yuzlerce forum, site vs var.
Ayrica bu is oyle konusmakla falan cozulmez artik. Ben 40 yasindayim, bu ulkede 35 yildir teroru goruyorum. Ve askerligimi de astegmen olarak guneydoguda yaptim.
Vatan hizmetimi layikiyla yaptim, her zaman da yaparim. Ama bu hizmet buralarda konusarak olmaz. Bisiklet ile ilgili bir tane duzgun ve seviyeli forumumuz var, hakaretler iceren tartismalarla kirletilip seviyenin dusmesine izin verlmemeli diyerek noktaliyorum.

Allah binlerce kez rahmet eylesin.Bizler için canlarını veriyorlar askerlerimiz.

Siyaset olayını girmeyelim hiç giren biri olursa hemen kitleniyor konular çünkü.

Şehit sayısı çok fazla deniyor...

Dusunsenize ya, bir avrupa ulkesinin vatandasi olan kisilerde hic boyle dertler yok.
Evet zorunlu askerlik avrupada da var ama eger istersen vicdani ret ile gitmek istemedigini beyan edersen devlet diyor ki, "tamam o zaman gitme, ama askerlik suresi kadar sure memur olup bana hizmet edeceksin ve ben de sana maas verecegim" ustune bir de maas beyler, oh mis.

Ülkemizin, annelerimizin başı sağ olsun. Vatan kendi evlatlarına bağrında sahip çıkar.

Başlıkta hararetini koruyamayan arkadaşlar olabilir bugün bu tepkimiz normal. Hepimizin başı sağ olsun.

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
Hepimizin başı sağolsun. Allah ailelerine sabır versin..

ALLAH-U EKBER

Allah (cc) tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Ordumuza güç versin inşallah. Aslında ordumuzun gücü var, orduya emir veren yöneticilere cesaret, dirayet versin.

hassas günlerden geçiyoruz,dış kaynaklı haberlere pek güvenilmez gerçi,16 ölü denmekte,bakın tarih konuşacak isek ,şöyle bir akıl süzgecinden geçelim,birileri uğraşıyor bizimle,birileri bu ülkenin petrol çıkarmasını istemiyor ve gaz ,
birileri otomotiv sanayisinin kurulmasını istemiyor,birileri yazılım vermiyor savaş uçaklarımızı baltalıyor,birileri bu ülkenin kendi yağı ile kalkınmasını istemiyor sürekli batı pazarlarına gebe kalmasını istiyor ,birileri asalayı bitiriyor pkk 'yı var ediyor,birileri ortadoğuda terör örgütleri yaratıyor neden ??
terör örgütleri silah sanayicilerin ekmeğine bilerek bilmeyerek yağ sürüyor 150 milyar dolar silaha verdik bu işte bir bit yeniği tabi var ,silahcılar para kazanacak dertleri bu,ve petrolcüler ortadoğu petrolünü kontrol edecek dertleri bu,
peki alman başbakanı ne açıklama yapıyor ,barış yapın masaya oturun ,vay anasını şimdi avrupa birliğinin tek başına ayakta duran ve kendisinden güçlü bir türkiye ,hemde ekonomik açıdan istermi,istemez tabi,
çanakkalede sopa yiyenler bunu unuttumu hayır ,bu ülkeye kin duyanların çabası bence nafile ,yeri gelir eleştiririz kendimizi ,ama bize öyle ordu ile felan gelmesinler valla sonları fena olur ,bu halk bi patlar ise aha o zaman görürüm ben yedi düveli.son olarak ölen mehmetçikler vatan için öldüler ne mutlu onlara yerleri cennettir.

şu anda dolaşan rakamların hiçbirisi gerçek seviyede değil malesef. aldığım haberler çok daha vahim. üstü örtülmemiş saldırılar içinde en çok kayıp verdiğimiz bu olacak, eğer gerçekten doğru bir şekilde açıklarlarsa. bölgeden gelen haberler çok vahim.
ben dün akşam 19:00 civarından beri, en az 15-20 arası şehit verdiğimizden haberdarım, hiçkimse devleti yönetenlerin daha geç haberdar olduğuna inandıramaz beni.

