Scudo Sports

Dağ bisikletinden tur bisikletine

@mariokaldato Ama tur bisikletine çevirmeye çalışıyor. Aldığı FD-M4000 ön aktarıcı 40 dişe kadar destekliyor çünkü dağ serisi. Şehir serisi almalıydı yani FD-T4000. Böylelikle 44-48 dişli aynakollara uygun bir aktarıcısı olurdu. Eğer yeniden ön aktarıcı almazsa 40-30-22 gibi bir aynakol takmak zorunda. Ben bu oranda bir aynakola sahip dağ bisikleti kullanıyorum. Araziye uygun ama asfaltta 30 diş küçük geliyor. Turcuya uygun değil.

Scudo
sizin aynakol 8 li rubleye olmaz değil mi
7-8-9 lu sistemler birbirine uyar. Benim tur bisikletimde mesela 8 li arka aktaricim ve 8li vites kolum var ben onu 9 lu sistemde kullaniyorum. 9 lu sistem dag bisikletimde ise 10 lu sstem aynakol var. Yillardir sorunsuz kullaniyorum
20191015_183750.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Mersedesin ruble ve aynakol oranları nedir hocam ?
Hocam arka 11-34 ön 48-34-24 olmasi gerek .Büyük disli 48 li onu biliyorumda orta ve ufak tam kac unuttum ama keçi gibi tirmaniyor masallah

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Benim bisiklette 11-34 ve 48-36-26. Ruble 36 olsa aynakol küçük dişlide 22 olsa çok fark eder mi acaba ??

Benim bisiklette 11-34 ve 48-36-26. Ruble 36 olsa aynakol küçük dişlide 22 olsa çok fark eder mi acaba ??
34 de iken 0.7 lik bir oran varken eger 22 ye gecersen 0.65 gbi bsey cikar.

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
vaude-road-master-front-2017-236482.jpgvaude-road-master-front-2017-236482.jpg
3 yıl kadar toplam 25bin km kullanım ömrü var güneş yiyor bu modeli bendeki patır patır döküldü Tabiki ben kirlendikçe yıkadım belki ondan kaynaklı olabilir tavsiye ederim genel olarak rahat

Dosyalar

• IMG_20180630_151625.jpg
    IMG_20180630_151625.jpg
    1,5 MB · Okunma: 22
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BisikletSeverÜye Kimse de dememiş ki dağ bisikleti ön aktarıcısı almışsınız diye. Niye öyle bir şey yaptınız? Şimdi aynakol ya 40T üstü olmayacak ya da yeniden ön aktarıcı alacaksınız.
Aktarıcım 42 dış destekliyor, aslında yanlış hatırlamıyorsam aynı aktarıcının 44-48 diş destekleyeni vardı ama almadım ki nedenini bilmiyorum.

Bisiklet dag bisikleti donanim yine dag bisikleti. Nasil olacak ?

Selamlar gecenlerde topladigim adventure-cross bisiklette aynakol 44-32-22 idi. Arka ruble 11-34 . 0.6 lik bu oranla cikamayacagi rampa yok. Tabi 90 derece olmadikca :)
214068 dosyayı görüntüle

Raşit ağabey arkada takılı olan stop lambanı rica etsem dikey konumda takar mısın ? Simetri hastalığı varda bende aşırı rahatsız ediyor, turlarda bile arkadaşları durdurup düzeltiyorum :) :)

Raşit ağabey arkada takılı olan stop lambanı rica etsem dikey konumda takar mısın ? Simetri hastalığı varda bende aşırı rahatsız ediyor, turlarda bile arkadaşları durdurup düzeltiyorum :) :)
Ahahah pis hastalikmis baskan :D
2 türü var diye biliyorum aynı aktarıcının.

EKİPMAN GÜNCELLEMESİ:

-Birazdan shimano deore v frenlerin siparişini geçiyorum. :)
Bak elimde tertemiz shimano deore xt frenler var uyguna veriyorum. Ihtiyaci olana
20191105_143216.jpg

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Ahahah pis hastalikmis baskan :D

Bak elimde tertemiz shimano deore xt frenler var uyguna veriyorum. Ihtiyaci olana
214213 dosyayı görüntüle
Kullanılmamışsa alabilirim. :) Benimki üstteki forumdaştan daha kötü bir hastalıkmış galiba. :)

Bu arada xt ile giriş seviyesi frenler arasında ciddi bir fark var mı hocam? Fark kesinlikle vardır ama ciddi mi bu fark onu merak ettim doğrusu.

