Scudo Sports

Dağ bisikleti Yol bisikleti dönüşüm

Tepki
1
Bu benim Bisiklet Forumdaki ilk mesajım.
Herkese Merhaba,

Benim Decathlon Marka Rockrider 3.1 model eski bir bisikletim var. Boyum 1.90 ve kadro benim için biraz küçük ama sele boyu ayarı ile bisikleti gayet rahat kullanabiliyorum. Fakat didon boyunu yükseltebiliyor olmama rağmen bisikletinde dağ bisikleti olmasından ötürü eğik bir pozisyonda sürmem gerekiyor. Şehir içerisinde zaman zaman gezi amaçlı kullandığım bisikletimi dik pozisyonda sürmek istiyorum.
Bisikletin didon boğazı eski tip birleşik olarak kadroya giren modellerden.
Fotoğrafı burada mevcut
(link)

Acaba bunun yerine genelde şehir bisikletlerinde kullanılan yükseklik ayarlı bir boğaz mı almalıyım?
Örnek:
(link)

Yada aşağıdaki gibi dönüştürücüler yardımıyla yeni tip boğazları kullanıp farklı bir formül olabilir mi? Ayrıca bu dönüştürücüler bu işe mi yarıyor?
(link)

En son aklıma gelen acaba bir bmx didonu alıp kullansam nasıl olur?
(link)

Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
Murat

Scudo
internetten bulduğum bazı çözümler
sanırım bu ürünlerden birini kullanabilirim
(link)
(link).

birde bunun üstüne tur gidonu kullansam nasıl olur acaba
(link)

Not: ilk mesajımda gidon yerine hep didon yazmışım eski mesajlarımı değiştiremiyorum.

merhabalar

bugün ikinci bisiklet olarak bi mtb daha aldım. fiyat göreceli olarak uygundu. birde uzun zamandır specialized kadro geometrisini deneyimlemek istiyordum. fırsatı bulmuşken alıp deneyeyim dedim :)

yalnız hali hazırda 1 ay önce alınmış orta sınıf bi mtb'm var zaten. bu son aldığım specialized'i biraz hız'a yönelik toplamayı planlıyorum ufak ufak.

bu konunuyu ilgiyle takipteyim o yüzden :)

Buna benzer bir konuda ben açmıştım. Bende takip edeyim bari.

Merhaba aslında ben konu başlığını yanlış açmışım dağ bisikletini şehir bisikletine çevirmekti amacım ama yol içinde kullanılabilir.

Ben pedal bisikletten aşağıdaki linktekine benzer bir boğaz alarak bariz bir yükselme sağladım.
(link).

tam aynısı değil ben gidip elden almak istediğim anda ellerinde yoktu daha doğrusu saat geç olduğu için depoları kapanmıştı. Elinde çıkma bir ürün vardı onu alıp kullandım. Çok yeri araştırdım, sirkecide her dükkana sordum. Başka hiç bir yerde bulunmayan biri ürün. Özellikle 22.2mm için bulunmuyor. Bu ayarlı boğaz dik ve yüksek kullanılarak bana şehir içi kullanımda çok büyük kolaylık sağladı. Özellikle boyun ağrısı kalmadı.
Sanırım yol gidonları içinde kullanılabilir.

merhaba,

kusura bakmayin sorunuza istediginiz bir cevap olmayacak fakat tavsiyem satip tam bir sehir bisikleti almaniz. gidonu halletseniz bile 26'' bir dag bisikleti sehir bisikletinin rahatligini saglayamaz. ustelik boyunuzda uzunmus.

@MuratSelcuk

merhaba

bisikletiniz üzerinde takılıykenki fotoğrafını paylaşabilir misiniz acaba?

Geri