Scudo Sports

Dağ bisikletiyle uzun yol yapılabilir mi?

Caner Öğülmüş

Daimi Üye
Tepki
156
merhaba arkadaşlar vede abilerm ben ankarada oturuyorum ve uygun fiyatta bisikletler arıyorum salcano nun internet sitesine baktığımda dağ bisekletlerinin bütçeme uygun olduğunu farkettim bu sene okul kapandıktan sonra 1ay çalışıp kazandığım parayla bir bisiklet almayı planlıyorum

...kısacası benim bitçem salcano nun dağ bisikletlerine yetiyor ancak

...peki dağ bisikletiyle uzun yol yapılırmı mesela ankara-balıkesir-edremit-akçay,ankara-kırşehir gibi mesafeleri yapabilirmiyim.

dipsoru:96 kilo ve 1.85 boyum var sizce bu tutkuyu gerçekleştirebilirmiyim

Scudo
simdi genellikle turkiye turlari bile dag bisikletiyle yapiliyor. ben benimkiyle bir gunde en uzun 180km yapmistim. birazda o senin kondisyonuna bagli sonucta normal bir bisikletlede adamlar yolunu gittimi gidiyor. yani dicegim mtb ile uzun tur yapilir. :)
salcanoyada gelince yeni modelleri fena sayilmaz ancak butceni zorlayabildigin kadar zorla ve iyi arastir.
saygilar

ben 90 kilo bir insanım kondisyon düşük çünkü bugüne kadar hiç spor yapmadm bisiklet sporu bu yıl trt3de yayınlanan bisiklet turları sayesinde hoşuma gitmeye başladı...dağ bisikletleri uzun yollarda zorlayıcı oluyor diyorsanız bana en ucuz yol bisikletlerini en azından markalarını söylerseniz sevinirim

bence dağ bisikleti edinip ona yol lastigi taktırın.. Türkiye yollarına en uygun o olur; uzun yola gideceginizi ve yanınıza alacaklarınızı düsünürsek bu sonuc daha iyi. CUnku yol bisikletleri asfaltı kötü yollarda sorun yaratabilecegi gibi yük taşıma konusunda da kısıtlılar.. düz maşalı ya da kilitli maşalı bir model tercihiniz olsun, alınca başta dedigim gibi lastikleri de degistirip bagaj da taktı mı, değmeyin keyfinize =)

• Beğen
Tepkiler: nevzatsercanoktay
Uzun yol düşünüyorsanız sizin ihtiyacınız bir "tur bisikleti".
Dağ bisikletiyle de uzun yol tabii ki yapılır, yol bisikletiyle de tabii ki yapılır, ama bu durumda amacınıza en uygunu tur bisikletleri.

Aramıza hoşgeldiniz,
Bu soruya en iyi cevap olarak Türkiye bisikletle gün/mesafe rekoru bir dağ bisikletiyle kırıldı diyebilirim (350km/gün)

Tabi yine de uzun turlarınızı daha az güç harcayarak, daha keyifli, daha kısa sürede tamamlamak istiyorsanız 28" tekerlekli bir Şehir/Tur bisikleti almalısınız (Scott Sportster gibi)

Buna imkanınız yoksa o zaman mutlaka mevcut dağ bisikletinizin lastiklerini, dişsiz lastiklerle değiştirin, farkı hissedeceksiniz.

Boyunuz ve kilonuz bu gibi girişimlere engel değildir.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu bilgiler kapsamında en kısa sürede bir bisiklet edinip aranıza tamamen katılacağım günü heycan ile bekliyorum.

Normal çift amortisörlü bir bisikletim var açık konuşmak gerekirse param olmadığı için bu bisikletle idare ediyorum allah izin verirse önümüzdeki yaz alıcam bitane kaskım eldivenim felan herşeyim var şimdi korktuğum tek şey uzun yol yapmak 50 km bisikletle sorun yaşarmıyım çıkmamalımıyım bi öneri verirseniz çok memnun oluurm

@Eren37 Bisikletin bakımları yapıldıysa bisiklet sana sorun çıkarmaz hemen. 50 km çift amortisörle tabi ki gidebilirsin ama seni düşündüğünden fazla yorabilir kendini alıştıra alıştıra yapmanda fayda var ve bisikletin özellikle vites ayarları ve akord ayarı düzgün olsun yeter. Tek başına ve habersiz uzun tura çıkmamanda fayda var.

Amortisörü en sert ayara getirmen ve yormayacak ince bir lastik kullanman en önemli etkenlerden diye düşünüyorum.

aslında en iyisi dağ bisikleti. Mesela ben biraz manyağım. Düz yolda giderken birden dağ yolu görürüm,dalarım. dağ bisikleti muhteşem

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: oscak41 ve gok
Yaparsin neden yapamayasin senin azmine kalmis her sey. Ben 30 km de yorgun hissediyorum ama devam ediyorum 10 km sonra yorgunluk kesiliyor 150 km tamamliyorum yani yapamam gibi bi dusunceye kapilirsan kalirsin ortada

Yüklü bir dag bisikleti ile 600km günde 120 150 km gitmiştim tek elimle kaldıramıyordum bisikleti. Gidilirmi gidilir ama uzun turlarsa amaç amacına göre bisiklet edinmek daha mantıklı :)

Ben 2.10 kalınlıkta lastiğime bayağı hava basıp geziyorum. Bizim buralar hep bayır olduğundan yoruluyorum biraz. Dağ bisikletinin yorduğunu ben söyleyemem çünkü hiç yol bisikleti sürmedim. Yani farkı kullananlardan duyuyorum.

merhaba arkadaşlar deore setli dağ bisikletiyle uzun yol yapılırmı
210km bir yol 1 günde gidilirmi
şimdiden teşekkür ederim

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bacak kasların gereken watt ı uretiyorsa,kondisyon yerindeyse neden gidilmesinki.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bora kaya

Aslında soruya verilecek cevap, kondisyonunla ve kullandığın dış lastikle doğru orantılı olarak değişir. Bisiklete alışık olmayan birisine yol bisikleti versen yine o yolu gidemezken, sağlam kondisyona sahip bir sürücü ince lastiklerle dağ bisikletiyle yüzlerce km rahatlıkla gidebilir. Olay sende ve lastiğinde biter kısacası.

Merhaba arkadaşlar merida reacto eoro kadro bisikletim var benim kafama takılan eoro kadro ile uzun yol yapılabiliyor mu bilgisi olan varmı aramizda

Geri