Dag bisikletini sehirde kullanmak

Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
84
Tepki
200
Şehir
Berlin
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaslar,

Daha once cok fazla bisiklet kullanmadim istanbulda ama arkadaslarin gazina geldim. Okula da 20 dk da gidebiliyorum bisikletle. Claud butler oxford ile denedim. Bir arkadasim sagolsunodunc verdi 1-2 gunlugune. Simdi bisiklet fiyatlarina bakiyorum butcem max 400-450 tl civari. Ya ikinci el eski bir sehir bisikleti alabiliyorum ya da dag bisikletleri. Dag bisikletlerinin tipleri cok hosuma gidiyor diyemaem. Ek olarak lastikleri de genis oldugu icin surtunme daha fazla oluyor bu da sehir icinde sikinti yaratiyor gibi geliyor bana. Siz ne dusunuyrsunuz? Bir dag bisikletini sehirde kulanmak ne kadar mantikli?

Lastiklerini inceltsem mantikli olur mu mesela?

Saygilarimla
Okan
 
Scudo

bua

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
345
Tepki
362
Şehir
Balıkesir
İsim
Burak Akdağ
Bisiklet
b'Twin
araziye, patika yollara, köy yollarına, aşırı bozuk yollara girmeyeceksen hiç yanaşma dağ bisikletine bence. Niye performansını düşürsün ki durdur yere değil mi? :) Güzel bir şehir bisikleti çok güzel işini görür bence; hatta acele etmek istemezsen ve bütçeni biraz daha arttırabilirsen kesinlikle katlanır bisiklet düşün derim. Bilmiyorum bana katlanırlar çıktıkça ve geliştikçe şehir bisikleti hatta kısa tur bisikleti artık onlar oluyor gibi geliyor :)
 
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
84
Tepki
200
Şehir
Berlin
Bisiklet
Diğer
Katlanir bisikletlerin tekerlek boyutlari cok kucuk ve yorucu oluyor bence denemistim bir kere ve tiplerini de cok sevmiyorum acikcasi :D
 

T.Erk

Üye
Kayıt
13 Eylül 2015
Mesaj
39
Tepki
51
Yaş
34
Şehir
İstanbul
Şehir ortamında bisiklet binmeye başlayacak birinin bence seçebileceği en iyi alternatif, dağ ve yol bisikletlerinin çeşitli özelliklerini taşıyan bir hibrit bisiklet edinmek, ki zaten genelde şehir bisikleti olarak geçiyorlar. İki türün de arasında bulunduğu için ilerde disiplin değiştirmek isterseniz alışmak kolay olacaktır.
Böylece ilerisi için 3 farklı alternatifiniz oluyor:
1-Hız ve performans odaklı kullanmak istediğinizi farkederseniz yol bisikletine geçebilirsiniz.
2-Hoplamalı zıplamalı bir sürüş istediğinizi farkederseniz dağ bisikleti ve türevlerine geçiş yapabilirsiniz.
3-Sadece ulaşım amaçlı bisiklet kullanmanın sizi tatmin ettiğini farkederseniz yine aynı türde devam edebilirsiniz.
 

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesaj
1.093
Tepki
769
Şehir
Bursa
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
bence hiç dağ bisikleti almayı düşünme şehirde çok gereksiz al bir şehir bisikleti hem dağ bisikleti kadar ağır değil
(link)
 

BMdnciHkn

Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
52
Tepki
128
Yaş
41
Şehir
Ankara
İsim
Hakan Aras
Bisiklet
Salcano
Şehrin göbeğinde yolun ortasında kafam kadar çukurlara girdiğinde, geniş mazgallar gördüğümde, önünde arabalar zınk diye durduğunda, standart kaldırım yüksekliğinin üstünde kaldırımlar görünce, emniyet şeridindeki tozu,toprağı, çöpü görünce, birde kendimi şehrin dışına attığımda altımda iyi ki dağ bisiklet var diyorum... Ama hız yapmam gerektiği durumlarda vites atmaya çalışıp vitesin son viteste olduğunu anlayınca, pedal çevirip yol alamayınca, hız göstergesi 39 km/h geçemeyince neden dağ bisikleti kullanıyorum diyorum...;)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@O.Yalcindag
Ne alirsaniz alin simdiden hayirli, ugurlu olsun :)
Bisiklet alirken dikkat etmeniz gereken oncelikler:
1. Vucudunuza uygun kadro olsun
2. Genel kullanim amaciniza uygun olsun
3. Hosunuza giden severek bineceginiz bir tercih olsun
4. Butcenize uygun olsun :)

