Scudo Sports

Dağ bisikletine ince lastik takabilir miyim?

Scudo
Ince lastige mtb olmaz derler oysaki saylokiros bisikletler yol bisleti gbi gorunur ama kalin lastiklidir. Demek olabilirmis ben yaptim cok faydasini gordum. Bide duz maşa taktim oldu canavar. Haa diyeceksinz ki ona masraf etme sat bisikleti duz masali bisey al hmm okk . o kadar kolay olmuyor o isler :)
Ilerde belki araziye giresim gelir diye kalin lastikleri ve amortisorlu maşayi yedekte tutuyorum. Sizin dediginiz gbi mtb mi satsaydim napacaktm tekrar elimdekini satip mtb mi alacaktim. Cok ironik bir durum

@mariokaldato araştırmaya üşenip direkman sana soruyorum kusura bakma :(

siparişini ettiğim mtb de STARRIMS J20S model isminde bir jant ve 27'5*2.10 (54-584) ebatında bir lastik var.

Bu janta 27,5x1.65 (650x42B) bir tur lastiği taksam olurmu ki. Olmaz deel mi?

@mariokaldato araştırmaya üşenip direkman sana soruyorum kusura bakma :(

siparişini ettiğim mtb de STARRIMS J20S model isminde bir jant ve 27'5*2.10 (54-584) ebatında bir lastik var.

Bu janta 27,5x1.65 (650x42B) bir tur lastiği taksam olurmu ki. Olmaz deel mi?

@Yusuf'san
1.5 e kadar takanlar var yazdığınız lastik ölçüsü sıkıntı çıkarmaz kanımca.

XT1068 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@tanchu şu parantez içlerindeki etrto ölçüleri farklı ya kafamı karıştırıyor.

@Yusuf'san

Tur lastiği ile Mtb tipi dişli lastiğini ayırmak lazım.:
1,65 Mtb takarsanız bunlar balon lastik olduğu için uygun olsada, tur lastiği (örn.schwalbe marathon serisi) için 2,0 inç öneririm.(27,5×2,0)
Çünkü tur lastikleri daha dar yanaklı.
Yaşadığım olay:
27,5×2,25 mtb lastiğin yanak genişliği 57 mm ölçtüm.
Olması gereken de 57x584 dür. (57 mm)
Gelgelim 27,5×2,0 tur lastiği ile bunu değiştirdiğimde,
Olması gereken 50x584 iken yani genişlik 50 mm olması gerekirken 47 mm ölçtüm..!!!
Özetle tur tipi takacaksanız bir ölçek daha geniş (0.1 veya 0.2 inç fazla) takmak lazım.:)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
DH bisiklete ince lastik taksam olur mu başlığı niye yok, yokmu dh ince lastik takan

XT1068 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mariokaldato sağolasın bisiklet henüz gelmediği için şimdilik eldeki teknik veri ile idare ediyorum. Çarşamba gelecek inşaallah.

@anti panik bahsettiğim lastik janta uyarsa sıkıntı yok varsın yanak genişliği dar olsun.
Ben de schwalbe maraton serine bakıyordum 27.5 jant ebatında 1.65 lik bir lastik bulmuştum hem uygun fiyatlı hem de çok kalın oşmasın istiyorum. Zira ikinci bir jant seti ayarlayıp asvalt yolda turlamak maksadıyla kullanmayı planlıyorum.

@tanchu

Dh (downhill) bisikleti dağdan aşağı inmek için kullanmayacaksanız neden olmasın?
Benim kullandığım Mtb de profesyonel.
Arka tekerlek "yerden kesilmemek kaydıyla" her türlü dağ sürüşüne onay veriyor.
Ama 2,0 tur lastiğiyle DH yapılmaz. Çünkü offroad için pek uygun lastik değil.:)

@Yusuf'san

Marathon serisi takarsanız olması gereken:
1,65×25,4= 42 mm.
Ancak gelecek lastik muhtemelen 39-40 mm olur.

@anti panik

Jantın yeni lastiğe uyup uymayacağı jant iç genişliği ölçüp bu tablodan karşılaştırmak lazım.
Örnek 19c jant 28 mm den 52 mm e kadar lastik genişliğini destekliyor.
Lastik genişliğini inç deperini 25,4 mm çarparak buluyoruz.
Örnek 2,0×25,4=50,8 yani 50 mm.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@anti panik anlamıyorum inan yani bahsini ettiğim lastik janta uyar mı uymaz mı?
Biliyorsundur Dahon visc de jant sorunu yaşamıştım ve marathon plus lastiği takabilmek içün jantları değiştirmek zorunda kalmıştım.

@Yigit Kotuz

hocam sizin Salcano modeli nedir? Gördüğüm kadarıyla 2.2 likler yerine takmışsınız maratonları. Kaç ölçü ile değiştirdiniz?
bir de bu Salcano jantlarının ölçüleri üzerinde yazmıyor, tam olarak nerden kontrol ederiz, komple tekeri söküp jantın içine mi bakmak gerekiyor?

@Yusuf'san

Bunun çaresi aşağıdaki resimde felgenmaulweite denen (jantın lastik oturan iç genişliği) ölçüyü ölçmek.
Bu ölçüyü dışarıdan ölçmek pek mümkün değil. Lastiği söküp..en iyisi kumpasla içten ölçmek lazım.:)
Ancak mariokaldato hocamın paylaştığı resim gibi üzerinde 19C vb ölçü yazıyorsa zaten bu bilgi var.
Sizin jantta bu bilgi yazıyormu?
Bende yazmıyor maalesef.:)

(link)

@Buğra Ünalan açıkçası lastiği şansa aldım, bisikletim ng450 29" olandan. Bursa rotary etkinliğine katılmadan once şans eseri aldım uyarsa güzel olur uymazsa olmaz dedim ve mutlu son :)

29" Jantında ölçü 700x28'miş öğrendiğim iyi oldu ama jantın içine bakmadım büyük ihtimal yazıyordur çünkü dışında hiçbir bilgi yok

Ha ek bilgi 28 jant ve 29 jant aynidir aklinizda bulunsun

@mariokaldato
Hocam bir düzeltme
Dış çap 1 inç daha büyük ama iç çap aynı. 622 mm.
Yani aynı janta ikiside olur.
Doğrumudur?

Alıntı:

"What is actually the difference between 28 and 29 inches?
The silliest answer to this question would be to say that the difference is exactly 1 inch. Another answer would be: There is no difference.
Both tyre sizes have the same inner diameter of 622 mm and can therefore be fitted on the same rims.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri