Scudo Sports

Dağ bisikletine ince teker gider mi?

bu resimdeki mantık hatasını bulunuz

değiştirilmiş hiç olmadıgı bişeye dönüştürülen bisiklet ölüm getirir kardeşim :=)

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/08/24/CMdG.jpg

Scudo
Kalın dişli lastiklerden sonra Maxxis Overdrive 1,75 'e geçtim. Hız konusunda aman aman bir değişiklik olmadı ama eski dişli lastiklerime göre çok daha iyi yol tutuşu var. Zaten bisiklet tepesindeyken verdiği güveni hissediyorsunuz.

@Enes Gürel

Ramazan gürel yasaklanınca enes gürel olarak mı katıldınız aramıza ? :)

Bügün bende salcano Ng650 mtb bisikletime 1.50 lastik taktırdım (20 şerden 40 lira)iç ladtiğimi bisikletci aldı 1.50 ye uygun iç lastik taktı.Eve gelirken bisikletin hızlandığını hissettim kesinlikle tavsiye ederim.

Dosyalar

• DSC_0631.JPG
    DSC_0631.JPG
    109,3 KB · Okunma: 132
Bende 2,1 dan sonra maraton plus takmıştım görüntü bozuluyor fakat hissedilebilir bir rahatlık sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Bendeki Ghost cross 9000 de Schwalbe Smart Sam Sport 2.1 vardı daha ince başka bir marka lastik taktırdım .Görüntü hoşuma gitmediği için Schwalbe lastikleri geri taktım .

Bende 2.10 dan 2 ye indirdim hız artışı farkettirir derecede ama altınıda kullandım 1 haftada tekrar sattım memnun kalacağınızı sanmıyorum

Nefer Seti evet görüntü kötü fakat bisikletin hızında bariz bir artış oluyor :)

görüntü değil benim için işlev önemli 1.5 lastik akıp gidiyor

@OsmaniyeRehber benim ayrıca yol bisikletim olduğu için hız konusuna çok takılmadım açıkçası . Hız artışı da bence öyle aman aman değil

NG650'de 2.20 lastik var. İç ile birlikte 1.50 takınca Jant'a uyuyor mu?

antecurs iç lastik uymuyor fakat benim bisikletci tanıdık olduğu için 2.20 nin iç lastiğini kendisi aldı yerine 1.50 ye uyan iç lastik taktı yani sadece dış lastiklere para verdim.Jant a uyuyor sıkıntı yok hatta 1.50 nin altında takan bile varmış :D

• Beğen
Tepkiler: Antecurs
@OsmaniyeRehber teşekkür ederim. İç ile birlikte derken 1.50 için içi kastetmiştim. O zaman problem yok demektir. 1.50 iç ve dış lastik alınıp takılabilir yani.

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
@signtnight
2.10 lastiğin yere değen yüzeyi 7.44 cm. 2.00 lastiğin yere değen yüzeyi 7.08 cm. Aradaki fark 0.36 cm / 3.6mm Bu farkın "hız artışı farkettirir derecede" olması pek mümkün değil bence. Lastik basınçlarının aynı olduğuna emin misiniz. Bence hissettiğiniz fark basınç farkı. Kullandığınız her 2 lastiğin önerilen basınçları aynıdır. Muhtemelen 2.10 lastiklerde olması gerekenden düşük basınçla kullanıyordunuz.

Lastik yere basan yüzey ve yanak kalınlığı arttıkça uygulanan hava basıncı düşer, konfor , sürtünme ve arazide çekiş artar.
Lastik yere basan yüzey ve yanak kalınlığı azaldıkça uygulanan hava basıncı artar, konfor düşer, sürtünme azalır, sert zeminde hız artar.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
önden rüzgar esmiyorsa çok raha 25 km/h ortalama ile sürüyorum.

örnek olsun diye atıyorum buraya buyrun 1.5 lastik takılmış dağ bisikleti :D Tüm yaz boyunca bu lastiği kullanıyordum ta ki Arkadaşa traktör gibi astro 29v a

alınca içimde dağ bayır sevgisi arttı zaten süspansiyonun sağ bacağındaki nitrojen tüpünü çıkarttım direnç azaldı maşa çok feci yaylanıyor düz yolda beni yoracağı için yeniden kalın lastikleri taktım https://i.hizliresim.com/AAjvAr.jpg

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@Tolga Günsezer

göze çarpan bir artış değil tabikide eski lastiklerim daha yumuşak malzemeye sahipti birazda sert olunca çok olmasada hissetmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Bende de 150 var ancak önermem ya, MTB dediği biraz daha kalın olacak.
Gerekirse kalın ve dişsiz lastik kullan. Görüntüyü de bozuyor inan ki 150.

• Beğen
Tepkiler: Emirhan A.
Kron xc 150'ye ne tavsiye edersiniz

Geri