Aslinda 4. madde alacaginiz bisikleti belirleyen ana etken. Ancak butcenize uygun bisikletleri elerken ilk 3 sıralamasini takip etmeye calisin bence!
Sonucta hangi tur bisikleti alirsaniz alin, bakımı yapiliyor, cekis sistemi yaglaniyor, vitesi - freni ayarlı tutuluyorsa pedala bastiniz mi goturur sizi ;) Daha konforlu - daha rahatsiz, daha hizli - daha yavas, daha fazla eforla veya daha az yorucu olabilir seciminize gore... Ama yinede gider! Ilk etapta yaris kosmayacak, strava vb. de baskalari ile performans yaristirmayacaksaniz alin ve binip isinizi gorun, keyfinizi surun ;)
Zamanla bazi seyler oturdukca kafanizdaki soru isaretleri netlesip tecrubeniz arttikca, butceniz rahatladikca bisikletinizi degistirir veya gelistirirsiniz!
Yeterki bir yerden baslayip hayallerinizi ve hedeflerinizi ertelemeyin ;)

NOT: Sehir bisikleti size uygun gorunuyor. Ama butceniz dag bisikletlerine yetiyorsa onlarda isinizi gorur ;) Ornegin ben 2,00 lastikli MTB kullaniyorum. Ise, markete onunla gidiyorum. Firsat oldukca kros ve arazi suruslerine kacmaya calisiyorum amatorce ve kendimce. Ama yasadigim yerdeki bisiklet gruplariyla gezilere katildigimda ne asfaltta ne 60-70 km lik turlarda hic sıkıntı cekmiyorum. Gider mi gider ;) Belki daha fazla yorar veya yavas kalir ama kondisyonunuz iyiyse pek cok kisinin daha iyi ve uygun bisikletlerine ragmen gerinizde kalip zorlandigini gorebilirsiniz ;)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
claud butler oxford tam olarak bütçenize uyuyor zaten.
hem beğenmişsiniz de bisikleti...

ne duruyorsuuuun?

ne yapayım?

claud butler'i alsanaaaa :D
 
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
84
Tepki
200
Şehir
Berlin
Bisiklet
Diğer
@emancipation hocam claud butler hosuma gitti gitmesine ama sanki onun kadrosu bana buyuk geldi. Boyum 1.75 o 20" lik kadroya sahip ilk bindigimde sikinti yasamadim ama 2.sen sonda alt bel kisminda hafif bir agri oldugunu fark ettim ve internette okudugum kadari ile kadro buyuk oldugu icin olmus bu ek olarak lastikleri ince olmasi cok iyi ancak jantlari pek dayanikli degil surekli akord gerekir gibi 2 gun denedigim sure sonunda bile jantlarin egilmeye basladigini hissedebildim belki de agir oldugum icindir (kilom 75). Ve 420 tl ona verene kadar sanki 500 e zorlayip salcano city fun 70v almak daha iyi ancak bu da piyasada bulmasi zor bir model sanirim internette pek yok malesef :(

@enes dökmen begendigim bir model bu zaten sanirim bunu alacagim carsamba gunu bulursam :)

Istanbulda onerdiginiz bisikletci var midir? Zira internetten olmayacak bu is sanki

@BMdnciHkn yol engebesi konusunda haklisiniz ama benim evim cevresinde sansima yollar o kadar da kotu degil (sisli besiktas civari) universite de bebekte olunca sikinti yasamayacagimi dusunuyorum sehir bisikleti ile. Sehir icinde 39 km/sa hiz bence yeter de artar bile. Ikinci surusumde duz yolda 35 km gormustum claud butler oxford ile bu da benim icin yeterli hizdir zaten :)

