Scudo Sports

dağlarda 5 günün birincisi: Trabzon-Sümela-Camiboğazı-Kulat

kitap gibi gezi olmuş

• Beğen
Tepkiler: delibalta
Scudo
Bir bölgeyi bilerek gezmek ne kadar güzel. Trabzona yeni geldim, arabayla geçtiğim yerlerde dağlara yollara bakıyorum ama bilmeden çıkmak açıkcası gözümü korkutuyor.

Tebrik ediyorum, kılavuz niteliğinde harika bir gezi. Fotoğraflar da çok güzel. Ramazan sonrası turlara başlıyorum ve öncelikli hedeflerden biri Sümela. Yazılar ve verdiğiniz bilgiler çok faydalı olacak. Umarım bir gün bir yerlerde karşılaşırız. Selamlar...

• Beğen
@fatih alver

Trabzon'a hoşgeldiniz. Ne kadar kalacaksınız, ne kadar zamanınız var bilmiyorum ama bence Türkiyede bisikletin başkenti seçilse bu Trabzon olur.
Nedenleri saymakla bitmez ama sadece hem kuzey hem güney tarafları kullanılabilen bisikletle geçilebilir yükseklikte dağları yeter. Hem çok uzun ve kaliteli düz yola hem sabit eğimli uzun yokuşlara sahip. Yüksek rakımda çok sayıda yayla yolu ve mtb için sınırsız patika olasılığı sunan alpin çayırlar var.
Doğuya gidildikçe dağlar çok sarplaşıyor, kuzey güney bağlantısı ancak geçitlerden ve yaya olarak yapılır hale geliyor, yaylalar ise çok sarp olduğundan yoldan çıkmanız çok zor. Örneğin geçtiğim rotanın son 13 km'si C.boğazı-Kulat arasını sıradan bir bisikletle hiç yol kullanmadan araziden geçmek mümkün. Trabzonda 5 sene aktif bisiklete binen birinin girişemeyeceği proje azdır.

İstediğiniz zaman yol-rota vb sorabilirsiniz, elimden geleni yaparım. Söylemesi ayıp gitmediğim yer çok azdır oralarda. Çok az sürüşümde gezi modunda dolaşıp fotoğraf çekmiş bunların da çok azını paylaşmışımdır.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Maşallah, modern bir Evliya Çelebi görmekteyim; dağ, bayır seven...:)

Yoksa Laz Çelebi mi demeliyim?

Bu turun küçük bir kitapçığını hazırlayabilir misiniz? Güzergah konusunda bilgilere ihtiyacımız olacaktır.

Ayağınıza kuvvet, yeni fotoğrafları merakla bekleyeceğim...

• Beğen
@Salih Dinçer

ille birşey diyeceksen seçeneklerin kaptanpedal, pedal, apachelaz olabilir.

kitapçık işi zor, mapmyride tipi sitelerde rota çizmek bile acaip uğraştırıyor yol takip etmiyorsanız özellikle.

rotayı çizebilsem fotoğraflar kolay. ben de bilgisayar mühendisiyim nasıl bir ürün mantığıdır anlamış değilim bu rota sitelerini. haritaya elimle çizip fotoğrafını çeksem daha kolay olurdu. kitleniyor başa dön, kaydettiğim rotayı tam ekran göstermeye çalışınca kitlen başa dön, kopyalamak iste başa dön, başa dön, başa dön...:boese157:

@Hüseyin Çelebi
GPS öneririm, hem internete bağlanmadığı için şarjı uzun gidiyor hem de elinde saklayabileceğin kayıt oluyor. Bu konuda kullandığım bir yazılım (-bknz. GPS Trackah by Subsembly GmbH) var. Google Earth ile açabileceğin KML dosyası (aslında içeriği XML) veriyor. Anlık rakım farklarını da görüyor ve önceki bayıra göre ne kadar zorlu olduğunu görebiliyorsun.

Dip Not: Kitapçık konusunda yardım edebilirim. Bana verileri yolla, bir de her nokta için düşüncelerini. Makale haline getirmek kolay.

Sevgiler, saygılar...

• Beğen
tek kelime ile nefis bir tur.fotoğraflar derseniz insanın bakmaya doyamayacağı kadar güzel.bize oraların havasını soluttuğunuz için teşekkürler...

• Beğen
@Salih Dinçer

GPS yatırımına karar verdim bende, başka türlü olmayacak.

Kitapçık veya benzeri bir yayın şu an için planladığım birşey değil, yardım isteğin için teşekkürler. Birgün dünyayı dolaşırsam neden olmasın ama :)

Merhabalar,

Turunuza gerçekten imrendim, Karadenizle aram pek iyi olmamıştı daha küçükken, o yüzden biraz mesafeli dururuz birbirimize; ancak merak etmiyor da değilim.

Bu güzel paylaşımın yanı sıra sormak istediğim şey gezdiğiniz, kullandığınız yollar ve rotalar çoğunlukla ilk fotoğraflardaki gibi düzgün asfaltlanmış şekilde midir? Ya da özetle yol veya tur bisikletiyle gönül rahatlığıyla çıkılabilecek cinsten midir?

Genel yorumunuz öneriniz ne olur?

İyi akşamlar!

• Beğen
@Aybars Öge Sürücü

:)

şu ara neye hazırlandığımı bir bilsen. dönüşte anlatırım ama şöyle özetleyeyim: bir de benden dinleyin..

