Scudo Sports

Dag bisikletini sehirde kullanmak

@M.Cevat Bayhan
benim sahsi gorusurum acikcasi bisikletin tipini begenmeme durumu ki amacim ilgi gormek de degil :) ama insanlar ve fikirler zamanla degisir belki bakarsiniz bunu satar katlanilabilir alirim

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Scudo
@suat akman
cok aydinlatici bilgi verdiniz tesekkur ederim. zaten vites sisteminin mantigina asinayim ve biliyorum ancak bisiklet uzerinde hic disli degisikligi yapmadim hatta yapilabildigini bile bilmiyordum diyebilirim. peki degistirmeye kalkarsam vites icin ayar yapmak gerekiyor mu yoksa direk calisir mi? demek istedigim kendim yapabilir miyim yoksa bisikletciye mi gitmem gerek bu islem icin. cok tesekkur ederim simdiden

Böyle mutluyum.Forever MTB :D
IMG_20151105_113951.jpg

• Beğen
Tepkiler: O.Yalcindag
@O.Yalcindag
Degisiklik icin size gerekenler:
Eger powerlink yoksa zincir acma anahtari.
Ruble anahtari.

7 liruble sokup 7 li ruble takacaksiniz. Ruble disli boylarinda ufak bir fark olacak ama vites ayari gerektirecegini sanmiyorum. Belki vites kolu uzerindeki ayar vidasindan kucuk bir ince ayar gerekebilir.
Ruble buyuk disli ve aynakol ayni oldugu icin zincir kisaltmada gerekmeyecektir.

Elinizde ruble anahtari varsa yapabilirsiniz ;)

@suat akman
elimde bisiklet icin hergangi tamir ekipmani bulunmamakta ancak okulun kulubunden odunc alabilirim sanirim ama bu ise girismeden once iyi ogrenmem lazim :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@O.Yalcindag Şehir şehir olsa evet şehir bisikleti doğru seçim olurdu. Ancak İstanbul gibi her sokağında 3 kasis 5 çukur 10 mazgal olan bir mega-köyde 1,5 aşağısı kalınlıkta olmayan yol lastiği takılmış hafif bir dağ bisikleti en doğru çözüm bence.

Ben dağ bisikleti aldım hiçde zorlanmıyorum yada yol bisikleti hiç kullanmadığımdan zorlanmıyormuşum gişbi geliyor başlarda yorucu ama sonra çok rahat ettiriyor

Bu yaz 2000 km üstü yol yaptım şehirde aşağıdaki bisikletle. Sorun yaşamadım.

http://i.imgur.com/DVQ4NW8.jpg

slm. yol bisikletiyle 1saat 15 dakikada gittiğim yolu dağ bisikletiyle 2 saati geçgin sürede gittim bende bittim öyle söyleyeyim :)

@aslanpençesi

Nasıl bir parkurdu bu? kaç km?

@BlueMax

Hocam haklısın o konuda özellikle yola paralel mazgallar korkulu rüyam haline geldi ancak bu dediklerinizi aşamayız. Yine de ben memnunum şimdilik gittiğim rotalar sıkıntı yaratmadı hatta çoğu zaman iyi ki şehir bisikleti almışım dedirtti

@Okan111

hocam bu bisikleti kullanana kadar anlamazsın bence aslında ne kadar kapasitenin altında sürdüğünü ama zevk meselesi tabi

@aslanpençesi

bu yüzden almadım zaten dağ bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: Okan111
@O.Yalcindag
:d bak merak ettim şimdi nasıl oluyo yokuşlarda falan hafifliği hissediyormusun

Geri