@suat akman degerlinyorumunuz icin cok tesekkur ederim :) zaten dediginiz gibi butce her seyi belirliyor. En basta 10 -20 yillik bir bisiklet alip uygun bir fiyata oyle baslamak istemistim. Diamant gibi markalarin eski bisikletleri gibi takir takir isliyor almanyada yasarken de kullandigim bisiklet eski bir diamant sehir bisikleti kullanmistim tek sikintisi dehset verici bir sekikde agir olmasiydi ama yine de surusu keyifliydi hatta o kadar saglam bir yapisi vardi ki sanki arabaya carpsam araba icine gocer gibi hissettiriyordu :) ancak malesef turkiyede eski hicbir seyin degerini bilmedigimiz icin o bahsettigim eski bisikletler birakin binmeyi yuzune bakilmayacak cinstendi bu sebeple o sevdamdan vazgectim :)

Retro bisikletleri cok sevdigim icin claud butler oxford'a baktim ama 420 tl ona vermek cok icimden gelmedi cunku malzeme kalitesinin iyi olmadigini dusunuyorum her ne kadar guzel olsa da. Son olarak dedigim gibi su aralar city fun i dusunuyorum. Kisa giriyor olsak da karda surmeye aliskin oldugum icin sikinti yasamam diye umuyorum, yasarsam da elbet kis bitecek hayati geciktirmemek lazim diyerek almayi dusunuyorum. Onerdiginiz bir bisikletci var ise istanbulda ugramak isterim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
84
Tepki
200
Şehir
Berlin
Bisiklet
Diğer
aynen valla oyle oldu. siz demeden once de baktigim modeller arasindaydi arastirdim ettim ve buguns satin aldim :)
 

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesaj
1.093
Tepki
769
Şehir
Bursa
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
nasıl memnunmusunuz bende alacaktım yol bisikleti almasaydım
 
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
84
Tepki
200
Şehir
Berlin
Bisiklet
Diğer
@enes dökmen
3 gunluk izlenimlerim oldukca olumlu. 21 vites 24 olabilirmis ys asagi giderken bi vites daha olsa olurmus sanki diyor insan max 28-30km\sa yapabiliyosun sonrasinda pedalar bosa dusuyor :) ama onun disinda gayet hafif ve manevra kabiliyeti yuksek :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@O.Yalcindag
Vites sayisi daha genis oran saglar ama hizinizi etkileyen aynakol ve ruble disli sayilaridir.
Siz yokus asagi giderken pedal bosa donsun istemiyorsaniz aynakolu 48 li falan yapacaksiniz.
Ruble en kucuk disliniz genelde oldugu gibi 11 li buyuk ihtimal. Zaten daha kucugu olmadigi icin hiz amacli ruble degistirmeniz veya daha cok disli yapragina sahip ruble almaniz fayda saglamaz!
Yokus cikarken zorlaniyorsaniz rublenin en buyuk disli sayisina gore degisiklik yapmaniz belki yardimci olur ;)
 

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
818
Tepki
1.971
Yaş
57
Şehir
LÜLEBURGAZ - ÇORLU
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@O.Yalcindag
Doğru vites kullanımıyla çok da yorucu olmuyor. Şehir için ideal bence. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca tipini beğenmiyorum diyorsun ama bisikleti kullanırken çevreden en çok ilgiyi bunlar çekiyor. :)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@O.Yalcindag
Bu arada onceki yorumu incelemeden yazmistim.
Sizin aynakol 48-38-28 gorunuyor
Ancak rubleniz 14 - 28 !!!
Siz 12 - 28 veya 11 - 28 ruble bulup takarsaniz hiz icin istediginiz verimi fazlasiyla yakalarsiniz ;)
(link)

Bu secenekte en buyuk ruble disliniz ayni (28 dis) oldugu icin, rampalardaki cekis oraninizda fark yaratmayacaktir ve zorlanmazsiniz.