@Anıl Aşkın

teşekkürler, karadenizle anlaşmak zordur, genelde eziyet çekilen bir coğrafyadır.
Çok zor bir soru sordunuz. o bölgedeki sürüşlerimde km olarak düzgün saat olarak bozuk yollar çok daha fazladır.
yol veya tur bisikletiyle o bölgede nereye kadar gidilebileceğine kesin cevap veremem. Çok fazla parametre var. Örneğin eylül ayında yollar uzun bir sezon boyunca kullanıldığından daha iyi durumdayken haziranda boş taş dolu olurlar.
Yol bisikleti ayrı ama dişli lastiklerle tur bisikleti bence yeteri kadar gider. Ben yıllarca hibrit kullanım amaçlı az dişli ortası düz lastiklerle yaylalara gidip geldim. Yoldan çıkıp patikaya veya çimenlere girmeniz mümkün değil ama yayla yollarının çok kullanılanlarında fazla sorun yaşatmazlardı. Az kullanılan yollardaki irili ufaklı boş taşlar bu lastiklerle çok zorluk yaratıyor. Bisiklet yüklü değilse o da katlanılabilir bir zorluk. Asfalta döndüğünüzde kaybettiğiniz eforu fazlasıyla geri alıyorsunuz. Örneğin bu yayla çıkışında toplam 70+ km'nin 45 km'si asfalt yoldan. Aynı yaylaya diğer rotalarda ise 90km'nin 65 km'si ve 125 km'nin 105 km'si asfalt kısımlar.

Sadece yol bisikleti veya tur bisikletiyle gelip zevkli turlar yapılabilir mi?
kesinlikle yapılır. örneğin Fikret Öztürk bey güzel bir ç.hemşin turu yaptı böyle bir bisikletle.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=87657

bu konuda kendisinin görüşleri önemlidir bence.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Aşkın
@Hüseyin Çelebi

Şu tarif tam anlamıyla almak istediğim cevaptı aslında.

Ayrıca örnek gösterdiğiniz gibi Karadeniz'de turlamış birçok kişinin maceraları tecrübeleri genel yapılabilirlik ve yöntem ya da rota açısından fikir versede merak ettiğim nokta tam olarak çıktığınız yere dair verdiğiniz 3 yol kombinasyonu ve farklı asfalt-stabilize yol oranlarıydı.

Çok teşekkürler, paylaşımlarınızı takip etmek gayet keyifli.

• Beğen
@Hüseyin Çelebi

offffffffffff !! İçimde sanki soğuk sular indi taştı bir şeyler oldu !!! Son rota cok güzel heleki zigana tırmanışı dehşet!!! En son Güray bilge '' blaxxis (220km)
Tarih : Temmuz 2007
Rota: Ankara - Tirebolu - Gümüşhane - Zigana geçidi 1800m rakım - Trabzon - Torul

Yapmıştı bende Göreleden Kürtün'e kadar gelebilmiştim Sayın alper hocamla dehşet bir rota arada ciğse oluyor ilerde hava normal sonra bir yağmur daha öğle öğle gidiyor fakat yol Devamlı eğimli Ters rüzgarda esiyor benim yaptığım turda nasıl nereden estiğinin farkına bile varamamıştım Güvenlik tüneli Tam bir güvensizlik veren korku tüneli gibi Gıcık .. Birde Seko diye bir tabela bulmuştum yolda :D
Çok eğlenceli ama full eğim full yokuş heleki Kürtün2 den sonrası felaket oluyormuş bu parkuru diğer arkadaşlara öneririm sonra Ziganada bir et yiyinn sonra ayran yada suyunu için istanbula yürüyerek gidersiniz o enerji ilen fakat Ağustos bile olsa !! yorgan şart :) kazak pantalon unutmayın ÇÜNKÜ YAYLA HAVASI ADAMI ;) Pırtlatır bir anda yağmur ulan ne oluyor demeden güneş ..

Bazı resimler parkurla.. ilgili.

Tirebolu merkez'e gelmeden hemen iç kısımdan sapıyorsunuz tabela Çıkıyor..

(link)

bu ben :) kaç tane su ve Sporcu içecegi tükettiğimi bilmiyorum :D buraya kadar hep yokuştu

(link)

Buraya sapan varmı içimde bi bükle kaldı;)
(link)

Güvensiz tünel 2 şeritten ibaret hızlıca geçmeniz şart cünkü yol yapımı ve çalışmaları yüzünden içeriden Asfalt yüklü kamyonlar geciyor zaten yol kısıtlı içerisi de full !! duman ve asfalt kokuyor bu yüzden serkan dikkatli ol ..

Tünel acayip eğimli hızda yapamıyorsunuz:( Tünelin içine bakan ben cokta karamsar değilim dimi :)))
(link)

Konuyu bir az kirlettimse kusura bakmayın sevgiler serkan yaylaları görünce yüreğimden sular akıyor gidemiyorum edemiyorum elim kolum bağlı olmasa ziganalar sis dağları yapacağımda kısmet olacak zamanı merakla bekliyorum ve sevgilerimi iletiyorum

• Beğen
Doğu karadenizi çok seviyorum...

Teşekkürler...

chris de burgh da iyi gider yolculuklarda... hele akşam uyumadan önce yorgunluğu atmak için açılan 2 bira ile...

• Beğen
@Hüseyin Çelebi

Bu sene görüşemeyeceğiz gibi; belk bir haftasonu ucuz uçuşla misafir gelirim sana :)

@Aybars Öge Sürücü

her zaman beklerim.
Ben de ucuz uçuş avlayıp fırsat buldukça gidiyorum. Yoksa İstanbuldayım çoğunlukla.
Bu haftasonu yine gidiyorum mesela. Gel beraber gidelim, araba da var. devireyim seni bir dereye.

müthiş bi olay daha önce hiç tura çıkmadım ilk defa bu kadar heycanlandım en kısa zamanda bi tura da ben çıkmalıyım. Fakat acemi oldugum için bu konuda biraz yardımınız gerekebilir hocam.

• Beğen
Geri