Kullanılmamışsa alabilirim. :) Benimki üstteki forumdaştan daha kötü bir hastalıkmış galiba. :)

Bu arada xt ile giriş seviyesi frenler arasında ciddi bir fark var mı hocam? Fark kesinlikle vardır ama ciddi mi bu fark onu merak ettim doğrusu.
Eger sifirda israr edersen torneylerde kalakalirsin benden bir tavsiye. Aradaki fark Bim magnumu ile orjinal magnum kadar diyebilirim yada Tavuk döner ile has Iskender kebab kadar fark var.Ben xtr ye gectim frenlerde bunlar boşa cikti uyguna verecem
20191015_140452.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Eger sifirda israr edersen torneylerde kalakalirsin benden bir tavsiye. Aradaki fark Bim magnumu ile orjinal magnum kadar diyebilirim yada Tavuk döner ile has Iskender kebab kadar fark var.Ben xtr ye gectim frenlerde bunlar boşa cikti uyguna verecem
214216 dosyayı görüntüle
BİM'in dondurmalarına laf söyletmem. :)

Bu arada aynakol konusunda kararımdan vazgeçirdin beni hocam, hollowtech diye tutturduğumdan göbeği deore aldım ki aynakolda da tasarrufa gidip altus alacaktım. Şu anda janttan daha büyük aynakol sorunum var. Özellikle deore ile benim sevdiğim bir seri olan alivio arasındaki fiyat farkı uçurum durumda denilebilir, aynakol ciddi pahalı bir ekipmanmış onu anladım ben.

Bütçe konusunda biraz daha rahatladım, proje başındaki bütçenin üzerine çıkabilirim artık diye düşünüyorum. O yüzden fren konusunda deore düşünüyorum, yoksa eski frenlerle devam ederdim bir süre daha.

BİRAZ DA PROJEDEKİ SORUNLARDAN BAHSEDELİM:

-Eski vidalı tıp dişliyi sökemediğim için jant tellerini alamıyorum göbekten ki anahtar bile eğildi ama çıkmadı.

-Kadrodaki v fren pivotlarından birisi eğik ve fren janta düz temas etmiyor.

-Fren kolunu anahtar olmadan sökmeye çalıştığım için kolun içerisindeki vida gidonu neredeyse delmiş ama haberim dahi yok, değiştirmek zorundayım gidonu da.

-Gidon boğazı cidden çok uzun, 40 mm ya da 60 mm gidon boğazı almam lazım ve aksi halde gidona çok fazla uzanmak zorunda kalıyorum.

-Kadromun üst tarafında bagaj bağlantı delikleri yok.

-Furç kapağı çok fazla darbe almış, düz bir şekilde yerinde durmuyor.

-Fren kolları kaza yaptıktan sonra eğilmişti, artık onları da değiştirmek lazım.

-Sele borusu da aynı şekilde yandan çok ciddi bir darbe almış, kırılma ihtimali çok fazla.

-Maşada kilit yok ki iyi bir maşanın fiyatını hiç hesaba katmadım.

-Ön aktarıcı kadroya göre geniş ve çeviricisi bende yok, bu da bir masraf demek bana.

-Ve daha bir sürü sorun var, eminim bunların üstesinden gelebilirim. Bazen saçma bir iş yaptığımı düşünmeye başlıyorum, proje için ayırdığım bütçenin neredeyse yarısını kullanmış durumda olmama rağmen hala çok fazla sayıda eksiğim var.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
PROJE GÜNCELLEMESİ:
Proje neredeyse durma noktasına geldi arkadaşlar, kaliteli birkaç parça ekleyeyim diyorum maliyetler tavan yapıyor. Daha sonra birkaç parçadan tasarruf edeyim diyorum bu seferde olduğum yerde sayıyorum. Ben anlamadım gitti nerede yanlış yapıyorum.

PROJE GÜNCELLEMESİ:
Proje neredeyse durma noktasına geldi arkadaşlar, kaliteli birkaç parça ekleyeyim diyorum maliyetler tavan yapıyor. Daha sonra birkaç parçadan tasarruf edeyim diyorum bu seferde olduğum yerde sayıyorum. Ben anlamadım gitti nerede yanlış yapıyorum.
Dostum ;
Sen hem sifir , hem ust seviye olmasa da iyi donanimlar olan bir bisiklet toplamak istiyorsun , fakat işin ironik kısmı; haşat olmuş bir kadro uzerine yapmak istiyorsun bunlari.
Eger gercekten tecrubeye guvenmek istiyorsan gidişatini tamamen kapamalisin bu projenin.
Bence parani harcama o kadroya. En baştan iyi , ama uygun fiyatli , ikinci el bir kadro almakla başla işe.

Geri