dün bu olaylar olurken bir basın kuruluşuna bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. saldırganların basın açıklaması yapmasına izin verilirken aralarından kimse gözaltına alınmadı. tam da toplumsal bir linç hareketinin yıldönümü olan 6 eylül gecesinde. ülke haftalar bir buhranın içinde ve ilk ölüm haberi dün gelmedi. haftalardır silahlı silahsız onlarca insan kirli bir savaşın içinde katlediliyor ve hatta aralarında çocuklar var. sosyal medyada 10 yaşında hayatını kaybeden çocukların arkasından küfür ediliyor. bizden değilsen zımbalanırsın diye savaş çığlıkları atılıyor. bazı şehirlerde sıkıyönetim uygulanıyor. devletin her kademesinde anayasa uzun süredir askıya alınıyor. bu halk kendine kendine kolay kolay patlamaz. çıkacak şey büyük ortadoğu projesinin türkiye'deki işbirlikçileri tarafından kontrol edilen bir iç savaş olur ki bu da zaten kendiliğinden gelişmez bu tür bir ortam doğrudan bu nifak gruplarının eliyle yaratılıyor. keşke savaş naraları atmadan önce bir de ölenlerin görüşünü alabilseydik. belki haince öldürülüp dev birer kahraman olarak anılmak ve ailelerine acı yaşatmak yerine naçizane bir hayat sürmeyi tercih ederlerdi. savaşın kazananı savaşta çarpışanlar değil savaş kararını alanlar ve savaş ekonomisinden nemalananlardır. onun için sağduyudan başka sığınacak limanımız yok..

Siyaset yapmayacağım , Elhamdulillah Müslümanım : Allah Teala Vatanı koruyan ve bu uğurda ölenleri Şehitlik mertebesine yükseltir ( Peygamberlerden sonra Ahirette en büyük makamdır ) Tek bir masumun canına kıyanda tüm insanları öldürmüş gibidir .Teröristler imansız , kafir ve Müslüman düşmanıdırlar. Onlarla savaşmamız yok etmemiz bizim hakkımızdır...

şuursuz tepkiler memlekette kendini ortaya koymaya başladı arkadaşlar hayırlı olsun. yirmili yaşların başında bir vatandaşımız (evli ve çocuğu varmış) telefonda kürtçe konuştuğu için duyarlı vatandaşlarımız tarafından bıçaklanarak öldürülmüş. beypazarında'da bir mahallede doğu kökenli vatandaşlara karşı örgütlü bir şekilde kundaklama vb. terör eylemleri gerçekleştirildiği de geçmeye başladı haberlerde. terörü topyekün lanetlemeye devam mı ediyoruz yoksa bazı kesimlere karşı yapılan terör eylemlerini alkışlıyor muyuz (suruç'taki patlama bir kısım insan tarafından övgüyle karşılanmıştı-laf arasında +30 ölü vardı) onu merak ettim. 6-7 eylül olayları, maraş katliamı, sivas katliamı gibi silahsız insanlara karşı girişilmiş xxx destekli terör eylemleri, ismet sezgin'in birkaç gün önce kontrgerilla konusunda yaptığı açıklamalar, halktan gizlenen açılım süreci, gözaltındaki kayıplar, AİHM'ye ödenen tazminatlar, suikaste kurban giden ve failleri bulunamayan insanlarımız. maalesef devlet kültürümüzün sicili oldukça kabarık ve hiçbir hükümet bu kültürü elden bırakmıyor. madem kanayan yaraya parmak basan bir başlık var ve kapatılmadı ben de yazmış bulundum. şehitler silahıyla, siviller silahı olmadan ölür; arkalarında ağlayan insanlar bırakırlar; delinmiş, yakılmış, darp edilmiş bedenleri toprakta çürür. kim bilir belki inanıyorlarsa bir rivayete göre yaramazlık yapmadılarsa öldükten sonra şirinleri bile görebildikleri söyleniyor. başının üstünden mermiler vızıldarken, yanındaki silah arkadaşı mevzide korkudan panik atak geçirirken gözünü budaktan sakınmadan çatışacağını düşünen genç arkadaşlar varsa aramızda kendilerine meslek kurası, tecil gibi formüller değil komando olmak istiyorum kutucuğunu işaretlemelerini tavsiye ederim. (neyse ortamlarda yine işaretledim dersin.)

Geri